Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
alvinx píše:Koukam na fotku c. 10 http://www.modelyasport.cz/img/modely/kuehn/T478.3089/478.3089-10.jpg a podle meho nazoru je tam trochu videt stopa po forme jako u Brejlovcu od Roco.
DS Model píše:ano, je to tak. Jenom s tím rozdílem, že ta fotka je zhruba 5x větší, než skutečný model a "je trochu vidět".. Zmenši si to na velikost modelu a posuď to. Ohledně těchto švů - tyto švy jsou nevyhnutelné. Je to o tom, že při vyndavání výlisku z formy se forma rozjede do 4 stran. Jinak výlisek ven nedostaneš. ten šev je na všech modelech brejlovců, které jsem viděl. Někde může být v jiném místě, ale je tam. Bohužel.... Nicméně, mašinu mám naživo v ruce a ten šev je podle mého názoru udělaný velmi slušně..a můžu-li srovnat se srovnatelným, tak oproti Roco určitě....
aldrin píše:Ono tezko rict, kde je pravda. Navic i na tech fotkach je ta seda pokazde jina. Treba 7 kontra 15. Ja osobne bych tu cervenou nechal, jen dal trochu do tmava tu sedou, ale to je muj nazor, vec vkusu.
DS Model píše:aldrin píše:Ono tezko rict, kde je pravda. Navic i na tech fotkach je ta seda pokazde jina. Treba 7 kontra 15. Ja osobne bych tu cervenou nechal, jen dal trochu do tmava tu sedou, ale to je muj nazor, vec vkusu.
Já to vidím stejně. Ta červená by měla být tmavší, o tom žádná. Ale mě se líbí víc tahle..ta šedá ztmavit, ano. Alespoň na odstín, co má T435.0108 nebo 720 053, ty jsou stejné..
ds
czhunter píše:Ad tmavost barvy:
Neměly by se náhodou modely proti předloze zesvětlovat?
Začalo to někdy tak před 10-15ti lety v plastikovém modelářství, kde se objevil názor, že správně by měly být barvy na modelu světlejší, než vzorníkové (jde o to, že model 1:120 sledovaný z metru je to stejné, jak reálná věc sledovaná ze 120ti metrů - a tam se projeví "zesvětlení atmosférou" - jistě víte, že věci v dálce jsou vždy šedější a světlejší, než když jsou blízko) - a dnes už se to na nejvyšších úrovních soutěžních modelů prakticky ani jinak nedělá.
Ano, máš pravdu, přesně tak se to dělá.radekkrupka píše:Dokonce se tvrdí, že čím menší měřítko, tím světlejší. Přesně to odpovídá tomu pravidlu, protože ať je model v jakémkoi měřítku, pořád se na něj díváme z toho metru...
George V. píše:...není ta červená na té 161 taky nějaká tmavá? Tady naštěstí existuje srovnání - 174 od Roco je dobře...
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků