Brejlovec MTB - srovnání s konkurencí

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec MTB - srovnání s konkurencí

Příspěvekod Radek Strnad » pon 10 říj, 2011 7:47 am

Takže Zamračená by měla být představena 26.11.(letos)????Tedy pane Báňo,klobouk dolů a klaním se,co mi hřbet dovoluje :shock: .Uvést na trh v tak krátké době dvě velké mašiny,to chce hromadu práce a odvahy.Chápu,že roll-out není ještě finální produkce,ale i tak,všechna čest.Jen prosím o jednu věc,a patrně nejen za sebe:Zkuste ještě před výrobou hodit sem nebo jinam do diskuze berevnou úpravu a popisy zamýšlených verzí,aby nedošlo k zbytečným chybám,které se vám v průběhu výroby budou těžko odstraňovat.U této mašiny konkurence není,tak nemusíte mít obavu z plagiátorství a i když bude nějaká kritika,určitě to bude pro dobro věci jak ze strany modelářů ,tak i pro vás,jako výrobce. :wink:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod V_Báňa » pon 10 říj, 2011 9:34 am

Klanění netřeba, prostě je to činnost, která je v určité fázi zábavná, člověka nadchne ale v té závěrečné dost otravná. Pokusím se něco nachystat k publikaci, byt podkladů mám už lépe než na začátku. Fotky až na závěr.
Kritika vždycky bude , někdy objektvní někdy zbytečná, a hysterická.

Myslím že další projekt si nechám kolektivně ve 3D schválit na foru, aby všichni pak mohli na závěr opět koletivně pochválit i chyby, které předtím přehlidli :lol: :lol: :lol:
V_Báňa

Příspěvekod olik » pon 10 říj, 2011 12:46 pm

Hezky pocin pane Bana
Jen radsi napiste kdy a a jakeho obchodnika se zacnou Vase modely prodavat ?????
Jestli jsou urceny jen pro burzu v Praze a e shopy tak k Vam 50% zakazniku nikdy nenajde cestu :x :x
je to smutne ale je to tak,ani ja se nebudu kodrcat 160 KM na burzu kterou uz jsem davno zavrhl....
Jinak preji hodne uspechu a trosku lepsi jednani s obchodnim retezcem.......Protoze ochodnik je ZARUKA dobreho obchodu....Z doslechu Vim ze s nima (nama) nemate dobre jmeno ale pokud chcete prorazit mezi Vsechny modelare tak tento krok udelejte......Vim ze ted dostanu mnoho SZ ale me to nevadi ,pravda je smutna vec ale je treba se ji postavit......Hezky den preji
olik

Příspěvekod Jarda H. » pon 10 říj, 2011 1:46 pm

V_Báňa píše: ...... Kapacita výroby je i důvod zdržení Zamračené, myslím že 26. listopad je pravěpodobný roll-out.

Tož na tu se moc a moc těším, že by měl Ježíšek pro mne dárek :D ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTmili » pon 10 říj, 2011 4:59 pm

26. listopadu? To je burza? No tak to teda se tam asi po dlouhé době ukážu :lol: . Mimochodem jaká barevná kombinace půjde ven jako první? Klasika červeno-bílá?
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 10 říj, 2011 5:10 pm

bral bych klasiku vínovou se žlutým pruhem na čele ČSD no ,ale dost toto je téma bráchy brejlovce ne zamračené... :lol: :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Colonel32 » pon 10 říj, 2011 7:24 pm

olik píše:Protoze ochodnik je ZARUKA dobreho obchodu....

V době internetu? Pochybuji. Vždyť LOCO už běžnou produkci do krámů taky přestává dodávat. Tak nechcete Hovorkovic vynadat také, že nemají u zákazníků šanci? Pochybuji že budou mít čas odpovědět, když nestíhají vyrábět. :roll:

Mimochodem, dotaz na pana Báňu - kde je nejlepší MTB modely nakupovat? (Jako pro vás - u čeho máte nejlepší poměr zisk/starosti)
Colonel32

Příspěvekod radekkrupka » pon 10 říj, 2011 7:58 pm

Těžko soudit, čím více obchodníků, resp. prodejních kanálů, tím víc se prodá. O tom asi žádná... pak záleží pouze na tom, kolik potřebuje pan Báňa prodat a kolik je vůbec ochoten/schopen vyrobit.

Ani v dnešní době všichni nenakupují na internetu. Stačí občas strčit hlavu v Praze ke králi železnic a hned uvidíte, kolik lidí tam nakupuje a objednává, byť o XX procent dráž...
radekkrupka

Příspěvekod Trainmaniak » úte 11 říj, 2011 5:47 am

Zdravím vespolek. Na http://www.trainmania.info jsem dnes vyvěsil článek o Brejlovci MTB. Pro porovnání jsem použil model Roco, případně foto skutečného stroje. Článek jsem se snažil psát nestranně, neutrálně. Je tam spíše více fotografií než povídání.

Obrázek
Trainmaniak

Příspěvekod Radek Strnad » úte 11 říj, 2011 12:35 pm

Jo,jo...kolega Trainmaniak si dal práci s porovnáním a psaním-a podle jeho poznatků to s MTB není tak hrozné,jak se psalo.Ono je to také o tom,že je přebrejlovcováno a spousta z nás hledá na každém modelu mouchy a také mušky.Najednou jsou tu tři výrobci a je co porovnávat a kritizovat.A vadí každičký nepřesný detailíček.Přitom chlapci,cena mezi 2.500,-3:000,-Kč,to přeci není tak moc.Kolik dáváme za počeštěné německé páry???? 5.000 a víc.A nikdo nekritizuje,že mašina má německý předhřívač,německý kompresor,úplně jiné dýmniční dveře,naprosto odlišné rozvody trubek a táhel na kotli,jiný tvar komína,dokonce i červený pojezd křičící:"Jsem z plastu,jsem z plastu" a jiné naprosto zásadní věci.Co nová rosnička-to je zmetek....že,....-za skoro 2.000,-,hektor....-místo zelené barvy je modrý ...a v pohodě-za 3.600,-Za malou páru 365.4 od Schirmera dáme 5.000,-Kč a víc a nikomu to nevadí,že má chyb jak máku(obrázek ČSD verze je na str.69 Alas lokomotiv 1945-58)a to chyb úplně zásadních.Tilligův TT-víkendový modrobílý sergej,který nikdy nejezdil-za 3.400,-.takovéto mašinky si prostě kupujeme,protože je chceme mít a ty obludné chyby musíme zkousnout nebo ti šikovnější si to doma přebastlí(za další peníze).A teď máme tři brejlovce a panečku,to si na těch výrobcích smlsnem.....Tak zkusme být před kritikou trochu soudní a představit si,kolik práce dá vývoj takového modelu a čím menší výrobce,tím víc práce.A když u brejlovců něco uteče...je to škoda,ale nejsou to úplně zásadní věci.A ty zásadnější např.pan Báňa řeší a v dalších kusech bude zjednána náprava.Zkuste někdo požádat Tilliga nebo Roco,aby něco takto pořešil...... :lol: :lol: :lol:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod radula63 » úte 11 říj, 2011 2:39 pm

Radek Strnad píše:.....Kolik dáváme za počeštěné německé páry???? 5.000 a víc.A nikdo nekritizuje,že mašina má německý předhřívač,německý kompresor,úplně jiné dýmniční dveře,naprosto odlišné rozvody trubek a táhel na kotli,jiný tvar komína,dokonce i červený pojezd křičící:"Jsem z plastu,jsem z plastu" a jiné naprosto zásadní věci.Co nová rosnička-to je zmetek....že,....-za skoro 2.000,-,hektor....-místo zelené barvy je modrý ...a v pohodě-za 3.600,-Za malou páru 365.4 od Schirmera dáme 5.000,-Kč a víc a nikomu to nevadí,že má chyb jak máku(obrázek ČSD verze je na str.69 Alas lokomotiv 1945-58)a to chyb úplně zásadních.Tilligův TT-víkendový modrobílý sergej,který nikdy nejezdil-za 3.400,-.takovéto mašinky si prostě kupujeme,protože je chceme mít a ty obludné chyby musíme zkousnout nebo ti šikovnější si to doma přebastlí(za další peníze).A teď máme tři brejlovce a panečku,to si na těch výrobcích smlsnem........ :lol: :lol: :lol:

Úplný souhlas Radku. :wink:
Kolega Trainmaniak ukázal fakt, že MTB i přes svoji prvotinu v modelu hnacího vozidla směle dost konkuruje Rocu. Sám jsem měl Roco i MTB v ruce. Drobné rozdíly v nich jsou, něco pro MTB něco pro Roco. Ale moc se mi líbí počin a s jakou vervou se pan Báňa pustil do výroby. Jaký bude Kuehn si nedovolím posuzovat - v ruce jsem ho neměl. Berte toto jako můj osobní názor.

Víťo Báňo, jen tak dál. Fandím :wink:
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Tomas_C. » úte 11 říj, 2011 6:03 pm

Dnes jsem měl možnost si osahat a okoukat pana Báni stroj...
hodnotil bych to asi takto... jízdní vlastnosti ........1
...modelové provedení.....2-
Pane Báňo mě osobně mrzí, že jste tři, kteří si tak mocně konkurujete...přitom jeden mohl přijít s tím a ten zas s tímhle...já vím je to složité to předvídat co udělá ten druhý...
Je mi to moc líto a to jsem Vám tak fandil já si nekoupím ani jeden ač jsem Vás tolik favorizoval...
Přesto Vám přeji berte to jako výzvu k lepšímu výtvoru...
Nadruhou stranu je tu ta cena...ale za tu cenu jsou tu jiní...
Věřím, že Vás podpoří spoustu jiných, kteří Vám vaše úsílí neuberou k další tvorbě...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod milan ferdián » úte 11 říj, 2011 6:20 pm

Tomas_C. píše: že jste tři, kteří si tak mocně konkurujete...přitom jeden mohl přijít s tím a ten zas s tímhle...já vím je to složité to předvídat co udělá ten druhý...

A jak to páni modeláři TTečkaři budete opět řešit,když už se ví,že zamračená bude i od KUHNA :?: :!: :!:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomas_C. » úte 11 říj, 2011 6:27 pm

Vyberem si tu lepší....tu s většíma prsama...pochopitelně....ale myslím, že brejlovec napoví....
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod Jeff Hopper » úte 11 říj, 2011 6:29 pm

No počkáme na třetí za mohutného kritizování těch předchozích. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jak jinak :D :D
Jeff Hopper

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)