od Pavel 152 » čtv 18 srp, 2011 8:13 pm
Taky jsem se stal před lety majitelem této mašinky. Jakmile za poštákem zaklaply dveře, jsem mašinku vyzkoušel a ta poskakovala. Hledání závady mi dalo zabrat nejméně 3 hodiny. S lupou, rozebraný spodek, a stále nic. Podezření, že poskoky dělají sběrače o nálitky zezedu na kolech, ty jsem odřezal a stále nic. Proklel jsem celé Roco i s Rakouskem. Dokonce jsem se dozvěděl něco o tom, že se první série vracela. Nakonec s lupou jsem sledoval důkladně pohyb spojnic, a zjistil jsem, že škubání vznikne zadrháváním spojnic o měsíčky závaží na kolech. Nějaká pracovnice při montáži zatlačila čepy víc než měla, banalita, stačilo čepy povytáhnout a bylo po závadě. Ještě připomenu, že mašinka škubala více při jízdě v oblouku.
Je to závada konstruktérů, otvory v kolech by neměly dovolit větší zatlačení čepů.
Nejsem žádný nováček a mladík, mám na kontě stovky pohonů a modelů, skládám i na vhorkshopech v Deltaxu a při montáži se vyskytuje mnoho záludností pocházejících ze špatné konstrukce. I Taurus od Pika, v prvním oblouku vypadne kardan. Spousta modelářů sběratelů do vitrýnek to ani neví, na prodejnách bývá rovná kolej. A příčina? Moc natlačený unašeč kardanu na podvozek, banalita.
Pavel