novinky 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2011

Příspěvekod greenery » pon 13 čer, 2011 9:15 pm

No díval jsem se pořádně na fotky rozebraného modelu a všiml jsem si, že chybí z vnitřní strany kus bloku parních válců. Asi to souvisí s polohou toho běhounu a jeho výkyvem.
greenery

Příspěvekod medvidek » pon 13 čer, 2011 9:20 pm

Přesně tak a to je špatně,asi se vyrobce snažil o co největši pruchodnost. Mě osobně se to nelibi a když si tento model pořidim což je ve hvězdach (za tyhle penize) tak projde řadou uprav nebo si připlatim a pořidim model od pana Pomahače,ktery děla model 423.0 v kvalitě Micrometakit
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod greenery » pon 13 čer, 2011 9:29 pm

Hm, já už byl chvíli nalomenej, obzvlášť ta celočerná se mi líbí. Ale nějak mi ten pojezd pořád přijde dost hračkový za ty peníze..... Nechápu to, jinak model působí velice hezky.
greenery

Příspěvekod medvidek » pon 13 čer, 2011 10:02 pm

greenery píše:Hm, já už byl chvíli nalomenej, obzvlášť ta celočerná se mi líbí. Ale nějak mi ten pojezd pořád přijde dost hračkový za ty peníze..... Nechápu to, jinak model působí velice hezky.

Stim naprosty souhlas,taky o ni uvažuju,jen se mi nechce davat tolik peněz s tim že ještě budu muset něco upravovat
medvidek

Příspěvekod Mirek2037 » úte 14 čer, 2011 9:53 am

Na lokomotivě 423.0 od Fi Albatros se nemusí vůbec nic upravovat, má vynikající jízdní vlastnosti. Jako každá novinka má své mouchy, ale ty jsou zanedbatelné. Je to opravdu model pro náročné. 423.040 mám už půl roku a můžu jen doporučit. Za ty peníze to opravdu stojí. No a doufám, že firma Albatros letos přinese na trh další ryze českou páru.
Mirek2037

Příspěvekod radeksindy » úte 14 čer, 2011 10:47 am

Je to opravdu model pro náročné.

Model pro náročné si představuji docela jinak. Vypadá to sice čistě, ale detaily jsou hrubé a celý model působí trochu hračkově. Navíc se zdá, že křižák je posazený trochu níž. Bod uchycení ojnice na křižák má být v rovině se spojnici os náprav. I když je to lokomotiva, která citelně modelářům chybí, tak její provedení za tu cenu nestojí, vždyť jsou to dva hrbouni od ROCO.
radeksindy

Příspěvekod greenery » úte 14 čer, 2011 11:06 am

Jj, myslím, že jsem se rozhodl. Výrobci velice fandím, ale počkám si, zda-li tyto nedostatky neodstraní. Upravit rozvod, použít modelovější kola nemůže být takový problém. V tom případě bych asi i respektoval ty uražené válce a posunutý běhoun. To tak lehce napravitelné nebude. Nebo možná bude, pokud by se omezil výkyv běhounu.
Model za téměř dvacku se přece nekupuje proto, abych ho proháněl po tramvajových smyčkách a tomu podřizoval kvalitu modelu.
greenery

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 14 čer, 2011 3:33 pm

Do detailu v eshopu u obou verzi Faccs/Sas od Trainu jsem dal par fotografii vzorku ktere jsem mel k zapujceni. Kvalita je super a to hlavne v detailech. Jsem zvedavy na celek.
Obrázek
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod mnitka » úte 14 čer, 2011 3:46 pm

Tohle vůbec nevypadá špatně :!: :!:
Stihnou to do vánoc :?:
mnitka

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 14 čer, 2011 3:51 pm

Červenec :D
Michal Dalecký

Příspěvekod mnitka » úte 14 čer, 2011 4:01 pm

To je fofr. Těším se :wink:
mnitka

Příspěvekod medvidek » úte 14 čer, 2011 4:44 pm

Vypadaji moc hezky,ted bude zaležet na ceně,každopadně jich potřebuju aspon 12 kusu tak každa ušetřena koruna dobra,ty od VDV taky nevypadaji zle,ale ta cena :roll: Mno nechame se překvapit
medvidek

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 14 čer, 2011 4:57 pm

Cena je 950,- za kousek.
Michal Dalecký

Příspěvekod fofros » úte 14 čer, 2011 5:00 pm

Tohle napsal borec k modelu 423.040 na jednom e-shopu:

Nadpis zněl "Nechci kazit kšefty"

Tu lokomotivu mám z první dodávky a byla pro mě velkým zklamáním. Na první pohled chválihodná snaha udělat pěkně pěknou Československou mašinku, ale... Nevím jak výrobce došel k tomu nesmyslně kónickému tvaru komína. Proč jsou pojišťovací ventily posazeny na krytu, když byly montovány na víku parního dómu a kryt přesahovaly jen z poloviny. Doufám, že výrobce už zkrátil ojnice, aby nemusel vyhýbat ven předstihovou páku a táhlo unašeče, jinak předstihová páka narážela do víka válce a mašinka nemohla otáčet koly, to působí velmi amatérsky!!! Spřáhla nemají kulisu a jízdí vlastnosti byly největším zklamáním. Tu svoji se slevou prodám.

Tak teď nevím, čemu mám věřit, když tady někdo napsal o téhle lokomotivě pravý opak :?: :idea: :?
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod greenery » úte 14 čer, 2011 6:50 pm

fofros píše:Tohle napsal borec k modelu 423.040 na jednom e-shopu:

Nadpis zněl "Nechci kazit kšefty"

Tu lokomotivu mám z první dodávky a byla pro mě velkým zklamáním. Na první pohled chválihodná snaha udělat pěkně pěknou Československou mašinku, ale... Nevím jak výrobce došel k tomu nesmyslně kónickému tvaru komína. Proč jsou pojišťovací ventily posazeny na krytu, když byly montovány na víku parního dómu a kryt přesahovaly jen z poloviny. Doufám, že výrobce už zkrátil ojnice, aby nemusel vyhýbat ven předstihovou páku a táhlo unašeče, jinak předstihová páka narážela do víka válce a mašinka nemohla otáčet koly, to působí velmi amatérsky!!! Spřáhla nemají kulisu a jízdí vlastnosti byly největším zklamáním. Tu svoji se slevou prodám.

Tak teď nevím, čemu mám věřit, když tady někdo napsal o téhle lokomotivě pravý opak :?: :idea: :?

Nechci nikomu sahat do svědomí a pokud se pletu, tak se předem omlouvám. Ale ty jediné dva příspěvky, které ten model tady na foru nekriticky chválí, mi připadají jak nastrčená reklama. I proto, že ten kdo je psal, má jen tyto dva příspěvky. Už jsem psal, že se mi model líbí, dojem je na první pohled dobrý, ale těch nedostatků je vzhledem k ceně zatím příliš.
greenery

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)