Jelikož se budu stěhovat, a to z rodinného domu do bytu, jsem nucen stávající kolejiště prodat či rozebrat.
Proto jsem začal uvažovat o jiném kolejišti - vzhledem k dispozici bytu apod. si mohu dovolit jen kolejiště dlouhé, ale úzké. V úvahách je segmentovka z cca 3 panelů po 1,5metru délky. K možnosti jsem si vzal do oka plánek Milana Ferdiána z jeho (převážně jeho) knihy Plány kolejišť - plánek v H0 na straně 60-61 - Kvítečkov. Stáhl jsem si WinTrack8CZ (mimochodem děkuji uživatelům tohoto fóra za CZ překlad WinTracku) a překuchal milanův plánek do velikosti TT s profilovým kolejivem Tillig. Hlavní "překopávka", krom zrcadlení plánku, je v spodní stanici, kdy na vjezdu ve dvojité křížení DGV, výhybky jsou voleny EW1, poloměry oblouků 310mm a na spodní stanici mi vychází na hlavní koleji užitná délka cca 82cm, což vyhovuje mé max. soupravě - loko + 4vozová sourava Bp. Depo je zúženo o jedno stání, jejikož jsem nenašel v TT trojcestnou výhybku. Výškově to vychází takto - skrytá část (smyčka o 2 kolejích + 1-2 koleje kusé) 10mm nad základem, spodní stanice 20mm nad základem, most nad smyčkou 83mm, zastávka 120mm, koncová stanice 170mm. Omluvte to, že mi budova zastávky v náhledech "mírně levituje"

Stavby na kolejišti jsem zatím dosadil co WT nabízel, samozřejmě budou dle našich zvyklostí a ne německé stavby (hlavně drážní stavby). V úvahu připadají stavby z papíru od MTB.
P.S.Hlavně děkuji Milanovi F. za jeho skvělé náměty.