Ja si nejsem jisty jak se to v realu vyuziva, resp. jestli existuje situace pro bile osvetleni bez koncoveho cerveneho... ?
No ja neviem, ale podľa mňa táto možnosť je vtedy, keď loko ťahá vlak. Vtedy svietia biele svetlá na lokomotíve vpredu a červené vzadu na poslednom vozni, či nie?... Načo by mali svietiť vzadu na loko červené, aj tak by neboli vidieť... Ak sa mýlim, opravte ma, nikdy som to nejak vážnejšie nesledoval... Hm, a to som vlakom chodil dosť, hanba mi...
Loko má rozsvietené vpredu biele a vzadu červené podľa mňa vtedy, ak ide samostatne ako LV, čiže lokomotívny vlak...
A ešte som sa nerozhodol, ktorú variantu využijem. Momentálne prerábam staré Y osobné vozne BTTB na 10-okenný variant pomocou sady od DK modelu... Plus nové dvojkolia, ložiská PEHO, kinematiky Bártek, nové spriahla, dekódery pre osvetlenie, atď... Asi som blázon, pretože od Kuehna môžem kúpiť nové modely, ale nemôžem si pomôcť, jednoducho ma to baví... Viaže ma k tým vozňom nostalgia, ľúto mi je ich vyhodiť, tak ich prerábam...
A až potom sa pustím do Rosničky...