Novinky/nehody na železnici

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Novinky/nehody na našich tratích

Příspěvekod Martin HO » pát 04 lis, 2011 7:21 am

Stále zjišťuji, že Plzeňský kraj a zejména Plzeň má dlouhodobě a trvale nejhorší nádraží a nejstarší vlakové soupravy v ČR. Holt soudruzi od ČD stále respektují komunistický slogan : Plzeňský kraj hráz imperialistům !! Což přeloženo do češtiny znamenalo, tady se nebude investovat, protože to je nárazníkové pásmo ve válce s iperialisty. Bude jako první zničeno, tak tam přece nebudeme investovat.
Martin HO

Příspěvekod Martin HO » pát 11 lis, 2011 4:34 pm

Pomalu není dne, aby na ČD nebyla mimořádná událost.

http://www.novinky.cz/krimi/250325-vlak ... zpravy-dne
Martin HO

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 11 lis, 2011 5:23 pm

Jenže tady asi chyba na straně ČD nebude...
Jeňa Sova

Příspěvekod Martin HO » pát 11 lis, 2011 5:46 pm

Zřejmě máš na mysli SŽDC. Ale pro cestující veřejnost je to jedno. Stále bude vnímat vše na železnici jako ČD.
Martin HO

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 11 lis, 2011 6:52 pm

Jedno to není, ČD je dopravce a SŽDC provozovatel dráhy. Stejně jako např. Regiojet, AWT, ODOS apod. jsou dopravci a nemají s řízením tratí SŽDC nic společného. To je jako by někde kvůli špatné údržbě silnice havaroval autobus plný lidí a vina by byla dána ČSAD... To mají také lidé zažité jako dopravu na silnici.
Zbytečně se tím kazí (už tak ne moc dobrá) pověst ČD, když se na ně odkazuje při něčem, za co nenesou vinu.
Jeňa Sova

Příspěvekod cipisekmp » pát 11 lis, 2011 9:02 pm

Ahoj suvisi, urcite mas z profesniho hlediska pravdu, ale vetsina naroda bere CD jako CD a nejak neresi jestli je spolecnost rozdelna na 10jinych. Proste jsou to Ceske drahy a slus. Cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod TTmili » pát 11 lis, 2011 9:20 pm

No nechtěl sem reagovat ale nedá mi to. Už jen z tohohle pohledu je bohužel naškodu to že bylo ČD rozděleno na SŽDC a ČD a následně i na ČDC protože cestující jednoduše vnímají všechny chyby automaticky jako chyby ČD. Kdyby se na jedné koleji ocitli např. RegioJet a AWT tak by to přesto všichni vnímali jako pochybení ČD, protože je na tu kolej pustili. A na tomhle podvědomí čechů staví svůj buisness Jančura, a to je to co je mi na něm nejvíc proti srsti, a proč jeho jednání považuju za nekalé (i když těch důvodů je víc).
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Ferda » sob 12 lis, 2011 12:18 am

TTmili píše:Kdyby se na jedné koleji ocitli např. RegioJet a AWT tak by to přesto všichni vnímali jako pochybení ČD, protože je na tu kolej pustili.

Podle mě ano.

Ale podle tebe by za to určitě mohl Jančura!
Tak mám pocit, že si tu někdo pro zášť nevidí na špičku nosu.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Jeňa Sova » sob 12 lis, 2011 12:23 am

TTmili mluvíš mi z duše. Mimochodem, taky mám pár důvodů k tomuto pánovi... Ale to není tím, že pracuji u ČD. Já jsem pro konkurenci, ale poctivou ;) Nic, to už je zase do jiného tématu, kde se radši nechci veřejně vyjadřovat :D
Jeňa Sova

Příspěvekod mnitka » sob 12 lis, 2011 3:51 am

Dovolil bych si to ve vší úctě ke všem přítomným shrnout...

Jednoznačně za vzniklou situaci můžou sdělovací prostředky. Kdyby byly věci od začátku byly nazývány pravými jmény bylo by ve všem jasněji.

Informace by mohla znít takto -> Mezi stanicemi X a Z vyjely proti sobě dva vlaky, os (ČD) a nákl (ČDC). Ke střetu nedošlo, vlaky se podařílo zastavit radiovým spojením. Jako viníci připadají v úvahu strojvedoucí ČD, ČDC a zaměstanci SŽDC, konkrétní viník však znám dosud není.
Bráním se tuto situaci nazývat nehodou, když nevznikla pražádná škoda. Jedinou újnou je naštvání cestujících, způsobené totálním kolapsem dopravy na jednokolejce z důvodu dlouhého šetření MU inspektory GI.

Prostě, chodí sem dvě skupiny lidí. Ti, kteří tyto informace vnímají tak jak jim je média servírují a ti, kteří nad vstřebávanými informacemi přemýšlí -> tomto případě se snaží viníka určít dle nějakého klíče např. profesní zkušenosti, zákaznické zkoušenosti atd.
mnitka

Příspěvekod Martin HO » sob 12 lis, 2011 7:12 am

Je úsměvné že kolega strojvedoucí suvis jako železničář situaci vyhodnotil jinak.
Nicméně tvoje hodnocení zdá se být objektivní. Nicméně ve hře jsou 3 subjekty ČD, ČD Cargo a SŽDC s původními zaměstnanci ČD.
Martin HO

Příspěvekod Jeňa Sova » sob 12 lis, 2011 8:20 am

Jo, Mnitka to popsal pěkně. A nehoda to nebyla, pokud nevznikla žádná škoda.
Jinak, nechápu, co je na mém názoru úsměvného. Prostě si myslím, že v tomto případě to byla chyba "stavitelů vlakové cesty". Toť vše.
Jeňa Sova

Příspěvekod Martin HO » sob 12 lis, 2011 9:29 am

Nezlob se, ale ty bez ohledu na výsledek šetření už víš, že na vině je ze tří možných viníků SŽDC.

Nicméně jsem chtěl vyjádřit jen to co napsali i cipísekml. TTmili a Ferda. Howk !
Martin HO

Příspěvekod Jeňa Sova » sob 12 lis, 2011 9:41 am

To netvrdím, psal jsem, že si myslím, že to je chyba SŽDC. O tom, že bych tu někoho usvědčil nevím. Je možné, že to byla chyba jednoho z dopravců...
Jeňa Sova

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 12 lis, 2011 6:13 pm

Já tedy nevím jak na to koukají příslušné orgány dnes, :D ale v době,kdy jsem na dráze pracoval,tak vjezd na obsazenou kolej byla nehoda třídy A. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)