Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
miroslav lengyel píše:Ve své době existoval česká publikace s plánky kolejišť.kde byla nádherná falešná dvojkolejka.Vizuélně se to jevilo jako klasická dvojkolejná trať s 2 stanicemi,ale na konci každé stanice byla v tunelu smyčka,takže se vlak zase vrátil zpět do stanice.Přiznám se bez mučení,že jsem si to někdy ve 12 letech postavil a dokonce jsem tam měl i autoblok
Bohužel si nepamatuji,který sešit plánků kolejišť to byl,ale snad se najde někdo,kdo nerpí MIMOHEM jako já.
milan ferdián píše:miroslav lengyel píše:Ve své době existoval česká publikace s plánky kolejišť.kde byla nádherná falešná dvojkolejka.Vizuélně se to jevilo jako klasická dvojkolejná trať s 2 stanicemi,ale na konci každé stanice byla v tunelu smyčka,takže se vlak zase vrátil zpět do stanice.Přiznám se bez mučení,že jsem si to někdy ve 12 letech postavil a dokonce jsem tam měl i autoblok
Bohužel si nepamatuji,který sešit plánků kolejišť to byl,ale snad se najde někdo,kdo nerpí MIMOHEM jako já.
Ano,určitě myslíš brožuru "KOLEJOVÉ PLÁNKY" od Bedřicha Vlčka 1970,kde je kolejiště tebou popisované v modelové velikosti "N" s dvěma mezilehlými stanicemi.
Tomáš píše:milan ferdián píše:miroslav lengyel píše:Ve své době existoval česká publikace s plánky kolejišť.kde byla nádherná falešná dvojkolejka.Vizuélně se to jevilo jako klasická dvojkolejná trať s 2 stanicemi,ale na konci každé stanice byla v tunelu smyčka,takže se vlak zase vrátil zpět do stanice.Přiznám se bez mučení,že jsem si to někdy ve 12 letech postavil a dokonce jsem tam měl i autoblok
Ano,určitě myslíš brožuru "KOLEJOVÉ PLÁNKY" od Bedřicha Vlčka 1970,kde je kolejiště tebou popisované v modelové velikosti "N" s dvěma mezilehlými stanicemi.
No a dá se to někde vidět![]()
Ps. Milane obdivuji tvoji paměť,jsem mladší a nepamatuji si co bylo před rokem.
milan ferdián píše:miroslav lengyel píše:Ve své době existoval česká publikace s plánky kolejišť.kde byla nádherná falešná dvojkolejka.Vizuélně se to jevilo jako klasická dvojkolejná trať s 2 stanicemi,ale na konci každé stanice byla v tunelu smyčka,takže se vlak zase vrátil zpět do stanice.Přiznám se bez mučení,že jsem si to někdy ve 12 letech postavil a dokonce jsem tam měl i autoblok
miroslav lengyel píše:milan ferdián píše:miroslav lengyel píše:Ve své době existoval česká publikace s plánky kolejišť.kde byla nádherná falešná dvojkolejka.Vizuélně se to jevilo jako klasická dvojkolejná trať s 2 stanicemi,ale na konci každé stanice byla v tunelu smyčka,takže se vlak zase vrátil zpět do stanice.Přiznám se bez mučení,že jsem si to někdy ve 12 letech postavil a dokonce jsem tam měl i autoblok
Milane tohle to není,ty sešity byly od Malé želznice a měly názvy A a něco.Byly tam plánky stanic,elektrická zapojení,tvorna krajiny atd.Každý sešit obsahoval něco k železniční modelařině,tak mi to rodiče kupovali.Kruci to je běs,děda jako já si vzpomíná,co mu kdysi kupovali rodiče k Vánocům.
miroslav lengyel píše:
Pro Tomáše:tohle je ten pán,co jsem Ti včera psal.
miroslav lengyel píše:A je snad Vlasta holka?
miroslav lengyel píše:Tak až je budeš mít při ruce,tak se Vlasto mrkni jestli to tam najdeš.Když tak pátrám ve své paměti,tak by to mohla být ta A4.
....
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], Kavka_ a 4 návštevníků