novinky 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2011

Příspěvekod jirie123 » pon 19 pro, 2011 8:34 am

Myslím si, že tohle je jen špička ledovce:

http://zpravy.idnes.cz/ta-prava-od-matt ... ranicni_ts

Každá firma se bude bát, aby se na veřejnost nedostaly informace o tom, jak jejich zaměstnanci v Číně trpí.
Bohužel to vypadá, že se v dohledné době nic nezmění.
jirie123

Příspěvekod Zx1974 » pon 19 pro, 2011 8:40 am

George V. píše: Jistě, ale ty náklady se zas tak diametrálně neliší, jestli model udělají kvalitně nebo odfláknou.

Ale liší. Je rozdíl jestli výroba formy bude trvat 1000 hodin nebo 2000 (teď zrovna nemyslím žaluzie u Brejlovce) a taky bude záležet jaká nástrojárna to bude dělat. Jak je vybavená a jaký detaily vzládne, což zas má vliv na hodinovou cenu práce.
Zx1974

Příspěvekod George V. » pon 19 pro, 2011 8:46 am

...no já právě myslím na ty žaluzie u Brejlovce (a podobné záležitosti). Nemyslím si že by zrovna tenhle model byl nějak extra ochuzen o "drazevýrobní" detaily, abychom s ním nemohli být spokojení.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod greenery » pon 19 pro, 2011 8:58 am

George V. píše:............Nemyslím si že by zrovna tenhle model byl nějak extra ochuzen o "drazevýrobní" detaily, abychom s ním nemohli být spokojení.

.... no a kruh se uzavřel, proč tedy bobina stojí 18 tis, když se tedy od toho brejlovce zas až tolik neliší? A proč čmelák jde udělat za 7,5, tj. méně než za polovinu?
Každý má asi jiný přístup k věci (a zisku), a ve výsledku buď koupíš nebo ne.
greenery

Příspěvekod George V. » pon 19 pro, 2011 9:09 am

greenery píše:

.... no a kruh se uzavřel, proč tedy bobina stojí 18 tis, když se tedy od toho brejlovce zas až tolik neliší? A proč čmelák jde udělat za 7,5, tj. méně než za polovinu?

...proč je dražší je jasné - velký podíl ruční práce daný techologií. Je rozdíl opracovávat odlitek a výlisek... A jinak se taky stříká model v maloserii, že... A pojezdy taky něco stojí, když kvůli nim musíš koupit celou lokomotivu... Atd, atd...
George V.

Příspěvekod greenery » pon 19 pro, 2011 9:23 am

...ale jo, to všechno chápu, položil jsem jen řečnickou otázku. I když to tady budeme řešit horem dolem, stejně se ničeho nedobereme. Každý výrobce si udělá analýzu prodejů a podle toho se bude rozhodovat dál, bez ohledu na to, jestli se nám žaluzie líbí nebo ne.
Brejlovec se přes zmíněné nedostatky asi prodával dobře, tak snad ROCO ještě s něčím pro našince přijde. Ale podle toho co se proslýchá o zamračené, si stesky modelářů k srdci moc neberou.
greenery

Příspěvekod George V. » pon 19 pro, 2011 9:33 am

...prý se inspirovali u MTB, bude nádrž z Brejlovce :mrgreen: .
Naposledy upravil George V. dne pon 19 pro, 2011 9:36 am, celkově upraveno 1
George V.

Příspěvekod greenery » pon 19 pro, 2011 9:35 am

.... jo, taky jsem to slyšel
greenery

Příspěvekod George V. » pon 19 pro, 2011 9:43 am

...dokonce je to i na prospektu - CAD obrázek.

http://www.roco.cc/newstermine/news/new ... dotka.html
George V.

Příspěvekod jirie123 » pon 19 pro, 2011 9:58 am

Myslíte si, že je ta barevná podoba definitivní nebo je to nástřel od boku?
jirie123

Příspěvekod milan ferdián » pon 19 pro, 2011 10:30 am

George V. píše:...dokonce je to i na prospektu - CAD obrázek.

http://www.roco.cc/newstermine/news/new ... dotka.html

Stejná chyba spodní snímek. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod George V. » pon 19 pro, 2011 10:33 am

...jaká? Na kterém snímku? Prosím upřesnit, já tam nic nepatřičného nevidím...
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 19 pro, 2011 10:55 am

greenery píše:
George V. píše:............Nemyslím si že by zrovna tenhle model byl nějak extra ochuzen o "drazevýrobní" detaily, abychom s ním nemohli být spokojení.

Od soboty jsem taktéž majitelem bobinky (oranž pruh, stříbrná iišta, krémovo-zeleno-šedá kastle, červený pantografy - prostě moje zadaná "81čka" se dvěma sadama červenobílých pluhů - bez díry a s dírou na kulisu), a 18tisíc mne věru nestála :D ... Stačilo se jen domluvit s autorem modelu a objednat si zavčasu model... Na druhou stranu mám mašinu přesně tak jak jsem ji potřeboval (vzhled a výbava, model dodán v částečné rozborce kvuli zamýšlené patinaci), ale se zárukou jen na pojezd... Bohužel jsem na modelu našel i mouchy - křivě (vyosený) umístěn je jeden pantograf (opravím si sám), odloupnutá barva z loukotí (bude oreznuto) a oproti fotkám hnusný interier (díra v podlaze a zadní přepážce - dan za "tovární" roco pojezd, terý se tam jen tak nevejde.. Tohle se dalo ale asi jinak zvládnout dost těžko...) a asi nejhorší "závada" - vyosený levý reflektor na jednom čele mašiny (chyba másteru) Jinak jsem nenašel nic...

Jízdní vlastnosti - vcelku OK - to vcelku znamená, že jsem neměl zatím možnost prověřit menší oblouk než 500 mm poloměr a taky jsem ještě nevyzkoušel tažnou sílu mašiny. Pokud to zrekapituluju - za několik set eur (cena 600-750 EUR je odvislá od zdroje dodání, výbavy modelu a toho zda jste plátci DPH nebo nikoliv...) jsem si udělal hezký dárek k Vánocům! A i kdyby roco nebo nějaký massochrlič udělal tuhle mašinku za míň peněz, tenhle model bude prostě stejně hezčí - fakt dřevěný lávky, škodovácký pantografy (konečně!), decentní detaily a např i super udělaný hadice pískovače, spolu se špičkově udělanou i natřenou lištou včetně červenýho olinkování 0,15 mm! - to nikdo jiný než malovýrobce neudělá... V porovnání např. s "bejčkem" od albatrosu je to jak srovnávat BR86 gutzolda s hrbounem od Roco - tak kvalitativní je rozdíl v pojetí modelu od Albatrosu a od p. Bači (bobinka). Jsem zvědav na čmeláka od další "nové" firmy - jestli bude ve kvalitě aspon ze 60% jak bobinka, roco a jiný velký firmy se mohou s českýma mašinama jít bodnout!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod milan ferdián » pon 19 pro, 2011 11:18 am

George V. píše:...jaká? Na kterém snímku? Prosím upřesnit, já tam nic nepatřičného nevidím...

Na spodním snímku je opět lokomotiva z II.série,jeden vzduchojem.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod George V. » pon 19 pro, 2011 12:07 pm

milan ferdián píše:Na spodním snímku je opět lokomotiva z II.série,jeden vzduchojem.

...to bych neřešil, je to jen ilustrační foto kvůli představě o nátěru. V aktuálním katalogu už to mají správně.

Petr Zatrepalek píše: Bohužel jsem na modelu našel i mouchy - křivě (vyosený) umístěn je jeden pantograf (opravím si sám), odloupnutá barva z loukotí (bude oreznuto) a oproti fotkám hnusný interier (díra v podlaze a zadní přepážce - dan za "tovární" roco pojezd, terý se tam jen tak nevejde.. Tohle se dalo ale asi jinak zvládnout dost těžko...) a asi nejhorší "závada" - vyosený levý reflektor na jednom čele mašiny (chyba másteru)

...tak to jsou přesně věci, kterými poctivě udělaný tovární model nedisponuje. Tady je těch tvarových nepřesností ještě minimum, ale třeba ten výše zmíněný pomeranč vypadá hůř.

Originální Škodovácký pantograf bych oželel (hlavně, když to nebude polopantograf :mrgreen: ), hadice pískovače a dřevěný lávky taky (kdyžtak si je udělám sám). A tu lištu velkovýrobce nastříká taky; má k tomu totižto technologii (že ji někdy plně nevyužívá je věc druhá). Já chci mašinu na ježdění a ne do vitrýny (žádnou totiž nemám)... :)
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)