Moje první kolejiště

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Moje první kolejiště

Příspěvekod jakubklouda » stř 06 říj, 2010 12:08 pm

Moc pěkné kolejistatko... Taky jsem zvedav na svou prvotinu... :-) jestli se ji dockam... jinak tu kolej bych asi taky ud dal prac nebo ji napojil na výhybku... a nechal ji oddelenou izolovanymi spojkami a přepínani resil klasicky přepinačem... budes mit tak i o jednu kolej vic... nebo ta vyhybka muze zustat jen jako atrapa bez pohonu...
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod krejcih » pát 31 pro, 2010 11:20 pm

Děkuji za připomínky, něco jsem už upravil. Ale potřebuji poradit, jak ještě napatinovat nádražní budovu.
Trochu jsem ji omítnul viz foto a na další si už netroufám / bojím se nevratného procesu /. Díky za vaše případné rady.
Přílohy
Obraz2.jpg
Obraz2.jpg (72.6 KiB) Zobrazeno 8577 krát
Resize of PC197145.JPG
Resize of PC197145.JPG (105.82 KiB) Zobrazeno 8577 krát
krejcih

Příspěvekod male zvire » pát 31 pro, 2010 11:46 pm

Mě se to také moc líbí. Až se konečně rozhoupu ke kreativní činnosti tak bych byl rád kdyby to dopadlo aspoň z půlky jako to tvoje :)
V některých bodech bych se připojil ke kolegům přede mnou - tu programovací kolej připojit výhybkou, izolované spojky a přepínačem z ní dělat odstavnou/programovací kolej.
Pokud se nepletu, tak nádraží je od Malé železnice... já osobně bych se zbavil těch šíleně zelenejch pruhů - přebarvil bych je třeba na béžovo, nebo tak nějak.
A přimlouval bych se za více fotek - hlavně detailů 8)
Nejvyšší forma života je člověk. Nejnižší formou života je člověk který si hraje s vláčky.Holly
male zvire

Příspěvekod krejcih » sob 01 led, 2011 12:06 am

Problém s přebarvením bude asi ten, že ne všude se dostanu štětcem :? . Bohužel další foto sem nelze vložit, tak musíš navštívit moje webky viz sekce fotogalerie .
krejcih

Příspěvekod Střelec » úte 04 led, 2011 6:08 am

Je škoda, že máš to nádraží napevno zabudovaný. Možná by ty rohy šly přelepit vhodně obarvenejma profilama evrgrýnu, nebo aspoň papírem.
Střelec

Příspěvekod pekl024 » úte 04 led, 2011 7:09 am

krejcih píše:Tak jsem to také po dlouhých 20-ti letech zkusil postavit si

To jsou na celém kolejišti foliaže?
pekl024

Příspěvekod krejcih » úte 04 led, 2011 1:20 pm

Ano, většinou vše co je zelené je foliáž / kombinace od Poláka a MS /. Dokonce i pod smrčinou :roll: . Chybama se člověk učí. To samé je to s vyhybkama. Dnes bych si dal
práci a zrušil jazyky na čepech a udělal je z jednoho prutu pružné. Ale abych to dneska rozdělával to se mi už moc nechce. To snad je lepší začít zase od začátku. Jenom ta
nešťasná nádražní budova mi po Vašich reakcích nedá spát. To zelený určitě na 100% barevně všude nepřekreju, spíš to udělat tak nějak do ztracena omšele, zašle - ale čím ?
krejcih

Příspěvekod Petr Šimáček » úte 04 led, 2011 1:37 pm

Moc hezké. Jen na nádraží je na naše poměry dost čisťounce uklizeno. Skoro jako.....jako v Německu! :D Webky stojí za prohlédnutí...
HO, konec 1. + začátek 2. epochy v českých zemích
Petr Šimáček

Příspěvekod Fifina » stř 19 led, 2011 10:55 am

Protože něco takového plánuji, zajímalo by mě kolik si spotřeboval flexi kolejiva a hlavně čím si ohýbal pruty. Jinak jako celek pěkné, trošku bordelu na nádráží by ale určitě neuškodilo.
Fifina

Příspěvekod krejcih » sob 22 led, 2011 7:38 pm

Byli to 4 metry. V podstatě nic z toho nezbylo . Pruty jsem nejprve naohýbal a až poté nasunul na pražce. Ohýbačku jsem udělal od oka - 3 šrouby se silnou podložkou na volno ve vzdálnostech cca 10cm od sebe , inspirace asi u Houmra, už si to přesně nepamatuju.
krejcih

Příspěvekod krejcih » stř 10 srp, 2011 9:04 pm

male zvire píše:Mě se to také moc líbí. Až se konečně rozhoupu ke kreativní činnosti tak bych byl rád kdyby to dopadlo aspoň z půlky jako to tvoje :)
V některých bodech bych se připojil ke kolegům přede mnou - tu programovací kolej připojit výhybkou, izolované spojky a přepínačem z ní dělat odstavnou/programovací kolej.
Pokud se nepletu, tak nádraží je od Malé železnice... já osobně bych se zbavil těch šíleně zelenejch pruhů - přebarvil bych je třeba na béžovo, nebo tak nějak.
A přimlouval bych se za více fotek - hlavně detailů 8)

Ta jsem se konečně odhodlal k přebarvení viz foto / foceno s bleskem proto taková barva/ , myslím si až osadím okapy tak to nakonec nebude tak hrozné.
Přílohy
Resize of P8107467.JPG
Resize of P8107467.JPG (42.08 KiB) Zobrazeno 7763 krát
krejcih

Příspěvekod vojtas » čtv 11 srp, 2011 8:29 am

Hezké
TT
vojtas

Příspěvekod fruafru » čtv 11 srp, 2011 11:00 am

Zdar.
Ještě bych to nádraží celé jednou "zašpinil", ty přetřené nároží jsou moc čisté.
fruafru

Příspěvekod male zvire » pát 12 srp, 2011 4:26 pm

Za mou osobu o 100% lepší než ta zelená. Ještě ty nově přebarvené části trošku ušpinit a bude to super.
Nejvyšší forma života je člověk. Nejnižší formou života je člověk který si hraje s vláčky.Holly
male zvire

Příspěvekod Fifina » úte 17 led, 2012 11:09 am

Tak budou ještě nějaké fotky ?
Fifina

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště