Ostravsko

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Ostravsko

Příspěvekod fofros » čtv 28 črc, 2011 4:44 pm

Dašek si stěžoval, že je tu mrtvo :mrgreen: . Tak sem něco hodím :wink: .
Jelikož se ještě z důvodu chybějících součástí, nemůžu věnovat Frýdlantu, tak alespoň jedna maličkost z mého kolejiště.

Obrázek

Je to zatím v surovém stavu, tak prosím omluvte nevybarvenost betonové zdi a zábradlí :mrgreen:

Obrázek

A fotky, jak jinak, z mobilu, takže kvalita nic moc :mrgreen:

Obrázek

A celá geneze vzniku této tragédie je zde :lol: http://fofros.rajce.idnes.cz/Pila_Volmer
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod Jura » pát 05 srp, 2011 5:37 am

Tak to se Ti povedlo. Nezbývá než dodat: "PARÁDA". Škoda jen, že takovou pilu nikdo nedělá v eNku :(
N-scale
Jura

Příspěvekod Jura » pát 05 srp, 2011 9:14 am

Můj názor je, že by pila měla být dřevěná. Ta jediná, kterou Faller nabízí se vůbec nedá srovnat s tou co má Fofros. Je to jen můj názor, jiní to můžou vidět jinak :wink:
N-scale
Jura

Příspěvekod fofros » pát 05 srp, 2011 8:30 pm

jo jo, ono sehnat hezkou pilu je opravdu orisek. Do doby nez jsem objevil tuhle, jsem byl smireny s tim, ze si pilu postavim sam. Tahle se pri trose dobre vule da zaradit mezi stavby, ktere je mozno u nas videt.
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod Yendys » pon 15 srp, 2011 8:29 pm

Ahoj
Naposledy upravil Yendys dne pon 15 srp, 2011 8:36 pm, celkově upraveno 1
Yendys

Příspěvekod Yendys » pon 15 srp, 2011 8:34 pm

Ahoj kamarádi.Jako úplný začátečník hledám zkušenější kolegy ve svém regionu Severní Morava (jsem z Frýdku-Místku) - pro přátelská setkání a rady do začátku. Zatím nemám nic, nepočítám-li dva start sety TT s ještě plechovým - dnes již nepoužitelným kolejivem. Zvažuji jak měřítko zda TT nebo HO, tak typ kolejiště, zda moduly nebo pevné kolejiště. Zatím brouzdám netem, hltám informace, často jsem po přečtení diskuzí míň chytrý než před přečtením. Pořídil jsem i nějakou literaturu od malé železnice a teď čerstvě plány kolejišť od ŽM, sháním jestě od Milana Ferdiána plány kolejišť, ale zatím jsem nikde v okolí neměl štěstí, v nejhorším budu muset do Prahy.
Prostory mám, ikdyž ještě né zcela dokončeny, na půdě. Problém je trochu malá výška, zato plocha se mi jeví jako dostatečná (šířka cca 5,7m, délka 14,2m, výška v hřebeni - největší - cca 2,1m ) Dostavujeme rodinný domeček a tak i s investicema to ze začátku bude skromnější, ale chtěl bych aspoň mít už vizi a případně plány.
Yendys

Příspěvekod milan ferdián » úte 16 srp, 2011 5:26 am

Yendys píše: sháním jestě od Milana Ferdiána plány kolejišť, ale zatím jsem nikde v okolí neměl štěstí, v nejhorším budu muset do Prahy.

Stačí napsat do eshopu Michala Daleckého.Má ještě dva kusy.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 srp, 2011 4:23 pm

Tady jich mají dokonce 13 :!: Stačí hledat,že :?: :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Yendys » úte 16 srp, 2011 8:48 pm

Kde tady? :o Ptal jsem se v Hobby shopu a nemají a zjišťovali to i u dodavatele a prý nejsou. Se zasiláním knih mám špatné zkušenosti. Radši si je vyzvedávám sám. Ale ať v googlu či seznamu našel jsem jen e-shop modely.biz.
Yendys

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 17 srp, 2011 4:01 am

Promiň,zapoměl jsem vložit odkaz: http://www.masinky.cz/produkt/8521-Plan ... /index.htm
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Yendys » čtv 18 srp, 2011 7:36 pm

Jo, diky moc za tipa! :D Díval jsem se tam a zaujaly mě tam i další publikace. Jestli seberu odvahu a překonám předsudky vůdči poštovním zásilkám, tak to objednám tam. :oops:
Yendys

Příspěvekod radekkrupka » pát 19 srp, 2011 5:28 am

Skoro celý náklad té publikace šel poštou. Je perfektně zabalená už z výroby - v igelitovém futrálu a přes to ještě kartonová krabice. Nemusíš se bát...
radekkrupka

Příspěvekod ondras » pát 19 srp, 2011 9:16 am

Kluci,kdyby se někdo chtěl přijet podívat na parní mašinku 310.017 v měřítku 1:8,tak zítra jsme v Opavě-Vávrovicích.Jezdí se od 14:00 a popřípadě je to přesně zde

Obrázek
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Příspěvekod Yendys » pon 12 zář, 2011 7:59 pm

radekkrupka píše:Skoro celý náklad té publikace šel poštou. Je perfektně zabalená už z výroby - v igelitovém futrálu a přes to ještě kartonová krabice. Nemusíš se bát...

Tak balíček dorazil a bohužel pošta nezklamala.Kniha sice nebyla v igelitovém futrále,ale zabalená splečně s brožurou stavby depa a cca 5 katalogy do bublinkové fólie a kartonové krabice. Přesto se poště hrubým zacházením podařilo otlouc a pomačkat rohy. Škoda u takové pěkné knížky. :x Aspoň že nebyla potrhaná.
Yendys

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava