citam tuto diskusiu o MTB aj o Roco uz od zaciatku.
Moj nazor:
- Roco ma svoje chyby, aj ja som chvilu nadaval, ze mi nejdu svetla, a nakoniec bola chyba u mna v napajacej kolaji, a na ostatne muchy som uz akosi zabudol s zvytazil dobry pocit z mojho prveho okuliarnika
- MTB som este nevidel, ale podla tejto diskusie a fotiek je zrovnatelny ako Roco. Aj model od MTB bude mat urcite svoje "muchy" (ozaj kto ho bude tuto na Slovensku predavat?)
- Kuehn-a este nikto nevidel, vsetci ho tu ospevuju......no neviem......aby nedopadol najhorsie. Je tu pokladany za pekfekcionistu. Beriem to, ale tiez nebude ten model na 100%. Tiez bude mat urcite kompromisy
A ked tu niekto zacne konvexne a konkavne porovnavat strechu MTB modelu nech si najde stare zosity z matematiky a nech si uvedomi co je to konvexny a konkavny. A ked sa zosity stratili, existuje google a tam je to jasne a zretelne vysvetlene. Ked raz v 3D navrhu zadefinujem cosi, ze to takto bude, tak to zrazu nemoze byt inak. A ked sa na tento model pozriem z 2 mierne pootocenych pohladov, nikdy sa mi to nebude zdat rovnake. Konkavna krivka ma v podstate brucho hore nad nejakou jej sprievodnou useckou , a konvexna krivka ma to brucho naopak, teda dole voci svojej sprievodnej usecke. Tolko k teme konvexny a konkavny. Ja tam nikde nevidim konvexne zaoblenie. Pokial je samozrejme model na kolesach. Ked ho otocim o 180st. na strechu, tak tam je uz konvexny urcite.
Kolky z vas tu maju sergeja od Roco? Hektora od tillig-a? Aj tieto modely maju svoje "muchy" co sa tyka vzhladu. A to ze Sergejovi nesvietia zadne koncove svetla na cerveno, no pofrflali sme si a kupili sme ho.
Nechcem sa nikoho dotknut, ale mnohy z nas maju 50% lokomotiv a voznov este z cias sudruha Husaka a teraz zrazu bum a mame tu 3 okuliarnikov od 3 vyrobcov.
A preto:
Prajem f.Roco predajne uspechy, aby sa viac angazovala v TT (aj ja som si na neho ponadaval)
Prajem f.MTB predajne uspechy, aby bolo viac modelov CSD pre TT
Prajem f.Kuehn predajne uspechy, aby bolo viac modelov CSD.
A ostatnym..........
Namiesto nemiestnej kritiky (odchylky +/-0,1mm

), chodte radsej vykladat zemiaky z vagonov, a zarobit zopar eur (alebo KČ) aby sme "potiahli" vsetkych 3 vyrobcov, nech nam tie CSD TT modely pribudaju.
Som totizto takeho nazoru, ze kazdy by mal na tomto trhu prezit, lebo je to LEN PRE NASE DOBRO.
A ked nie, no tak zasa sa vratime k odliatkom, pilnikom, leptom.........no a tam bude tolko konvexnosti a konkavnosti a odchylok +/- 1 az 2 mm. kolko len budeme chciet.
Priatelia, zdravim Vas a radujme sa z kazdeho modelu CSD. Kritizovat ano, objektivne a len odtial potial.
P.S. Nechcel som sa nikoho osobne dotknut, prajem vsetkym vela a vela a este viac modelarskych uspechov a hlavne zdravy zrak, aby sme na kazdom modely videli toooooooolko veeeeela chyb
Peter