belzeba píše:No, ja mel drive PILZ v HO. Ten jsem komplet prodal a pomalu (finance) kupuju Roco 2.1. Potreboval bych ale poradit treba s tim, jak dat prestavniky pod desku a pod.
Prestavniky zespodu muzou byt pro prakticky jakekoliv kolejivo motorove - Tillig, Fulgurex, Bemo, Hofmann, Conrad, Feather, Switchmaster, Lux... tady je opravdu obrovskay vyber. Ruzne ceny (cca 300-1000CZK/ks), zalezi jakou chces kvalitu, dostupnost, velikost (kolik mista muze zabirat pod kolejistem), tichy nebo muze byt hlucnejsi...
Pokud se spokojis s prestavnikem elektromagnetickym (cvak-cvak), tak primo Roco ma kat.c. 10030 - tento ma navic 4 prepinaci kontakty!!! Da se k nemu prikoupit funkcni imitace vymenoveho navestidla (otaci se a sviti)
Muzes alternativne pouzit modelarske servo - zde je potreba prislusna elektronika, ktera servo rozpohybuje. Pokud chces ovladat DCC, tak nekteri vyrobci nebo self-made projekty jiz ovladani serva v dekoderech podporuji.
Pak muzes zkusit bastlit prestavniky samo domo ze staryh tel. relatek a podobne.
Taky lze vymeny pohanet pomoci pametoveho dratku memorywire.
Lze samozrejme alternativne ovladat vyhybky mechanicky pomoci tahel.
moznosti a kombinaci je opravdu xx, takze samozrejme mohu pri konkretnejsim dotazu, poskytnout dalsi informace.
Michal N.