Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
suvis píše:Patina a lesklý lak? To mi nejde moc dohromady... teda na kapotě ze shora se to blýská jak z fabriky a boky jsou špinavé - ono to ve skutečnosti bývá spíše naopak. Teda nevím, jak Rosničky, ale u dnešních mašin to tak je. Pokud banda "bláznů" nelozí po střeše a neleští! Je pěkné, že je u modelu docela myšleno na detaily, např. pootevřené okno. Akorát ty madla bych asi natřel třeba bílou barvou - beztak se už trochu oloupaly. To číslo se mi zdá dobré, akorát řekl bych, že asi byly umístěny stejně na obou stranách budky. Nevím, je možné, že i takto - nestudoval jsem to. To osvětlení asi nebyla žádná sranda, co? Jinak, já taky dělám na Rosničce tímto způsobem, trošku si s ní hraju - už asi rok a ještě není osazený jediný detail. Není to tím, že bych byl tak důkladný, ale že nemám časAž bude, tak mi ji můžeš taky zkritizovat
suvis píše:My na dráze říkáme nátěru lokomotivy lak , nemyslel jsem lak jako lakA ty čísla jsem nepochopil, že jsi myslel staré/nové označení. Docela by mě zajímalo, jak jsi to osvětlení řešil, jestli to není tajemství. Stříkané je to sprejem? A ty proužky taky? Nechtěl jsem se na to ptát poprvé, ale myslel jsem si to... Na tu kapotu si kup třeba nějaký patinátor od Agamy - jsou docela levné a docela dobřeto vypadá - viz moje Tatra na rajčeti. Teda aspoň mě se to líb´
suvis píše:Jen se zeptám, pájel jsi to normální páječkou? Nebo mikropájkou? Já mám tu klasickou a docela se o ty SMDčka bojím
suvis píše:Tak já si nadělám hroty z drátů, vezmu pájecí kapalinu a nějak se s tím poperu. Ale na Rosničku je čas. Teď dělám 754 a 701 (702), i když tam to osvětlení bude podobné. Se dívám, že jsi tu ty fotky dal v dubnu, to je fakt dlouho. Já jsem si procházel náhodně témata, protože mě zajímá práce ostatních modelářů a tohle bylo snad prvníMáš ještě něco postavené? Na rajčeti jsem se díval. To dioráma se mi líbí. Taky jsem nad domácí modulovkou kdysi uvažoval, ale mám prostor a rozestavěný panel 200x120 cm. K tomu budu možná časem dělat druhý nebo nějakou nudli po pokoji se smyčkou na konci.
suvis píše:...
Rozdíl v číslech je ten, že tzv. Kryšpínovo značení (T334.0xxx) se používalo do roku, mám pocit, 1989. Dá se z něj vyčíst pár údajů, jako váha, počet náprav, rychlost. To nové (710xxx-x) se používá od roku 1989 ...
Zpět na Mám rozestavěno (máme rozestavěno)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků