Jo, ty podložky s gumou bych taky asi radši.
Moderátor: Michal Dalecký
airwar píše:depo201 píše:MODULY_TT_BRNĚNSKO by bylo fajn, ale počkal bych až na hospůdku na čem se všichni shodneme
Myslím že název už určil velitel (mirekTT): Modulového sdružení KaBrňáci
MirekTT píše:Ať už to dopadne jakkoliv, je třeba zdůraznit, že duchovním otcem tohoto všeho modulaření je Michal. On má tu vzácnou auru nabalovat na sebe přátele a motivovat je. Nebýt jeho, patrně do dneška bych s ničím nezačal a mé modelářské cíle by se zmítaly v chaosu. Je to právě Michal, který řekl, jděme dělat modulovku, a to bez jediného slůvka musíš, musíme, nesmíme atd. Já osobně čerpám energii právě z něj a za to jsem mu velice vděčný.(Doufám, že je nevyčerpatelný, mám velkou spotřebu
)
romino píše:Nechcem rušiť moc debatu, len jedno usmernenie. Dĺžka šróbov 40mm je malo. Aspoň tak som sa stretol na stretnutiach TT modulovky na SK (asi tu máme krivšie podlahy). Podla normy Zababova by malo byť možné nastavovať v rozsahu + - 50mm, teda dĺžka 100mm.
mlha píše:ještě máte možnost posunout nohy v držáku,myslím,že 40 mm je až dost
romino píše:mlha píše:ještě máte možnost posunout nohy v držáku,myslím,že 40 mm je až dost
Teória je jedno a prax druhé. Zažili sme telocvičňu, kde rozdiel na 5m stanice bol 1cm výšky. A nešlo o nerovnosti na podlahe, ale celkovo krivo položenú palubku. Lopte ten rozdiel nevadí, tá postojí, ale celé stretnutie naháňať vozne po stanici (nezabezpečený posun) len preto, že celá podlaha nieje rovná a na module to nieje ako doštelovať. Potom sa podkladá a podkladá.... Samozrejme ako sa rozhodnete je vaša vec a do toho vám nikto nemôže kecať
, ja som vám len písal čo som naozaj zažil.
MirekTT píše:Těch 50mm rektifikace nohy modulu je norma Zababov a v praxi to má ten význam, že když ji nedodržíme a chtěli bychom si někdy v budoucnu se Zababovem zajezdit, tak nám to možná nebude dovoleno. Jinak jsem se teda začetl i do jiných měřítek na stránkách Zababova a dá se říct, že jako celek to působí informačně obsáhleji. Nicméně pro laika to může být nepřehledné, což je dost škoda. Myslím, že by si spousta lidí vybrala Zababov jako vzor, i když by neměli v úmyslu se setkávat. Zababovský web by chtělo trošku zpřehlednit a hlavně zaktulizovat, si myslím. Je to ale jejich věc.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků