Kolejiště v obýváku

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště v obýváku

Příspěvekod mizl » úte 11 říj, 2011 7:15 pm

suvis píše:To mi připomíná staničku, co jsem dělal pro kolegu v H0...

http://suvis754.rajce.idnes.cz/wintrack/#MarekTomek.jpg

to vypadá dosela dobře. Zkusím si to překreslit jestli se mi to vejde na můj rozměr modulů. aspoň mám víc návrhů z kterých můžu vybírat. znovu musím poděkovat všem zúčastněním za vaše rady a návrhy. Děkuji
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod milan ferdián » úte 11 říj, 2011 7:39 pm

Kolega saman55 zde dal plánek stanice Merklínu i s malou vlečkou.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radekkrupka » čtv 13 říj, 2011 5:25 am

lajblt píše:Možná budu vypadat jako věčnej šťoural, ale dovolím si opravit umístění skladiště v Dobrušce - takto ho umístit nelze, protože na kolej s rampou nelze zajíždět s vozy, obsazenými osobami. Alespoň v epoše III a IV to možné nebylo, pokud si to dobře pamatuju.
A v Lednici na kolej 2a (mezi výhybkami 2 a 5) neodstavíš žádné vozidlo - úsek je moc krátký.

V Dobrušce je kolej u SB a potažmo skladiště manipulační. Oproti wintracku je ve skutečnosti přímý vjezd až na druhou kolej od SB.

Jak vidno i zde:
https://picasaweb.google.com/1118958080 ... 9865357074
https://picasaweb.google.com/1118958080 ... 8825956466

Ad Lednice - tam byla dřív výtopna také ne? Byla někde vlevo od kusých kolejí na konci trati? Někde jsem na to onehdá narazil...
radekkrupka

Příspěvekod vojtas » čtv 13 říj, 2011 12:56 pm

Sorry za OT,já na webu žádnej virus nezaregistroval,takže předpokládám,že to bude tím,že za virus Avast může považovat ty errory spojený se zničením webgardenu,nepochopitelným redakčním systémem,ale stránky jsou ještě na tom starým,jinak už mám v základu připraven nový web a to vojtasTT.hys.cz,ale tam ještě vůbec nic není,páč sem zatím neměl náladu to dodělat...
TT
vojtas

Příspěvekod mizl » čtv 13 říj, 2011 6:42 pm

vojtas píše:Sorry za OT,já na webu žádnej virus nezaregistroval,takže předpokládám,že to bude tím,že za virus Avast může považovat ty errory spojený se zničením webgardenu,nepochopitelným redakčním systémem,ale stránky jsou ještě na tom starým,jinak už mám v základu připraven nový web a to vojtasTT.hys.cz,ale tam ještě vůbec nic není,páč sem zatím neměl náladu to dodělat...

Díky za info. Dnes sem to zkoušel znovu podívat se na tvůj web. Pořád mi to hlásí to samé. Neva počkám si na ten nový web. :wink:
mizl

Příspěvekod mizl » čtv 13 říj, 2011 6:55 pm

radekkrupka píše:
lajblt píše:Možná budu vypadat jako věčnej šťoural, ale dovolím si opravit umístění skladiště v Dobrušce - takto ho umístit nelze, protože na kolej s rampou nelze zajíždět s vozy, obsazenými osobami. Alespoň v epoše III a IV to možné nebylo, pokud si to dobře pamatuju.
A v Lednici na kolej 2a (mezi výhybkami 2 a 5) neodstavíš žádné vozidlo - úsek je moc krátký.

V Dobrušce je kolej u SB a potažmo skladiště manipulační. Oproti wintracku je ve skutečnosti přímý vjezd až na druhou kolej od SB.

Jak vidno i zde:
https://picasaweb.google.com/1118958080 ... 9865357074
https://picasaweb.google.com/1118958080 ... 8825956466

Ad Lednice - tam byla dřív výtopna také ne? Byla někde vlevo od kusých kolejí na konci trati? Někde jsem na to onehdá narazil...

Dobrušku jsem poupravil aby se mi vešlo vedle kolejí to skladiště a nádražní budova. Někde jsem totiž na tomto fóru četl, že nádraží vypadá líp když není rovnoběžné s hranou základní desky. O přímím vjezdu vím. Díval jsem se na mapu.
mizl

Příspěvekod mizl » čtv 13 říj, 2011 8:00 pm

milan ferdián píše:Kolega saman55 zde dal plánek stanice Merklínu i s malou vlečkou.

Zkusím stanici najít na mapě. Díky za typ.
mizl

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 13 říj, 2011 8:06 pm

Merklín leží severně od K. Varů, plánek hledej v sekci podklady ke stavbě - polohové plány stanic.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod mizl » čtv 13 říj, 2011 8:14 pm

Michal Šuhajda píše:Merklín leží severně od K. Varů, plánek hledej v sekci podklady ke stavbě - polohové plány stanic.

Díky za typ. Určitě si téma okouknu.
mizl

Příspěvekod Michal Vaniš » čtv 13 říj, 2011 8:26 pm

mizl píše:
vojtas píše:Sorry za OT,já na webu žádnej virus nezaregistroval,.......,jinak už mám v základu připraven nový web a to vojtasTT.hys.cz,ale tam ještě vůbec nic není,páč sem zatím neměl náladu to dodělat...

Díky za info. Dnes sem to zkoušel znovu podívat se na tvůj web. Pořád mi to hlásí to samé. Neva počkám si na ten nový web. :wink:

MIMO MÍSU :| Mě to na vojtasovo webu http://www.navodynalepty.webgarden.name/ nic nehlásí - avast free poslední virová verze i program
Michal Vaniš

Příspěvekod mizl » čtv 13 říj, 2011 8:39 pm

Michal Vaniš píše:
mizl píše:
vojtas píše:Sorry za OT,já na webu žádnej virus nezaregistroval,.......,jinak už mám v základu připraven nový web a to vojtasTT.hys.cz,ale tam ještě vůbec nic není,páč sem zatím neměl náladu to dodělat...

MIMO MÍSU :| Mě to na vojtasovo webu http://www.navodynalepty.webgarden.name/ nic nehlásí - avast free poslední virová verze i program

Já mám AVIRU, že by to bylo tím ?? a nebo , že by to dělal Chrom ?? je to možné.
mizl

Příspěvekod Michal Vaniš » čtv 13 říj, 2011 8:50 pm

To mizl: Jsou dvě možnosti - buď to můj avast nevidí nebo tu svou aviru máš nastavenou bezpečnostně moc vysoko a vyhodnocuje to falešné poplachy jako pravé.Každý antivirák má svá určité specifika vyhodnocování nákaz a používají i odlišné metody kontroly.
A protože free avast (zdarma) doporučuje 10 z 9 hackerů :mrgreen: tak ho používám - obecně je hodnocen na špici v prvních pěti, deseti antivirácích.

win xp, IE8, firefox-poslední verze před 4.
Michal Vaniš

Příspěvekod mizl » ned 27 lis, 2011 11:11 pm

Po dlouhé odmlce bych rád dal další návrh k posouzení. Nechal jsem se inspirovat Kutnou Horou Město. Tímto bych Vás chtěl požádat o připomínky či návrhy. Vím, už jste mi dali dost typů na pěkné nádraží, ale já stále hledám. Ve zmíněném nádraží jsem byl osobně a moc se mi zalíbilo. Zkusil jsem ho tedy překreslit a trochu poupravit. Rád bych v nádraží i zbrojení naftou tak jsem ho tam zkusil zakomponovat.
Přílohy
Jirkov.jpg
Jirkov.jpg (48.91 KiB) Zobrazeno 6616 krát
mizl

Příspěvekod mizl » ned 03 čer, 2012 10:21 pm

Dobrý den

Rád bych dal k posouzení skrytého nádraží. Je tento návrh v provozním souladu ?? Dá se zde smysluplně odkládat vlakové soupravy ??

Skryté nádraží je za zdí pod postelí. Aby nedocházelo k omylům, tak jen upřesním , že postel je patrová a pod ní se nachází šatní prostor. Tím pádem nebude skryté nádraží vidět. Zeď je znázorněna černou barvou.

Předem děkuji za reakce

Michal
Přílohy
Skrytek_2.jpg
mizl

Příspěvekod milan ferdián » pon 04 čer, 2012 6:23 am

To by šlo.Stejný system používáme u Starých Splavu.Otázkou je,ty tam vidíš,z důvodu výměny hnacích vozidel?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště