Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod Tomas_C. » pát 18 bře, 2011 11:05 am

Pokud tady jde o mech tak to potom jo....ale může nastat situace že bude třeba otočit jih za sever a tím pádem celý modul...pak budeme muset vědomě strkat ty červený do černejch...ale už bych to taky uzavřel....
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod airwar » pát 18 bře, 2011 11:48 am

Tomas_C. píše:Pokud tady jde o mech tak to potom jo....ale může nastat situace že bude třeba otočit jih za sever a tím pádem celý modul...pak budeme muset vědomě strkat ty červený do černejch...ale už bych to taky uzavřel....

Ty černý banánky v červenejch zdířkách mě nevadí, ale ten mech mě štve, budu muset udělat otočné stromky aby náhodou nerostl mech na jižní straně kmene. :mrgreen:
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod Morris Zapp » pát 18 bře, 2011 2:54 pm

airwar píše:...budu muset udělat otočné stromky...

:lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod Myšpulín » pát 18 bře, 2011 3:20 pm

airwar píše:Ty černý banánky v červenejch zdířkách mě nevadí, ale ten mech mě štve, budu muset udělat otočné stromky aby náhodou nerostl mech na jižní straně kmene. :mrgreen:

Doporučuji otáčet každý stromek pomocí serva. :lol: A hlavně, nezapomenout na správné barvy vodičů od dekodérů k těm servům, doporučuji fialovou a růžovou! :mrgreen:
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod airwar » pát 18 bře, 2011 4:19 pm

Myšpulín píše:
airwar píše:Ty černý banánky v červenejch zdířkách mě nevadí, ale ten mech mě štve, budu muset udělat otočné stromky aby náhodou nerostl mech na jižní straně kmene. :mrgreen:

Doporučuji otáčet každý stromek pomocí serva. :lol: A hlavně, nezapomenout na správné barvy vodičů od dekodérů k těm servům, doporučuji fialovou a růžovou! :mrgreen:

Se servama počítám na přestavníky vyhybek a návěstidla, ale na ty stromky to jistě bude taky dobré řešení, jen bude potřeba sehnat servo co zvládne otočku o 360 stupňů, a taky se musím zamyslet nad silou serva, protože ono otočit třeba 20-30 stromů na zarostlém modulu nebude sranda. To otáčení ve spojení s kompasem dalo zautomatizovat, no ještě uvidím ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
airwar

Příspěvekod MAREKHO » pát 18 bře, 2011 7:13 pm

tady máte ten strom na servo-jen se netočí,ale padá... :roll: Ještě by to chtělo servo na mlhu,vítr,slunce a kroupy..... a byla by vichřice jedna báseň... :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.modelova-zeleznice.eu/padaji ... -2011.html
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod MirekTT » pát 18 bře, 2011 9:55 pm

Několikero dnešních poznatků:
Ten první: už nikdy nebudu na aukro dávat naráz pětadvacet předmětů. Teď nevím, jak se prokousat tunou mailů a nic nesplést a uhlídat platby a nezemřít na cestě mezi barákem a poštou :shock: :evil:
A zde zbývající poznatky: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Ruzne/#DSC07503.jpg
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » ned 20 bře, 2011 8:48 pm

Konec šeptání o stavebnici modulu TT, zde jedna naživo: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Ruzne/#DSC07515.jpg
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod jakubklouda » ned 20 bře, 2011 9:40 pm

MirekTT píše:Konec šeptání o stavebnici modulu TT, zde jedna naživo: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Ruzne/#DSC07515.jpg

Na kolik vychazi takova stavebnice?
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod MirekTT » ned 20 bře, 2011 10:39 pm

Zatím není přesná cena, protože nám to teprve systémově prochází strojní výrobou. Tohle jsme usochali z části ručně. Navíc některý materiál byl z domácích zásob. V týdnu by se nám měly sejít komponenty ze subdodávek a budeme moci vyslovit přesné číslo.
Také tápeme v rozvaze, zdali jít do ryze komerční nabídky s definovanou marží a skladovou nabídkou, nebo prodávat občasné přebytky při naší výrobě za režijní cenu. Vše rozhodneme v nejbližší době.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » ned 20 bře, 2011 11:06 pm

MirekTT píše:Konec šeptání o stavebnici modulu TT, zde jedna naživo: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Ruzne/#DSC07515.jpg

Parádní práce smekám klobouk, ta rychlost, ta preciznost, Mirku společně s Michalem si zasloužíte opravdu hlasitý potlesk. A palce nahoru.
airwar

Příspěvekod MirekTT » ned 20 bře, 2011 11:19 pm

airwar píše: .......ta preciznost, Mirku společně s Michalem si zasloužíte ........

No, já jen kybycoval. Preciznost projevil zejména Marek, který se též zůčastnil, a pořád chtěl všechno předvrtávat několika průměry, a všechno mít kolmé, a stažené svěrkami a....a..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » pon 21 bře, 2011 7:08 am

MirekTT píše:
airwar píše: .......ta preciznost, Mirku společně s Michalem si zasloužíte ........

No, já jen kybycoval. Preciznost projevil zejména Marek, který se též zůčastnil, a pořád chtěl všechno předvrtávat několika průměry, a všechno mít kolmé, a stažené svěrkami a....a..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Kluci jak se o pochvalu podělíte je Vaše věc :mrgreen: , odvedli jste skvělou práci. Původně jsem psal Michalovi, že na ty své moduly nespěchám s předáním, ale stačilo skouknout tvoje fotky a už se enmůžu dočkat. Fakt super práce, možná se to může zdát zbytečně bytelné, ale já myslím že bytelná konstrukce modulu se všim všudy je základ a to co jste vytvořili je fakt perfektní, jak konstrukčně, tak i tím že je to takový komplet.
airwar

Příspěvekod Tomas_C. » pon 21 bře, 2011 7:09 am

Mirku, Michale, a Marku smekám klobouk...na setkání na oplátku alespon zaplatím pár alko/nealko piv...jelikož jsem ještě neměl možnost účastnit se toho kybicování...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod depo201 » pon 21 bře, 2011 7:30 am

Mám pro Vás balíčky v autě a projíždím se s nimi po Brně :mrgreen:

Airwar - jsem domluvení ;)

Tomas_C - napiš mi SZ kdy budeš doma, můžu Ti to hodit taky ;)

není to kompletní ještě, ale už se dá začít skládat rám a třeba i položit kolej.
depo201

PředchozíDalší

Zpět na Moduly