Diorama TT "na kšeft"

Založte si vlastní témata a prezentuje zde stavbu vlastních modelů od A do Z. Pouze lokomotivy, vozy či stavby. Ne kolejiště.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Diorama TT "na kšeft"

Příspěvekod Vladamir » čtv 13 říj, 2011 10:56 pm

Tak jsem si myslel, že diorama HO dle odbočky Skochovice bude můj první a zároveň poslední pokus v železničním modelářství. Předsevzetí vzalo za své, poněvadž jsem se neustále vracel na toto forum a už v tom zase lítám. Pod nátlakem zde prezentovaných plánků malých kolejišť jsem se rozhodl, že něco podobného vytvořím, a to v měřítku N ( bo neni misto). Takže nákup potřebného - mašinky, vagony, nějaký domek, flexi koleje, vyhýbky, přestavníky, auta, trávu atd. Rozměr cca 90 x 60 cm, takže takové mikrokolejiště, nebo "jezdící" diorama. Jelikož elektrika mi nic neříká, našel jsem spřízněnou duši - otec mého kamaráda- a ten se nabídl, že s elektrikou mi pomůže ( dle něj je to muší prd). Staví lokomotivy v TT jako na běžícím páse a má jich dvě vitriny. Na oplátku jsem mu vyrobil jednoduché diorama na fotografování jeho lokomotiv. Vyzkoušel jsem si na tomto malém kousky postupy, které potom uplatním na větší ploše. Dokonce jsem dle zde uveřejněného návodu vyrobil z plácačky na mouchy zatravňovačku, která funguje :shock: !( Stromy jsou moje, keře Polák, co zbyly z HO). Mezeru mezi HO a N jsem tímto zaplnil. :D
Zdraví Vladimír
O tom, jak jsem byl vykulený z eNka, někdy příště
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Obrázek

Obrázek

Vladamir

Re: Diorama TT "na kšeft"

Příspěvekod fulda » pát 14 říj, 2011 7:40 pm

Inu hezké to máš, takové čisté.
A elektrifikaci uvažuješ digitál a nebo analog?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Vladamir » pát 14 říj, 2011 8:13 pm

Sakryš, zapomněl jsem na sloupy. Už tam jsou :o
Obrázek

Jestli máš Fuldo na mysli to N, tak analog.
Vladamir

Příspěvekod Dan Buchtela » ned 16 říj, 2011 6:54 pm

Ten rozměr a motiv pro to Tvé N--ko si přímo říká o modul a využití ve větším celku. Neuvažoval jsi o modulech? :wink:
Dan Buchtela

Příspěvekod vojtas » ned 16 říj, 2011 7:36 pm

Přimlouvám se za Dana,měl bys skočit do Nkových modulů!!!!!
TT
vojtas

Příspěvekod Vladamir » úte 18 říj, 2011 6:04 pm

Tedy ,kluci, co já doma sám s modulem? :roll:
Už tak s tím eNkem jsem si vzal, vzhledem ke svým zkušenostem, dost velké sousto.
Takže žádné skákání a dodělat, co jsem začal.... :D :D :D a děkuji za povzbuzení!
Vladamir

Příspěvekod Dan Buchtela » čtv 20 říj, 2011 5:14 pm

I na 90 cm se dá udělat velmi zajímavý vlečkový areál. Doma si paj zaposunuješ do zblbnutí a ještě tí pak můžeš obohatit společný provoz n nějakém setkání. Podle mne úplně ideální kombinace. A Tvé údajné nevelké zkušenosti...o důvod víc sdílet stavbu se stejně postiženými kamarády. Už spousta lidí se přesvědčila, že není nad to, když se má kde a s kým v průběhu stavby radit...koneckonců ani fyzická výpomoc nám není věc neznámá :-)
Dan Buchtela

Příspěvekod konopaslik » ned 25 pro, 2011 10:07 pm

Mazec, hodně pěknej kousek přírody... Za mne rozhodně velký plus a žádný výmluvy, šup sem s modulem. :)
konopaslik

Bydliště: Praha - Čimice (dřív Letňany)(dřív Holešovice)(dřív Kobylisy)(dřív Prosek) - prostě Praha-sever :)

Zpět na Mám rozestavěno (máme rozestavěno)