Moderátor: Michal Dalecký
romino píše:to je pravda. Ja som napr. kúpil klasické šróby M8x100 a zalial ich sadrou do štupla od PET flaše. Zospodu som nalepil podložku proti poškriabaniu podlahy. Dobre sa to drží pri nastavovaní a tuším z CocaColy boli štuple celé čierne tak to aj celkom vyzerá.
airwar píše:romino píše:to je pravda. Ja som napr. kúpil klasické šróby M8x100 a zalial ich sadrou do štupla od PET flaše. Zospodu som nalepil podložku proti poškriabaniu podlahy. Dobre sa to drží pri nastavovaní a tuším z CocaColy boli štuple celé čierne tak to aj celkom vyzerá.
Napadlo mě stejné řešení, takže nejsem tak úplně cvok.
Našel jsem tento odkaz: http://www.landsmann.cz/sroub-metricky- ... 75070.html
100 ks šroubu M8 x 120 mm délky vychází cenově na 380,- Kč, tudíž jeden šroub 3,80,- Kč, k tomu víčko od petlahve a trocha epoxidu, cena jednoho šroubu bude cca. 5 kč.
Ferda píše:No konečněCelou dobu čekám, kdy vás to napadne
MirekTT píše:Takže budeme zalívat šrouby do deklíků PET lahví a plastové zátky jeklu se závitem se prodávají do desetikoruny. No, proč ne?
Taky už mně napadl šroub zalitý do deklíku petky s velkou podložkou. Používal by se ke spojování modulů. Pokud se totiž na opačné straně šroubu použije křídlovka, myslím, že bude při dotahování hrozit protáčení šroubu. Aby se lépe držel bez použití nástroje, čímž se urychlí a zjednoduší stavba, bude lépe zalít hlavu šroubu do deklíku. Barevné odlišení deklíku pak může určovat majitele komponenty, jak jsem to viděl u někoho na fotkách.
Nebo se dělají šrouby zastříklé do nějaké vhodné plastové hlavy umožňující lepší držení při utahování?
harmi píše:Nie je obchod ako obchod, tiez sice vacsinou sa dostanem uz len cez vikend do hornbachu alebo baumaxu, ale ak kupujem vacsie mnozstvo, tak si najdem cas cez tyzden a idem do normalneho zeleziarstva a tam su niektore veci dokonca radovo cenovo inde, takze predpokladam, ze obdobne to moze fungovat aj vo vasich koncinach.
MirekTT píše:Pokud jde o spojovací materiál, většinou se snažím kupovat ve specializované prodejně celá balení, ikdyž potřebuju jen hrst. Většinou to cenově vyjde stejně jako luxusní balení padesáti vrutů v blistru z hobybauzů a ještě se mi nestalo, že bych měl skladem nějaký nepoužívaný ležák. Není totiž nic horšího, když něco budujete a naráz dojdou šrouby, viď Michale![]()
Jinak zde máme dva návrhy data setkání ve Slunečnici. Je zde většinově odchrochtaný čtvrtek 3.3.2011 a Tomáš dával prosbu na středu 2.3.2011. Tož jak teda? Kdo z vás přijde a kdy to chcete?
U mně středy se zpožděním a zbytek kdykoliv.
depo201 píše:U Tebe něco dojít? NemožnéJá středu nemůžu, mám zápas ve 20h
..a stojím http://img696.imageshack.us/f/dscn4454f.jpg/
depo201 píše:Stojíš parádně, jen by mě zajímalo jak aťastní z toho jsou rodiče?
mlha píše:mohls tu staničku udělat v oblouku.......
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků