Děkuji Michalovi Šuhajdovi za pokus o zachování jakés takés demokratické výměny názorů na tomto fóru! Zde je můj příspěvek: My Češi jsme od nepaměti pověstní zaujímáním zásadově-zásadních postojů k věcem, které se nás nějak týkají. Víme všelicos nejlépe - třeba jak dělat věci jedině správně; vždy lépe než ostatní národové kolem nás. Od vlastních státně ekonomicko-vizionářských modelů - ... - až po jediné správné a ,,smysluplé" pojetí stavby a provozu modelové železnice...Jsou zde lidé, kteří přes své poměrně hluboké teoretické znalosti setrvávají v krajně nekonstruktivním a oportunistickém postoji vůči ostatním - systémem ,,napadnu zde vše co jde, co dle mého soudu zavání dogmatem, pověrou či nedejbože mýtem"
- super postoj, pakliže to po čase nevypadá na to, že si zde za každou cenu vyřizuji soukromé účty - alá: někdo mi zde kdysi nějak zásadně a nespravedlivě šlápl na kuří oko...( myslím Vás, Maxi ). Na druhou stranu je zde mnoho rádoby mudrců, kteří střílí do fóra ,,od boku" dogmata, pověry a mýty, aniž si dopředu ověří, zda lze tyto věci opravdu tak stoprocentně, zásadně tvrdit a obhájit...Oba dva tyto diskusní ( dle mého soudu ) extrémy lze zde ale i tak bez problémů akceptovat - skrz ,,protiemoční" filtr jde totiž z takovýchto debat vytěžit mnoho užitečných informací - mě se to alespoň myslím docela daří...Přimlouvám se tedy za neuzamykání těchto, byť zdánlivě nikam nevedoucích a nekonstruktivních debat alá ZÁSADY POVĚRY A MÝTY - i toto téma sem myslím patří...

Mějte se fajn. Petr Šimáček
HO, konec 1. + začátek 2. epochy v českých zemích