Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
kubulak píše:Vim ze te asi nezviklam, ale ja bych byt tebou, pokud to kolejiste neplanujes do roka vyhodit a stavet nove, jeste 1x zvazil profilove koleje misto tech starych plechacu.
fruafru píše:Na zštěrkování je dobré udělat si , třeba z tvrdého papíru, šablonu, kterou se štěrk nanečisto uhrne. Při lepení se to sice pohne, ale už to stačí jen poopravit. Jde to celkem rychle.
kubulak píše: Jinak jako prvni kolejistatko se mi to libi moc. Samozrejme krajina to muze posunout o rad vys, i to cele potopit.
Kedyson píše:kubulak píše: Jinak jako prvni kolejistatko se mi to libi moc. Samozrejme krajina to muze posunout o rad vys, i to cele potopit.
Naprosto souhlasim. Nedavno tady nekdo dal odkaz na fotky stovek nemeckych kolejist. Na prvni pohled je jasne, ze uz jen prekombinovanim odstinu travy nebo prehnanim patiny se to da cele odpiskat. Staci par chyb a vsechna prace je k nicemu, protoze celkove to vypada hrozne. Budu se snazit vyhnout tomu, ceho jsem si na tech tisicich fotkach vsiml. Btw, jak tak koukam na tech 5cm zasterkovane koleje, tak asi budu muset vsechny cerne prazce pretrit na hnedo. Pred registraci na tomto foru by me to ani ve snu nenapadlo. Tolik prace navic, stvete me!![]()
Myšpulín píše:Za mne asi tolik: Z těch fotek jaksi nepoznám, jestli jsou pražce betonové, dřevěné nebo jen hranaté. A barva štěrku je nějaká fialověšedá. A lože je jako když jej zrovna před chvilkou nasypali mezi pražce na kolej položenou v parku.
Co tím chci říci? Kolem trati bývají příkopy, které jsou zarostlé a neudržované, určitě v nich není takhle krásná tráva. Štěrkové lože je zaneřáděno a zbarvuje se do hněda. Prorůstá travou. Pokud je lože čisté, pak je nové a jsou čisté i pražce - betónové - tedy skoro bílé. Dřevěné pražce se již moc nepoužívají, jen snad pod výhybky, a ty většinou nevystupují tolik z terénu, neb je štěrkové lože zapuštěné. Takže tady si vyber, co vlastně ztvárňuješ a podle toho to barevně slaď.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků