Moduly MirekTT

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly MirekTT

Příspěvekod MirekTT » stř 17 srp, 2011 3:29 pm

Měl jsem dnes nějaké zařizování, tak jsem to vzal zadem do Hodonína, ale neměl jsem foťák: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Vylety,_p ... 011027.jpg
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » pát 19 srp, 2011 12:39 pm

Vím, že bych sem měl ládovat spíše fotky prací na modulech, ale nějak na ně nezbývá, tak aspoň ty fotky z cest za "zaměstnáním".
Podivín - volume II: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Vylety,_p ... C09026.jpg
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » sob 20 srp, 2011 3:23 pm

www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » stř 24 srp, 2011 6:46 pm

V Saitz se říká, že když tam přijedete, tak zaječí, já tam dneska byl, a neječí a neječí :D : http://mirektt.rajce.idnes.cz/Vylety,_p ... C09111.jpg
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod marwin » stř 24 srp, 2011 8:00 pm

MirekTT píše:V Saitz se říká, že když tam přijedete, tak zaječí, já tam dneska byl, a neječí a neječí :D : http://mirektt.rajce.idnes.cz/Vylety,_p ... C09111.jpg

Tu dieslovou lokomotivu vyrabi Legios(byvale Lostr- Lounske strojirny) v licenci Voithu. Jmenuje se VOITH MAXIMA.
Na teto strance je jeji model v H0, opravdu uzasny model.
http://www.waggonfabrik.eu/logbuch.html
marwin

Příspěvekod MirekTT » stř 24 srp, 2011 8:04 pm

Díky za info Marwine, i kolegové na skajpu mne už poučili. Inu, mé železniční myšlení se zastavilo v roce 89. Vše co následovalo, jsem už nevnímal. A jen zírám. I když licenční, tak přesto monumentální česká mašina. Na pohled z blízka celkem zážitek. Pokud ji někdo někde potkáte, nenchte si ujít. Stojí za to.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 26 srp, 2011 1:41 pm

Jelikož se mi líbí fotky (a hlavně ty komentáře k nim), co sem Mirek dává, hodím sem odkaz na mou včerejší jízdu. Kvalita nic moc, točeno na mobil, v podvečer a ještě přes špinavé sklo, ale není to dokumentační, nýbrž jen pro představu, jak tato trat vypadá z jiného pohledu. Jo, a ten most jsem mohl zachytit celý, bohužel, nezadařilo se :D

http://suvis754.rajce.idnes.cz/Videa#81 ... lovice.jpg
Jeňa Sova

Příspěvekod MirekTT » pát 26 srp, 2011 1:58 pm

Suvisi to nemá chybu!!!! Super, jezdíš tam často? Možná jsme se potkali, jsem ten blázen na modrým kole s oranžovou vestou, nebo civilista v zelenožlutém modusu. Odedneška fotím také ksichty všech projíždějících fírů :lol: :lol:
Zvláště jízda po "mém modulovém mostě" mně potěšila, což teprve, až budu mít Pavlovice. :wink:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 26 srp, 2011 2:13 pm

Ale tak občas se tam objevím, jezdím po celé jihovýchodní Moravě.
Jeňa Sova

Příspěvekod MirekTT » pát 26 srp, 2011 10:08 pm

Nemyslete si, že jen fotím reporty..... to sice jo, ale né zas tak moc, abych občas něco nezbastlil: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Doplnky_k ... C09257.jpg
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Tomas_C. » sob 27 srp, 2011 5:25 am

Mirku v tomto případě (českej šturc z ohýbaných kolejnic) by bylo vhodnej udělat s kolejnic s menším profilem...a tu světelnou bludičku tam nedávat...stačí jen ten modrej kosočtverec....
Jinak hezký tě pozorovat jak se hned po výletě něčeho chytíš...častěji s tebou po nádražích chodit
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod MirekTT » sob 27 srp, 2011 6:24 am

Ano, tenčí pruty mě napadly už při pohledu na Houmrův a Danův-U šturc.
Kde by se daly tak nějak narychlo splašit v Brně, u Kratochvíla, u Bery?
S bludičkou i bez, každopádně mám leptané kosočtverce s otvorem pro lampu od Hekttora. Ty se mi zase zdají velké. Nicméně je použiju. On ten rozměr možná nějaký předepsaný byl, ale třeba ten zaječský betoňák mi přišel takovej vyrobenej pověřeným dělníkem, kterej pouze věděl, jak to má vypadat. Všiml jsem si, že jsou takové oficiální s lisovanými okraji jako na dopravních značkách, nebo ty samodomo naštětcované,jako v případě Zaječí.
Navíc můžou být s pražcem položeným na kolejích před šturcem, či bez něj. Je mnoho variant, jak toto zarážedlo ztvárnit.
Přemýšlým, že bych sestavil pro názornost většinu variant. Ty "mé" si nechám a zbytek adios aukros (pozoruju na sobě, jak se mi též začíná vyvíjet závislost na aukru :D )
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod fofros » sob 27 srp, 2011 8:30 pm

nechtel bych tady Mirku kalit vodu nejakymi nesmysly, ale mam pocit, ze kosoctverce s lucernou mely vetsi rozmer, nez kosoctverce bez lucerny. Je fakt, ze je to jen muj pocit, merit jsem to nemeril, ale pokud me zrak neklame, tak si myslim, ze je to tak.

Jinak paradni prace, ja je taky delal, ale v H0 a zdaleka jsem to neprovedl tak precizne jako ty. Ty mezery tam mam docela obrovske oproti tobe.
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod MirekTT » sob 27 srp, 2011 8:58 pm

Vodu nekalíš a dojmy máš shodné s mými, co se velikosti kosočtverce týče :wink:
Každopádně to moc neřeším, přesné převody rozměrů u skutečných velikostí pod půl metru už nemá smysl dělat na tisícinu přesně.

Jinak nejde ani tak o přesnost ohybu kolejnice, to je nejlíp dělat podle šablony. Důležitý je spíše tvar výbrusu pro ohyb a jeho hloubka, Navíc výbrus nemusí mít nutně úkosy, lze to udělat dobře i s obdélníkovým pilníkem, lépe však nožovým. trojúhelníkový už v téčku zlobil. Přesně spočítané úhly a následný výřez žilpilkou je sebemrskačství. Když se to trefí pilníkem, tak se stojina moc nezkrabatí a hlavy se v ohybu k sobě stisknou. Chce to zkoušet, proto jsem to tam taky demonstroval. Pak je taky blbost ohyby proletovávat, v téčku a míň určitě. Jen se to tím cínem dosoplí. A pájení kusů k sobě stačí jen pocínovat plošky, přiložit a nahřát. A taky bych se vůbec nebál vteřinovky úplně bez pájení.
Mě naporcování kolejnic a sletování zabralo deset minut po půlhodinovém pokustování s výbrusy a ohyby.

Časem bude šturců víc, jen tak pro radost. Na můj modul plánované stanice budou tyhle kolejnicové dva a na vlečku dám betoňáky.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod fofros » sob 27 srp, 2011 9:15 pm

jo jo, je to tak jak rikas. Jen, ja se s tim moc neparal, brousil jsem to trihranym obrim pilnikem a lepil to vterinakem, kdyz jsem to zkousel pajet, tak to dopadlo blede, ale zousel jsem to pistolovkou, nebot hrotovku jsem v te dobe nemel. Nicmene to nevypada po natreni a patine vubec spatne a z dalky ani moc nejsou ty mezery videt. Tram jsem delal z balzy a kosoctverec jsem si natisknul na inkousovce a jeho velikost jsem zvolil tak nejak nahodne. Vytiskl jsem si kosoctverce nekolika velikosti a ten co tam pasnul nejlip, tak ten jsem tam vrznul.
Pokud je vsak budu vyrabet znovu, coz budu, tak uz se to pokusim udelat trochu lepe.
A za tve poznatky z vyroby, diky, moc mi a doufam, nejen mi, pomuzou. Jses fakt machr a nejvic me bavi tve povidani k tomu, je to poutave a zabavne.
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

PředchozíDalší

Zpět na Moduly