Test kolejiště / Bezdružice

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště

Příspěvekod pekl024 » sob 25 čer, 2011 8:24 am

Test kolejiště nás opouští :? a tím pádem vzhůru do Bezdružic. Jsem sám zvědav jak se s tím popasujeme. :mrgreen:

Úkol na léto je rám a pak v zimních časech dle možností samotná stavba, alespoň se k jaru rozjet. To by byla paráda :wink:
pekl024

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 25 čer, 2011 9:13 am

Tak hodně úspěchů při stavbě :D Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod pekl024 » stř 03 srp, 2011 1:04 pm

Začínají přípravy, prosím nevite jestli jsou k mání podobné lampy? Lampa na dřevěném stožáru.

Děkuji Petr

79_bezdruzice_jb_02.jpg
79_bezdruzice_jb_02.jpg (57.75 KiB) Zobrazeno 6515 krát
pekl024

Příspěvekod Jarda H. » stř 03 srp, 2011 1:10 pm

pekl024 píše:.... jestli jsou k mání podobné lampy? Lampa na dřevěném stožáru. ........

Neděkuj, ale hledej :lol: :lol: Třeba zde, lampa na dřev.stožáru : http://www.modelyvlacku.cz/index.php?ma ... ts_id=5366
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod pekl024 » stř 03 srp, 2011 1:12 pm

O těch vím, ale na živo nejsou takové :mrgreen: pěkné
pekl024

Příspěvekod vojtas » stř 03 srp, 2011 1:15 pm

Jestli se dostaneš do Prahy,tak lampy dominik prodává p.Ševčík(modelloko) www.modelloko.cz Jsou o dost lepší než JM,které jsou na modelyvlacku.cz
TT
vojtas

Příspěvekod Jarda H. » stř 03 srp, 2011 2:23 pm

pekl024 píše:O těch vím, ale na živo nejsou takové :mrgreen: pěkné

OK, je to zpráva i pro další lidi. Jinak jsi tuto skutečnost možná mohl již zmínit v samotném dotazu ?! Když tak dej následně porovnání s tím co koupíš :D
Jarda H.

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 03 srp, 2011 4:45 pm

Pak Ti nezbyde,než si vyrobit své vlastní :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod fofros » stř 03 srp, 2011 7:35 pm

A co bys chtěl? Mám doma v H0 mrťe lamp od JM Deatil, i ty, které sháníš, a jsem s nimi maximálně spokojen. Je fakt, že lampy Dominik jsou o trošinku lepší, ale jak které (hlavně lampy na ocelovém sloupě, ty maj od Dominika i žebřík a od JM ne). Navíc se podívej, jaké cavyky se s lampami Dominik dělají a není co řešit. Pokud tu je výrobce, který nedokáže své produkty prodat přes internet a já budu muset jak blbec pokaždé, když budu potřebovat nějakou lampu, jet přes půl republiky do krámu, kde mi pak sdělí, že je nemají, tak ať jde se svými výrobky k šípku. Díky bohu za JM Detail :wink:
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod mizl » stř 03 srp, 2011 8:33 pm

fofros píše:
A co bys chtěl? Mám doma v H0 mrťe lamp od JM Deatil, i ty, které sháníš, a jsem s nimi maximálně spokojen. Je fakt, že lampy Dominik jsou o trošinku lepší, ale jak které (hlavně lampy na ocelovém sloupě, ty maj od Dominika i žebřík a od JM ne). Navíc se podívej, jaké cavyky se s lampami Dominik dělají a není co řešit. Pokud tu je výrobce, který nedokáže své produkty prodat přes internet a já budu muset jak blbec pokaždé, když budu potřebovat nějakou lampu, jet přes půl republiky do krámu, kde mi pak sdělí, že je nemají, tak ať jde se svými výrobky k šípku. Díky bohu za JM Detail :wink:

Sdílím taky tvůj názor. Bohužel se mi to stalo tak jak říkáš. Sice to mám do Prahy relativně kousek, ale dávat každý víkend 200,- za cestu tam i zpět se mi tedy k vůli lampám nevyplatí. Jen proto abych měl hezké kolejiště.
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod radekkrupka » čtv 04 srp, 2011 10:19 pm

Je pravda, že Dominik je silně nedostatkové zboží, navíc dostupné pouze u p. Ševčíka. Kupovat je odjinud, než z Prahy považuju za sebevraždu. Ne své kolejiště jsem je sháněl cca 3 roky, než byly k mání. Znamenalo to dokola volat do prodejny a jakmile nějaké byly, neprodleně vyrazit... Na druhou stranu, jsou za cenu poloviny až třetiny než JM při stejné, možná i větší kvalitě.

Musím tě však i tak zklamat, protože ten typ, který je na fotografii, Dominik podle mě nedělá. Čili nezbyde než koupit JM. V čem ti JM (kromě ceny) vadí? Provedení je podle mně prvotřídní? Resp. nic lepšího volně dostupného u nás neznám?
radekkrupka

Příspěvekod pekl024 » pát 05 srp, 2011 6:09 am

Jsou věci které vezmeš do ruky a libí se , zamiluješ :mrgreen: se ale u mě JM ne. Přijdou mi takové umělé :?:
pekl024

Příspěvekod vojtas » pát 05 srp, 2011 8:54 am

Mýlíte se,dominik dělá více druhů než JM,a aď přijdete k Ševčíkovi kdykoliv,vždycky má,a to mám vyzkoušeno,já potřebuju lampu,tak skočim k Ševčíkovi,A VŽDY MĚL CO JSEM POTŘEBOVAL!!!
TT
vojtas

Příspěvekod vojtas » pát 05 srp, 2011 9:00 am

LAMPY DOMINIK
Přílohy
fotky 083.jpg
fotky 083.jpg (51.33 KiB) Zobrazeno 6255 krát
fotky 082.jpg
fotky 082.jpg (30.54 KiB) Zobrazeno 6255 krát
TT
vojtas

Příspěvekod Jarda H. » pát 05 srp, 2011 10:13 am

pekl024 píše:Jsou věci které vezmeš do ruky a libí se , zamiluješ :mrgreen: se .....

Jo, tak to znám, u mne je to stejný, nejenom u parních lokomotiv :mrgreen: .... jak jinak bych přišel třeba k párovce od Beckmana !

radekkrupka píše: ..... Znamenalo to dokola volat do prodejny a jakmile nějaké byly, neprodleně vyrazit... Na druhou stranu, jsou za cenu poloviny až třetiny než JM při stejné, možná i větší kvalitě. .....

Tak si říkám Radku, zda tě nakonec náklady na lampy Dominik nepřišly řádově dráž než nákup u JM detail :roll: ?!
Jarda H.

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště