Mirku ano, je možné být u toho když budou pálit.... a podle vzorků se rozhodnout

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
depo201 píše:Já bych nad konstrukcí polamentoval u piva, víc hlav víc názorů.... každý má jinou představu a taky bude nutné začlenit prostor pro ruzné teréní nároky (propustky, říčky, zlomy, velehorya jiné)
Mirku ano, je možné být u toho když budou pálit.... a podle vzorků se rozhodnout
MirekTT píše:Takže sraz.
Můžu pondělky, úterky,pátky večer, dopoledne žádné kromě neděle. Ve středu, čtvrtek a sobotu bych přišel se zpožděním kolem osmé. Hoďte někdo datum.
MirekTT píše: měls na mysli, že by jsme se v palírně měli sejít a probrat to na místě? Jsem pro.
lachttan.bastr píše:Přátelé z čeho pálíte? Šel bych do teho s váma. Mám sjízdné dva moduly R 2000/15°. Výška 1300. Tedy ten rádius si nejsem jist, ale úhel sedí. Norma ZABABOV. Doba "dřevená" = bez krajiny.
Kdy chodíváte do Slunečnice?
Tomas_C. píše:: Mirku jak jsme jste pokročili ve vývoji....?
MirekTT píše:Tomas_C. píše:: Mirku jak jsme jste pokročili ve vývoji....?
No zatím stojíme na dohodě, že moduly budou zakulacené, celopálené stavebnice s rychlejším posuvem paprsku. Pokud se tato metoda osvědčí pro dělení překližky jako také čistá bez otřepů, tak budou zatáčky z naší produkce kulaťáky. Alespoň co vím, tak na tomhle stanovisku se to zastavilo.
Teď nevím, zdali před tím vším nebude ještě hospoda, ale asi ano. Není ještě vyřešen ani konečný konstrukční koncept obloukových modulů. Já osobně mám nutkání rozkreslit alespoň normální rovné oblouky, na které mám už rozměry pro případ, že bysme se nedohodli na ničem.
Tož tak asi.
MirekTT píše:Tak já to trochu rozeberu. Ani tu sedmistovku tedy nebudeme dělat rovnou-předpokládám. Pak tedy zcela odpadají úhly na hranách. Takže všechny obloukové moduly budou zakulacené. Je tedy nutno rozhodnout, kolik bude podélných výztuh (dříve supervýztuh) a jak do nich bude zaklesnuta příčná výztuha. Pokud půjde o výpalky, lze tvarově popustit fantazii. Celé nám to může krachnout na ceně, nebo na kvalitě řezu. Dále sedmistovku bych podepíral pouze jednou příčnou výztuhou (žebrem). Tento díl bude navíc pro všechny obloukové moduly stejný-zcela pravoúhlý.
Dále držák nohou bych určitě dělal 7x5cm a ne 6x5cm. Tedy podpůrné špalíčky 25x20mm. Je to lepší pro tu podložku pod šroubem. Také máme nabídku od subdodavatele držáků, je třeba se zeptat Michala na jeho rozměry a podle toho upravit výřez ve spodní podélné výztuze. K tomu jen řeknu tolik, že spodní hrana držáku musí lícovat se spodní hranou čela/modulu. Jsou na to upravené už i nohy.
Zkrátka je třeba vyřešit bokorys a nárys modulů.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků