Loket - modulova stanice

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Loket - modulova stanice

Příspěvekod mlha » pon 09 kvě, 2011 2:28 pm

milan ferdián píše:Pánové ze Slovácka,tady na tomto modulu stanice lze jasně vidět ,že spojovcí čela jsou na jedné úrovni s koleji,kdežto podklad je níže. To je to ,co jsem poukazoval v Hluku na stanici Cipískově,kde korek byl přetažen přes spojovací vnitřní čela modulu stanice.
No Milane,nemyslím,že by to nějak ovlivnilo sjízdnost modulu,dokonce se bude v našem případě líp tvořit terén
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 kvě, 2011 4:15 pm

Já jsem udělal stejnou chybu a ikdyž jsem se ji snažil napravit,tak se nepovedlo.....Všechny díly skončily v propadlišti času... :evil:
Přílohy
Kopie - Celkový pohled.jpg
Kopie - Celkový pohled.jpg (194.14 KiB) Zobrazeno 6873 krát
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dan Buchtela » pon 09 kvě, 2011 9:34 pm

mlha píše:No Milane,nemyslím,že by to nějak ovlivnilo sjízdnost modulu,dokonce se bude v našem případě líp tvořit terén

Na sjízdnost určitě ne, ale prostě překližka je pevnější než korek, takže na hraně je opravdu lepší fixovat kolej přímo na dřevo. Jde o trvanlivost a stabilitu, nikoliv bezprostředně o sjízdnost. Chtě nechtě je na hraně kolej nejvíce náchylná k nějaké nehodě... Názor nevnucuji, jen nabízím z 10ti let praktických zkušeností provozu modulovky...
Dan Buchtela

Příspěvekod marwin » úte 10 kvě, 2011 3:42 pm

milan ferdián píše:Pánové,ať v Lokti najezdíte tisíce kilometrů bez poruch...Super :wink:

diky milane, snad vse pujde dobre a prvni jezdeni bude uz v Milevsku

K tomu presahu cel: Dan to dobre napsal. Nerad vymyslim neco, co uz bylo vymysleno a hlavne je lety provereno. Pri stavbe se snazim vybirat technologie, tak aby Loket vydrzel dlouho. To je jeden z duvodu, proc jsem misto korku pod koleje pouzil preklizku (BTW. Fremo H0 uz od korku ustupuje, mam pocit, ze Fremo-87vubec korek pod koleje nedovoluje), i kdyz je s ni vice prace... Nechci tady ale rozpoutat flame se zastanci korku:)

Mam jeden dotaz: potrebuju nejak vytvorit pozvolny prechod mezi preklizkou s kolejovym lozem a okolni krajinou, ktera je o tech 5mm nize. Co byste mi na to doporucili? Na klesani pod uhlem cca 30 stupnu jsem pouzil akrylatovy tmel(je mozne videt na predchozich fotografiich), ale moc dobre se mi s nim nepracuje.

Obrázek

Tady na tom obrazku je ten pozvolny prechod videt, hezky se mu tam vesla i pesinka pro stanicni personal. Vypada to, ze pouzil neco jako perlit, ktery pouzivaji brnaci. Hodi se na tuto aplikaci, nemam s nim vubec zkusenosti?
marwin

Příspěvekod josooo » úte 10 kvě, 2011 5:04 pm

marwin: Ja na takéto prechody používam fluorex, neviem ako sa tomu hovorí u vás. Je to zvetša zelený pozdĺžny kváder. Dá sa to kúpiť v každom papierníctve. Používa sa pri aranžovaní kvetov. Ja som ho použil na mojej dioráme

http://josooo.rajce.idnes.cz/Diorama_TT/#Modely006.jpg

Krásne sa reže, dobre sa tvaruje,je z toho síce viac bordelu,ale po zaliatí dobre rozriedeným duvilaxom a dobrom zaschnutí drží jako čert
TT, ČSD, III/IV epocha, Zbierka sa rozrastá ale koľajisko stále nenarastá:-(
josooo

Příspěvekod marwin » úte 10 kvě, 2011 5:21 pm

josooo píše:marwin: Ja na takéto prechody používam fluorex, neviem ako sa tomu hovorí u vás. Je to zvetša zelený pozdĺžny kváder. Dá sa to kúpiť v každom papierníctve. Používa sa pri aranžovaní kvetov. Ja som ho použil na mojej dioráme

http://josooo.rajce.idnes.cz/Diorama_TT/#Modely006.jpg

Krásne sa reže, dobre sa tvaruje,je z toho síce viac bordelu,ale po zaliatí dobre rozriedeným duvilaxom a dobrom zaschnutí drží jako čert

dik za tip, ale ja bych radsi neco, co se da nanaset patlamo matlamo:)
marwin

Příspěvekod vojtas » úte 10 kvě, 2011 5:47 pm

Tak použij Dasku,ta tvrdne 24hod na světle,je to taková modelína.
TT
vojtas

Příspěvekod mnitka » úte 10 kvě, 2011 5:51 pm

Donedávna jsem používal na takové vyrovnávání směs vyrobenou z toaletního papíru a bílého lepidla nebo směs hrubé hlíny a bílého lepidla.
Obojí má tři nevýhody:
-směs dlouho tuhne
-po vyschnutí je to tvrdý jao kámen
-směs vysycháním ztrácí na objemu

Na TT modulu na kterém momentálne pracuji jsem se rozhodnul vyzkoušet PAPÍRMAŠÉ vyrobené z toaletního papíru, bílého lepidla a sádry. Toaletní papír spolu s vodou jsem zpracoval v kaši do které jsem přiadal bílé lepidlo a sádru. Sádry asi 50% objemu kaše z vody a papíru. Doba zpracovatelnosti je asi 30 minut. na polystyrenový terén jsem směs natahoval špachtlí a následně uhladil do hladka. Do hodiny byl povrch vytvrzený.
Tato směs má mnohem lepší vlastnosti než různé stavební tmely. Cena takto vyrobeného PAPÍRMAŠÉ je zanedbatelná.
Tuhnutím neztrácí na objemu :!:
mnitka

Příspěvekod Dan Buchtela » úte 10 kvě, 2011 9:16 pm

K obdobnému tmelení používám lepidlo v pistoli Pattex Fix. Při schnutí neztrácí objem, nepraská, zůstává do jisté míry pružné. Jsem s ním pro tyto účely spokojený, ale cenově to jistě vyjde dráž než nějké vlastní směsi z toaleťáku apod., kterými se asi ve větším množství dá ušetřit.
Obrázek
Obrázek
Dan Buchtela

Příspěvekod Ferda » úte 10 kvě, 2011 10:22 pm

Perlit se použít určitě dá. Záleží na tom, co potřebuješ.
Ve spojení s bílým lepidlem vytvoří po vytvrzení docela měkkou, až pěnovitou strukturu. Dá se pak i lehce upravovat a bude věčně vláčná.
Ve spojení se stavebním flexilepidlem vznikne po vytvrzení tvrdá porézní hmota.
Kombinací (perlit, flexi, lepidlo) v různém poměru lze dosáhnout jakékoli konzistence mezi výše uvedenými.

Můžeš použít i pouze flexi bez jakéhokoli plnidla. Pak vznikne kompaktní tvrdá hmota. Kupodivu nepraská a je i docela pružná. Podmínkou je ve všech případech velmi šetřit vodou.

Z čistého flexi jsem zkoušel vyrobit cestu a palcem ji vtlačím i víc než 0,5 cm do měkkého polystyrenu aniž by praskla.
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Moduly_z ... 111500.jpg
Perlit + Duvilax byl použit na skálu.
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Moduly_z ... 111653.jpg
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Moduly_z ... 111611.jpg
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod marwin » stř 11 kvě, 2011 8:13 am

Dekuji panove za podnetne prispevky, vyzkousim a pak poreferuju.
marwin

Příspěvekod milan ferdián » pon 20 čer, 2011 9:44 am

Málem jsem zapoměl.Měl jsem tu čest,prohlédnout si za provozu tuto stanici na setkání v Milevsku.Samozřejmě s doprovodem Vládi(Horymír) jsem ji podrobili konstruktivními poznámkami.Pánové super... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod "Beňa" » pon 20 čer, 2011 10:07 am

Milane díky, klidně napiš připomínky sem, tady je jedna fotka vypučená od Milana Černohorského z reportáže na stránkách Ostrama
Obrázek
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
"Beňa"

Příspěvekod marwin » pon 20 čer, 2011 11:59 am

milan ferdián píše:Málem jsem zapoměl.Měl jsem tu čest,prohlédnout si za provozu tuto stanici na setkání v Milevsku.Samozřejmě s doprovodem Vládi(Horymír) jsem ji podrobili konstruktivními poznámkami.Pánové super... :wink:

Ahoj Milane,
jsem rad, ze se libi.
Urcite sem poznamky napis, jeste se toho da hodne predelat a upravit...
Domecky vypadaji uzasne, az je Bena dodela a napatinuje, tak budu nejstastnejsi majitel stanicespokojen:).
Ovladani vyhybek nafotim o vikendu, abyste se mohli podivat, jak jsem se s tim popral.

Tady par fotek ze setkani:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
marwin

Příspěvekod marwin » pon 11 črc, 2011 11:25 am

Po male pauze jsem se opet pustil do prace na Lokti.
Zacal jsem pomalu pokladat koleje v depu, take jsem musel vypreparovat jednu obloukovku a trosku ji poladit:), na setkani na ni vypadavaly nejake vozy... Take planuji snest jednu dopravni kolej a umistit na ni kolej s ocelovymi prazci. Do depa k zauhlovani taky polozim kolej s ocelovymi prazci.

Obrázek

Obrázek

Tady jsou slibene fotky ovladani vyhybek a prestavniku:

Obrázek
Ovladani vyhybek: kolecko, kterym se vyhybka ovlada, se otaci o 180 stupnu a simuluje zavazi vyhybky. Pokud je cerna polovina kolecka(zavazi) dole, tak je vyhybka v zakladni poloze.
Popisky prestavniku vyhybek jsou zatim provizorni, pozdeji necham vyleptat nejake pekne mosazne stitky.

Obrázek
Pohled na vlastni prestavniky. Jsou videt dve varianty jednozamkova a dvouzamkova, jeste mam treti variantu a ta je bezzamkova, kterou pouziju na nezabezpecene koleje v depu.

Obrázek
Druha cast prestavniku, ktera se umistuje pod vyhybku. V teto casti je packovy prepinac, ktery prepina polaritu srdcovky a kridlovych kolejnic a take aretuje vyhybku v koncovych polohach.

Obrázek
A tady je pohled na cely modul.
marwin

PředchozíDalší

Zpět na Moduly