novinky 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2011

Příspěvekod George V. » sob 25 čer, 2011 3:23 am

Mám ho také (v TT), a až tak hrozně nevypadá, obzvláště na kolejišti. A co se kvality nástřiku týká, tak nad červeňákem v HO jasně vede. Bohužel. Jinak dovolil jsem si kritizovat pouze chyby, které ve starších provedeních nejsou až tak patrné. A to mám všechny, kromě blonskiho.

Až vyjede Kuehn, tak budem my hanulkáři tiše slintat :mrgreen: . A na rozdíl od jiných si myslím, že Roco v TT obsadí stříbrnou příčku.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mnitka » sob 25 čer, 2011 4:50 am

...Roco v TT obsadí stříbrnou příčku

a to je pokud se nemýlím ze tří účastníků ta poslední :wink:
mnitka

Příspěvekod martin tichý » sob 25 čer, 2011 9:27 am

s tím sliněním bych se neunáhloval..., jasné je, že potřeba kritiků s lupou, bez nich by diskuze byla mrtvá, ale hoši..nepřehánějme(te) pořád!!, ok??, mrkněte na výrobek ČS TRAIN a bude dobře:-)
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod radula63 » sob 25 čer, 2011 10:21 am

martin tichý píše:...jasné je, že potřeba kritiků s lupou, bez nich by diskuze byla mrtvá, ale hoši..nepřehánějme(te) pořád!!, ok??...

Souhlasím, (můj názor v TT) ještě před rokem jsem slintal nad kvalitními odlitky a pěknými lepty od Kubera a Hektora a teď si můžu vybrat "brejle" hned od několika výrobců. :lol:
Dneska už se mi nevyplatí stavět pojezd z V100 a lepty, vyjde mi líp "brejláka" koupit.
A ruku na srdce. Kolik z nás si doma dokáže postavit kvalitu, která bude konkurovat sériovému výrobku? :roll:
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 25 čer, 2011 10:53 am

Jo,jo,zlatá slova :D zrovna dnes jsem zahlédl krásnou mašinku zde:
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/371876/
Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod radula63 » sob 25 čer, 2011 11:49 am

Fakt krásná :lol: hlavně okna. Moje stavba např. zde: http://radula63.rajce.idnes.cz/Vlastni_ ... 020249.JPG a taky to není nějaká kvalita (vykolejeného řídícího vozu si nevšímejte, špatně jsem ho postavil na koleje). Mno, doma mi to stačí. Ale to jsem se dostal trochu mimo téma. :oops: Svoje stavby dělám jen to, co není na trhu.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 25 čer, 2011 3:42 pm

No to je ale nebe a dudy ve prospěch Tvého modelu samozřejmě :D a navíc v TT :!: Takže se není zaco stydět,ale nejsem odborník. :mrgreen: Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod George V. » sob 25 čer, 2011 5:17 pm

mnitka píše:
...Roco v TT obsadí stříbrnou příčku

.
a to je pokud se nemýlím ze tří účastníků ta poslední :wink:

..tak poslední příčku jsem zrovna na mysli neměl :D
Mne brejlovec, tak jak ho dělá Roco v TT, nijak neuráží (a to jsem z HO zvyklej na jinou "třídu"). Rozhodně to není žádná hrůza, jak se tady někdo zmínil. Některý věci jsou na něm dokonce lepší, jak v HO (žaluzie, ventilátory, nástřik (není patrná tak tlustá vrstva barvy), lak madel, střecha nad motorem doléhá lépe). A že nemá madla kolem dveří? Raději nic, než polovičaté řešení ala MTB. Na kolejišti se to stejně ztratí (někdy i doslovně :) ). Navíc si myslím, že bude mít i navrch kvalitou a životností pojezdu (v kategorii TT). Akorát by cena měla více odpovídat "konkurenčním" poměrům. :)

...a ještě ke staršímu příspěvku:

mnitka píše:Myslím, že diskuze je hlavně o tom :arrow: KDYŽ UŽ NĚCO DĚLÁM, PROČ TO NEDĚLÁM POŘÁDNĚ. (roco)
Vlastně se jedná o drobnosti, ale spousta lidí by raději nějakou stovku přihodila a měla model o třídu výš.

...přesně tak, ale protože se jedná právě o drobnosti, které při správném návrhu cenu modelu nijak nezvyšují, tak by stačilo ten model udělat pořádně (žaluzie, "otřepy" na čelech...). Model o třídu výš není potřeba, mně by stačil ten stávající bez těch největších blech.

Jsem zvědav, jak se vytáhnou s bardotou. Ty žaluzie snad už budou správně (když jsou správně v TT :mrgreen: ).
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Trainmaniak » úte 28 čer, 2011 5:02 am

Zdravím vespolek. Dovolím si vstoupit do H0 diskuze a odbočit od Brejlí. Na web jsem dal příspěvek o parní lokomotivě BR 10 DB od Roco s dynamickým kouřovým generátorem. Je k tomu i video, tak kdo chce, nechť se ohlédne (jestli za zády nemá šéfa), pak na příspěvek pohlédne a vše si řádně prohlédne. :) Najdete na http://www.trainmania.info.

Obrázek
Trainmaniak

Příspěvekod Charlie » úte 28 čer, 2011 7:54 am

Musím říct, že z tohodle bych měl na svém kolejišti asi obavu. (Zatím ho stavím). Když jsem viděl, jak jsou zaneřáděné lokomotivy, které používají kouřový generátor..., tak jsem se používání kouřových generátorů dobrovolně vzdal. A tady se ten mastnej kouř fouká na koleje a do pojezdu lokomotivy. Jak by asi vypadaly koleje a okolí svršku po nějakém čase provozu. Ale kdo ví, možná to jsou jen plané obavy... Ale vypadá to krásně.
Naposledy upravil Charlie dne úte 28 čer, 2011 2:57 pm, celkově upraveno 1
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod Trainmaniak » úte 28 čer, 2011 8:03 am

Pro mě je to velká neznámá, nikdy jsem to neměl v ruce (jako téčkař a analogista asi taky dlouho mít nebudu :) ) Ale když mi byly materiály poskytnuty, proč se nepodělit, že? To s tím zašpiněním kolejiště a vozidla je zajímavá úvaha. Není tu někdo "kuřák", že by se podělil o zkušenosti?
Trainmaniak

Příspěvekod Čouda » úte 28 čer, 2011 1:54 pm

Chlapi kouř z cigaret je svinstvo. Usazuje se to všude. Nejdebilnější místo je chlazení notebooku :cry: . U modelů a elektroniky nekouřit!
TT V. epocha // H0 IV. epocha.
Čouda

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 28 čer, 2011 2:13 pm

No kdo někdy kouřil v autě,tak ví jak vypadá čelní sklo po týdnu a to tam nemusíte nějak zvlášť vykuřovat a není to mastnej kouř.Každý ale máte doma digestoř,tak se mrkněte jak vypadají tukové filtry po čtrnácti dnech provozu nad sporákem,který produkuje mastné výpary,což je v podstatě to samé co leze z té mašiny ale v menším měřítku.A to nemluvím,když je sporák nebo varná deska plynová,to je teprve pošušňáníčko :mrgreen: Míra
miroslav lengyel

Příspěvekod TTmili » úte 28 čer, 2011 4:26 pm

No musím říct že bych to taky nechtěl čistit. Viděl jsem jednu mašinu s kouřovým generátorem a stačí. Sice se mi to líbí, kor teď to má ten "správnej šmrc", zvlašť když to jde okolo válců (na můj vkus by toho tam mohlo jít víc, ale zase je to otázka čištění potom) a synchroně se zvukem. Kdyby to bylo v hezčí mašině tak by to bylo eňo ňuňo. Umím si to představit na takovým téčkovým Štokru, ale asi by to tam nebylo kam dát. Najednu stranu škoda, na druhou stranu kdo by furt čistil kolejiště a mašiny (všechny, protože se to chytne všade). Ale zase reálné provozní opotřebení taky není k zahození :lol: .
Jen ještě trochu odbočím, neměl náhodou něco podobného Märklin v dobách prvních krůčků digitálu? Něco takového jsem totiž už viděl v nějakém katalogu, a tuším že to byl právě Märklin tak na přelomu tisíceletí, možná do roku 2005.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod martin tichý » úte 28 čer, 2011 8:33 pm

Hoši, ta pára je fakt BOŽÍ!!, na stránkách ROCO mě to až tak nevzalo, ale tady na tom videu je to paráda, dík za něj!!. Až to dají do nějaké hezčí lokotky, třeba BR 01, tak si vezmu hypo a jdu do toho:-)
Ciboch
martin tichý

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)