Kuehn-modell 372 ČD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Kuehn-modell 372 ČD

Příspěvekod Tom120 » pon 02 kvě, 2011 8:26 pm

Donatelli
Ano, to je celkem výstižně napsané, a v podstatě si myslím totéž. (Zvláště pak u té druhé části. :lol: ) Potíž je právě v těch dalších sériích. K zákazníkům vstřícný postup by měl být vyrobení x modelů (předobjednávky + něco navíc) a pak udělat další série dle poptávky (která už v historii mnohokrát byla, ale vozy nebyly), jenže u toho už narážíme na y problémů. Vidím-li, že skladové zásoby dochází, tak lze odhadnout další vývoj a dovyrobit na sklad další a ne čekat až se zase naplní množství předobjednávek a pak teprve začít zajíšťovat výrobní kapacity. Jenže ve skladových zásobách by museli mít prachy a to se jim nechce. Ale i to jsem ochoten akceptovat a nad tím jsem se na začátku této debaty nepozastavoval. Co mne naštvalo, je trvalé odkládání termínů. A jelikož jsem slušný zákazník, který dostává svých závazků, tak už čekám skoro rok a půl a stále nic. A udělat to v případě Brejlovce, tak bych teď byl zavázanej k nečemu s nejistou cenou a termínem dodání ve hvězdách. Takle je např. koupím u MTB. 8)
http://tatra-page.kx.cz

TT - Analog V/VI ep.
Tom120

Příspěvekod nalini » pon 02 kvě, 2011 8:32 pm

Tom120: Já taky naprosto chápu a souhlasím. Zákazník má přijít do obchodu a koupit si :!: Je opravdu hodně málo oborů, kde je zákazník stavěn do role „šmudly“, kterej má smůlu, když si nepředobjedná několik let dopředu, a pak akceptuje zpoždění v řádu měsíců až roků. A o konkureci se tady taky mluvit nedá … alespoň v „téčku“. Každý výrobce má své modely, které z velké většiny nikdo jiný nevyrábí … platí i pro Brejle, Bastarda, … a spol. Máme snad v této chvíli alternativu koupit to od jiného výrobce? Možná za pů roku nebo za rok … když si předobjednáme … Celý svět nyní bojuje s odbytem, řeší sklady plné neprodejného zboží … a pak tady máme „rezervaci“ se jménem Modelová železnice, kde zákazník trpělivě a dlouhé měsíce až roky čeká, až výrobce vyrobí jeho vysněný model. Není tady úplně náhodou něco špatně :?: :?: :?: Ale učitě NE na straně zákazníka. Ten tyto věci řešit nemá … ten má jenom přijít do obchodu a koupit si … nic víc, nic míň …
nalini

Příspěvekod male zvire » pon 02 kvě, 2011 8:40 pm

DS Model píše:Já za sebe říkám...ano, jsem velmi nedočkavý na každý nový model a musím ho mít jako první :-) a když už ho jednou objednám a výrobce nedodrží termín, nebudu se chovat jako umíněnej malej kluk (docela sranda, když si člověk uvědomí, o čem si tady píšem :-) ) a nebudu objednávku rušit, protože model bude o rok později. Postrádá mi to smysl. Protože ten model prostě chci!! :oops:

S tímto si dovolím nesouhlasit. Přeci jenom - Roco, Tillig, Kuehn & spol. nejsou žádní nováčci a v oboru se už pár let pohybují tak snad musí mít nějakou představu o tom, jak dlouho bude výroba trvat. Chápu když se model zdrží třeba o čtvrt, půl roku kvůli nějakým neočekávaným problémům při výrobě, nebo problémům s dodavateli, ale zpoždění rok a víc považuji za výsměch. Zvlášť když má model kupu dětských nemocí (viz Roco a jeho Brejlovec). I když model chci, tak mám i nějakou hrdost a nenechám si od výrobce (s prominutím) srát na hlavu.
Nevím o žádném jiném oboru kde by si firmy mohly takovéto chování dovolit; pracovat v jakémkoliv jiném oboru by od takovéto firmy zákazníci utekli a víckrát se nevrátili.
Nejvyšší forma života je člověk. Nejnižší formou života je člověk který si hraje s vláčky.Holly
male zvire

Příspěvekod DS Model » pon 02 kvě, 2011 8:59 pm

male zvire píše:
DS Model píše:Já za sebe říkám...ano, jsem velmi nedočkavý na každý nový model a musím ho mít jako první :-) a když už ho jednou objednám a výrobce nedodrží termín, nebudu se chovat jako umíněnej malej kluk (docela sranda, když si člověk uvědomí, o čem si tady píšem :-) ) a nebudu objednávku rušit, protože model bude o rok později. Postrádá mi to smysl. Protože ten model prostě chci!! :oops:

S tímto si dovolím nesouhlasit. Přeci jenom - Roco, Tillig, Kuehn & spol. nejsou žádní nováčci a v oboru se už pár let pohybují tak snad musí mít nějakou představu o tom, jak dlouho bude výroba trvat. Chápu když se model zdrží třeba o čtvrt, půl roku kvůli nějakým neočekávaným problémům při výrobě, nebo problémům s dodavateli, ale zpoždění rok a víc považuji za výsměch. Zvlášť když má model kupu dětských nemocí (viz Roco a jeho Brejlovec). I když model chci, tak mám i nějakou hrdost a nenechám si od výrobce (s prominutím) srát na hlavu.
Nevím o žádném jiném oboru kde by si firmy mohly takovéto chování dovolit; pracovat v jakémkoliv jiném oboru by od takovéto firmy zákazníci utekli a víckrát se nevrátili.

No, to zrovna není dobré přirovnání. Roco dalo Brejlovce dokonce v předstihu a velmi rychle. Tady myslím konkurence zafungovala velmi dobře..ne už tak s motory, ale co se divíme...když už nakoupili tisíce defektních motorů, přeci je nevyhodí.. :oops:
Tillig má u několika ze svých modelů zpoždění také, vzpomeňme jenom, jak dlouho jsme čekali na první Hektory. Rosnička měla zpóžďo dva roky.
Přátelé, fakt si prosím připusťme, že nikdo z výrobců neoddaluje distribuci svého zboží proto, aby měli dobrý pocit, že nám serou na hlavu. Ty důvody jsou závažné a těžko řešitelné. Ať je to Tillig nebo Kuehn a nebo kdokoliv jiný z významných výrobců.
Moje rada, pokud máte s tímto takový vnitřní boj, neobjednávejte. Vy budete klidní a obchodníci nebudou ztresování z toho, když jim objednávku zrušíte.
A nakonec - moje hrdost nemá nic společného s tím, jestli na model čekám měsíc nebo rok. Ale vidím (trochu) pod pokličku a snažím se vám některé tyto informace předat. A proto jsem klidný a nemám pocit, že mi na mou hlavu někdo sere!
A vy to buď pochopíte a nebo ne. Ale to už je váš boj.
Vážení, stal se ze mně grafoman a proto se pokusím na další už nereagovat. Chcete-li dát řeč, jsem poměrně dostupný na mobilu.

Hodně pěkných modelů všem přeje

David Strupp
DS Model
http://www.modelyasport.cz
DS Model

Příspěvekod Ferda » pon 02 kvě, 2011 9:02 pm

male zvire píše:

Podepisuji!!!!
Dělám ve stavebnictví a u milionové zakázky je penále za nedodržení termínu někdy i 30.000,- za den.
Takže pokud dodám 33 DNÍ po termínu, tak jsem dělal zdarma a materiál jsem koupil za své!!!!

Myslím, že páni Kuehn & spol by zdechli hlady.
Zato my jim to klidně žerem.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Sůva Duajer » pon 02 kvě, 2011 9:29 pm

Myslím, že páni Kuehn & spol by zdechli hlady.

IMHO nezdechnou. Vykašlou se na český trh a budou dělat modely především pro německý a rakouský trh, kde nebudou muset řešit nějaké předobjednávky, bo je jejich trh nesrovnatelně větší. Věřím, že objemově u nás velký "vývar" stejně nemají a taková ztráta by to pro ně nebyla. Pak si tu můžeme všichni plácat odlitky, že? Kuehn dělá kvalitní věci a já si prostě počkám, hlavně když se dočkám. Brejlovce mám objednané dva. Počítám, že budou spíše tak příští rok a že od pana Báni budu mít v té době už minimálně jeden kus. Přesto to nevzdávám a jsem rád i za to, že se vůbec někdo z kvalitních zahraničních výrobců (zásluhou pana Struppa) ujme výroby alespoň několika pěkných českých modelů. Mimochodem, srovnávání se stavebnictvím a výrobou automobilů je jen pouhá demagogie. :(
Sůva Duajer

Příspěvekod DS Model » pon 02 kvě, 2011 9:36 pm

Fakt krátce!!! :D
Brejlovci budou na 100% letos, v e-mailu mám už první fotky z výroby. :mrgreen:

ds
DS Model

Příspěvekod nalini » pon 02 kvě, 2011 9:44 pm

No já bych nepředbíhal 8) , mně by docela zajímalo, kdy už konečně bude Bastard ČD :?: Ostatně celý tohle vlákno o tom je ...
nalini

Příspěvekod nalini » pon 02 kvě, 2011 10:10 pm

Jenom pro zajímavost – první várka BR 180 ve verzi DR přišla na německý trh v únoru a byla prakticky okamžitě vyprodaná … a od té doby NIC 8)
nalini

Příspěvekod DS Model » úte 03 kvě, 2011 6:10 am

nalini píše:Jenom pro zajímavost – první várka BR 180 ve verzi DR přišla na německý trh v únoru a byla prakticky okamžitě vyprodaná … a od té doby NIC 8)

To je naprostá pravda. Důvody jsem popisoval v předchozích příspěvcích. Pokud si někdo myslí, že objednat další várku modelů je stejný, jako si dojet do skladu pro další várku cihel a nebo si objednat škodovku, je vedle jak ta jedle. Jenom pro zajímavost - u Tilliga čekáme skoro už rok na jídelní vozy, kotle Lhoist, dokonce nejsou stavebnice výměn EW1!!! Měly bychom ho ukamenovat.!! :mrgreen:
Kuehn objednal nějaké množství. Dokonce ještě v průběhu výroby toto množství navýšil, protože se mu sešlo víc objednávek. Tedy zareagoval. Ale pak se probudili nespokojení - a zase je malér!!! představte si, že mašiny pro ně nejsou!! To je ale bordel!!! :mrgreen:
Tak to prostě je a smiřte se s tím, že jinak to nebude. Ani u Kuehna, Tilliga a nikoho jiného. Sklad je totiž velmi drahý a výrobce, který chce dneska přežít, musí ztráty redukovat. A nebo zdražit. Ale to by tu byla další fronta nespokojených, že.. :mrgreen:
Ale co už, jsme v Čechách a brblat na všechno a mít ke všemu negativní postoj je národním sportem...
Ano, na některé modely čekáme. Ale není to proto, že by výrobce chtěl, abychom čekali. Prostě má to nějaký důvod. Pro všechny strany nepříjemný.

ds

p.s. kdysi nedávno jedna firma chtěla vyrábět jeden ryze český model. Výroba se jim zpozdila o 2 roky a oni přišly o 1/3 objednávek. Prostě lidi "vyšumněli". Ten projekt dotáhla do konce po několika letech jiná firma, která má však dodací podmínky naprosto katastrofální. A je to jen důsledek brblalů a nespokojených. To je fakt.
p.p.s. před osmi lety jsem stavěl svůj dům. Tenkrát se poměrně hodně stavělo a nebyly cihly. Představte si, že jsem na cihly čekal více jak dva měsíce!! Prostě výrobce nestíhal. A to hovořím o ryze spotřební věci a českém výrobci!!! Penále jsem tenkrát nikomu neúčtoval. :oops:
DS Model

Příspěvekod radekkrupka » úte 03 kvě, 2011 6:52 am

Mám pocit, že už se tady omílá stokrát řečené a od tématu bastarda jsme se na míle vzdálili.

Davide, je pro bastarda momentálně nějaký reálný termín?
radekkrupka

Příspěvekod DS Model » úte 03 kvě, 2011 4:30 pm

radekkrupka píše:Davide, je pro bastarda momentálně nějaký reálný termín?

Tak jsem napsal Torstenovi. Dnes měl dobrou náladu, odepsal prakticky obratem :-)
Výsledek najdete na mých www stránkách.
Asi sem nemůžu napsat adresu, proto kdo ji nebude znát, ať si o ni napíše soukromně.

Ahoj

David S.
DS Model

Příspěvekod vorech » stř 04 kvě, 2011 5:01 pm

Tak paráda, pokud to vyjde a splní termín, tak jí tu máme do léta :)
Ty co stornovali obj. přeji pevné nervy na aukru :twisted: :lol:
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod ef605 » úte 17 kvě, 2011 4:20 pm

Zdravím, tak kdy se dočkáme??? Na stránkách firmy je pořád termín březen a už je druhá půlka května.
ef605

Příspěvekod Eda1975 » úte 17 kvě, 2011 6:59 pm

Na stránkách Modellbahnshop je uveden jako dodací termín 24. kalendářní týden tohoto roku - t.j. 13. až 19. června
TT - analog - epocha V/VI - ČR

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
Eda1975

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)