od MirekTT » ned 10 dub, 2011 6:32 am
Safra, přestali se zobrazovat vložené obrázky, tak jsem k nim doplnil odkazy.
Ještě je tu jedna důležitá věc ohledně obloukú v úhlu 45st, a sice délka té delší bočnice. Zmínil to už airwar, že r1000/45 ji má už přes 90cm. Tohle bude klíčové. Pokud tento rozměr přesáhne metr, budou problémy s převozem. Celková délka modulů se nedoporučuje větší, než 1,2m. U větších poloměrů bych se tedy přiklonil ke třem třicítkovým modulům bez prsou.
Zkrátka by to chtělo rozkreslit všechny obloukové moduly pro varianty 30 a 45st s doplněnými obrysovými rozměry, abysme měli ucelenou představu a mohli se případně rozhodnout co a jak.
Nicméně je zde prvotní cíl a tím je výroba oblouků prozatím o poloměrech R700 a R1000. Sedmistovka je jasná, tu se absolutně neoplatí dělat v úhlu 30st. Ten, co jsem měl na ukázku v hospodě, byl 45st a myslím, že průchod tratě obloukem žádné prso nevyžaduje. No a ten R1000, co chystáme, bych se přiklonil též k úhlu 45st, ale s malým prsem. Podmínka při zadání je, že všechny díly musí mít rovné a kolmé řezy, pouze hrany se budou sešikmovat.
A co s těmi vloženými obrázky, nevíte někdo, proč to blbne? Ještě jsem ani neviděl ten airwarův nákres.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz