Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2011 !!

Příspěvekod George V. » úte 27 pro, 2011 2:34 pm

DS Model píše:ad Hercules - co to dělá, nebo spíš nedělá, že je nespokojenost?? Pár fíglů mi Torsten poradil, třeba to pomůže i Vám..

...v jedné zatáčce vypadává z kolejí. Ale je zajímavé, že jen v určité orientaci. Otočím ho a je to OK. Jakoby mu chyběla vůle v podvozcích...Také mám jisté výhrady vůči kinematice. Moc měkká "pružina", špatně se s tím tlačí do kopce...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod DS Model » úte 27 pro, 2011 2:50 pm

U těch podvozků tam bývá občas otřep na dorazu. Stačí ten doraz uvolnit a mělo by to být OK. Stejné to bylo u některých Bastardů..
Pružina - zkuste mi to trošku víc přiblížit..

ds
DS Model

Příspěvekod DS Model » úte 27 pro, 2011 2:53 pm

aldrin píše:No to jste musel mit pytel smuly. Mam jich od Roca 7, z toho 2 zvukovy a krome jednoho schvili skakavyho problem nebyl. Na Kuehna se tesim, ale nevim, jestli se mu bude chtit do ctyrkovy verze.. Me by se osobne libily i ty italsky - remotorizovany. Ale to je uplne jina kastle a o tom si muzem nechat asi zdat.
Nebo, ze by to bylo to prekvapko?

Nemyslím. Stačí pročíst diskuzi k danému tématu. Ono je asi rozdíl, když mi mašina ujede tři metry anichž by se ohřála a nebo jede delší štreku. Roco má špatné motory, to je všeobcně známé a ani jejich obchoďák se s tím netají..
Překvápko se vztahuje k něčemu jinému, ale ze stávajících forem..:-)
Ale začínám o čtyřkách přemýšlet čím dál tím víc...

ds
DS Model

Příspěvekod Tom120 » úte 27 pro, 2011 4:10 pm

Pro DS:
Tak mě napadá co udělat "Najbrt set" (Brejlovec Kuehn + 3x Y Kuehn (popř. 3x Y Tillig))? Neuvažovali jste o tom? :P

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
(Takový rychlý splácnutí setu z obrázků z internetu)
http://tatra-page.kx.cz

TT - Analog V/VI ep.
Tom120

Příspěvekod DS Model » úte 27 pro, 2011 4:49 pm

Vidím tam dva problémy.
1/v najbrtu jezdí pouze jedna reálná loko, tuším 750 042, na kterou však nemáme zatím formu, protože má jen dvě světla. Ale je to řešitelné, protože příští rok máme v plánu formy rozšířit i na tuto verzi.
2/Kuehn X Tillig - bez komentáře :-)

Tedy - pokud odstraníme bod jedna, tak vlastně proč ne??

:-)

ds
DS Model

Příspěvekod Scoot » úte 27 pro, 2011 7:05 pm

DS: píše
Roco má špatné motory, to je všeobecně známé a ani jejich obchoďák se s tím netají..
Netají???CHA..CHA..
Dle slov obchodního zástupce našim obchodníkům "Počty reklamací na model Brejlovce v TT jsou prý v normě".
A ROCO drželo hesla zatloukat, zatloukat, zatloukat a když to praskne tak zase zatloukat.
U ROCA si z nás dělají srandu ale je fajn, že u BR38 se ledy konečně pohnuly (jo a to ten model začaly stahovat sami od sebe), že jim to ale trvalo...3 roky? než se našla ochota něco řešit.
Scoot

Příspěvekod petr6043 » úte 27 pro, 2011 8:03 pm

DS Model píše:Vidím tam dva problémy.
1/v najbrtu jezdí pouze jedna reálná loko, tuším 750 042, na kterou však nemáme zatím formu, protože má jen dvě světla. Ale je to řešitelné, protože příští rok máme v plánu formy rozšířit i na tuto verzi.
2/Kuehn X Tillig - bez komentáře :-)

Tedy - pokud odstraníme bod jedna, tak vlastně proč ne??

:-)

ds

A nedal by se udělat nátěr "najbrt" na Y od Kuehna ?
Proč zrovna Tillig když Kuehn má Y svoje ;)
petr6043

Příspěvekod Tom120 » úte 27 pro, 2011 8:08 pm

DS Model píše: ... v najbrtu jezdí pouze jedna reálná loko, tuším 750 042, na kterou však nemáme zatím formu, protože má jen dvě světla. Ale je to řešitelné, protože příští rok máme v plánu formy rozšířit i na tuto verzi. ...

To snad radši ani ne. Ty 2 světla vypadají jako, že soudruhům došli světla, tak se nenechali zaskočit a nelámali si s tím hlavu. :mrgreen: :mrgreen: Plán se musí splnit, že. :mrgreen:

Řada 750.7xx má kromě jinýho motoru (a dalších útrob) předpokládám zase nějaký "zásadní" vzhledový odlišnosti. Takže bude asi nejlepší počkat na 754. Teda jestli bude. Já pevně věřím, že ano! Ale než se Kuehn nechá přemluvit k najbrt Y tak to uteče taky hodně vody. :D

TT - Analog V/VI ep.
Tom120

Příspěvekod DS Model » úte 27 pro, 2011 8:29 pm

Já jsem to asi špatně napsal. Chtěl jsem říct, že jediný model, který by se nyní v Najbrtu mohl udělat u Kuehna je 750 042, ale i tady je problém, protože má jen dvě světla (předpokládám, že předchozí příspěvek o nedostatku světel byla ironie.:-) ).
Potom v Najbrtu jezdí už jen 754 a 750.7. Na ty zatím formy nejsou.
Takže, jestliže se povede udělat formu na prototyp a II. sérii, budeme moct udělat 750 042.
Ohledně vozů - nechme se překvapit v Norimberku...

ds
DS Model

Příspěvekod olik » úte 27 pro, 2011 8:50 pm

A neni lepsi nejdrive dodelat to co jeste neni hotove?????
To bude zase fotecek,modelar se bude tesit a ............................
A co treba udelat nejakej start set v barvach CSD ?? myslim ze to tu chybi,a detem nemas co dat do zacatku.....
olik

Příspěvekod DS Model » úte 27 pro, 2011 9:00 pm

olik píše:A neni lepsi nejdrive dodelat to co jeste neni hotove?????
To bude zase fotecek,modelar se bude tesit a ............................
A co treba udelat nejakej start set v barvach CSD ?? myslim ze to tu chybi,a detem nemas co dat do zacatku.....

a jééé, Olik :-)
určitě!! dodělá se to co je rozdělané. Ale kvůli takovým, jako je Olik už asi nebudeme ohlašovat termíny dopředu. Prostě až budou, ...budou. Vyhneme se tak puncu neserioznosti. Doporučím to Kuehnovi i Tilligovi.
Start set - a kolik jsme ochotni za takový START set dát korunek??

ds
DS Model

Příspěvekod olik » úte 27 pro, 2011 9:06 pm

Ale ja to nemyslel zle jak to zni....jen to cekani je dlouhe,ale kdo si pocka ten se docka,i ten Olik :lol: :lol:
ja myslim ze kdyz to bude na start urovni tak cena cca 120€,pokud to bude plnohodnotne,tedy i pro nas tatinky tak 200€ je idealni hladina....
olik

Příspěvekod Tom120 » úte 27 pro, 2011 9:18 pm

DS Model píše:... předpokládám, že předchozí příspěvek o nedostatku světel byla ironie.:-) ...

ano, ale abych se přiznal netuším proč tam jsou jen 2. Nicméně si živě dokážu představit ty komentáře. (na různých výstavách jsem mnohokrát byl jako návštěvník a párkrát i jako vystavovatel) A je mi jasný že by to bylo asi takle: "Mamíí, támhleta lokomotiva má jen dvě světýlkáá!" "To víš synku, v Číně se dneska dělá všechno." :mrgreen: :mrgreen:

olik píše:A co treba udelat nejakej start set v barvach CSD ?? myslim ze to tu chybi,a detem nemas co dat do zacatku.....

Bych spíš řek, že by děti jako Start set ocenily buďto klasickej zelenobílej ČD třeba s červenožlutým brejlovcem (což by Kuehn do setu s jeho kolejivem dát mohl) nebo právě ten najbrt set. Většinou totiž děti chtějí to, co vidí (v reálu). :wink: Tzn. současnost, né ČSD. A nebo to co je víc barevný. :D

Každopádně se nechme překvapit. 8)
Naposledy upravil Tom120 dne úte 27 pro, 2011 9:19 pm, celkově upraveno 1

TT - Analog V/VI ep.
Tom120

Příspěvekod DS Model » úte 27 pro, 2011 9:19 pm

Ale však ano...:-) beru to s nadsázkou.
k těm START setům - teď jsem to řešil před Vánocemi u Tilliga. Proč se už nedělají levné start sety, která stály okolo 80€...no nedělají se proto, protože jen motor!! do rosničky stojí 15€. Když se napočítá mašina, vozy koleje atd..je potřeba tyto sety dotovat. TO se dělo doposud. Ale to už dále není možné. Druhá možnost je udělat nějaký opravdu levný produkt "ala" Piko v H0.
Produkt, terý si normálně uvažující modelář v životě nekoupí, protože je to takovej krumpl, že to za chvíli zahodí. No a co teď??
Příští rok bude nejlevnější téčkový set ten s tím TRAXXEM, cena okolo 125-130 €. V tyto dny přichází na trh první kusy. Ale bude to pro zákazníky (začínající) zajímavý, když Piko v H0 se nechá pořídit levněji??
U Kuehna snad ani není o čem mluvit. DMOC u mašiny je 120 € a vozy které má nyní v nabídce jsou velké a drahé. Ty se pro český Start set určitě nehodí.

ds
DS Model

Příspěvekod TTmili » úte 27 pro, 2011 9:21 pm

Tak ale to je hodně dobrý nápad, zkus to Davide předhodit. Takovej "start-set" co by ve skutečnosti nebyl start set, ale nějaká sběratelská edice (v mým případě by mi nejvíc vyhovovalo něco ve stylu T478.3001+2xBa+Aa), ve stylu Herkules ARRIVA + vozy, jak to bylo asi před rokem. To by byla naprosto suprová věc, pěkně zabalený do jedný krabičky, různý čísla (i od sériových vozů), a cena někde kolem 4500-5000Kč.

Teoreticky by se dalo uvažovat i o něčem podobným s kolejemi, ale podle mě by to pak už strácelo ten šmrnc, a hlavně by to muselo být trvale v nabídce.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)