Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly (původní téma)

Příspěvekod MirekTT » ned 13 úno, 2011 2:53 pm

Nepočítej ....,že jedna část bude čistě vaše a druhá část třeba ze Slovácka.Budete muset míchat,aby jste vešli do dané místnosti

Sakra Zababove, z tebe ty cenné poznatky z provozu moduliště lezou jak z chlupaté deky. Ještě tak dvacet let čtení tohoto fóra, a z těhle střípků mozaiky se možná vykreslí celý obraz poznání této problematiky :mrgreen:
Další otázky: Jak řešíte na setkání ochranu podlah v případě, že hostujete v tělocvičně. Mají na vás provozovatelé hal nějaké nároky ohledně vstupu na plochu haly? Musíte za pronájem haly zaplatit? Míváte v podmínce stanoveno, že musíte alespoň část layoutu zpřístupnit divákům?
Chystám si podklady pro vyjednávání o možnosti získat pro moduliště tu sportovní halu, o které jsem psal nedávno. Je tak velká, že by......(no prostě vše, co si dovedete představit).
Je to však zánovní lakovaná sportovní palubovka a neumím si představit, že tam dáme na nohy moduly, a teď jim po tom budeme s nima šibovat. To samé platí i o materiálu, krabicích, přepravních boxech, přezůvkách....
Dále je moje představa taková, že halu získám na víkend zdarma, ale obec bude mít podmínku vstupu pro veřejnost (určitě by půjčili kovové silniční zábrany) a taky bych počítal s výběrem dobrovolného vstupného, jehož výtěžek by šel celý na nějakou místní bohulibost. Čili nic bychom za to nedali, nic bychom za to nedostali. Další přidanou hodnotou z naší strany by pak byl závazek podpory místního podnikání v podobě vyjezení a vypití několika místních vinařů, spojené s ubytováním.
Tak tohle je moje představa k jednání. Třeba to vůbec nedopadne, nebo to dopadne úplně jinak.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Ferda » ned 13 úno, 2011 2:56 pm

Milane taky se už těším.
Máš pravdu, že máme všechny rozhraní (to abychom si je vyzkoušeli a odhalili jejich záludnosti), ale dokázali jsme je včlenit do dvou soumodulí. Jednou jsou to čtyři moduly, které tvoří jeden oblouk o 180° (moje Tatry :mrgreen: ) a podruhé jsou to 2 moduly oblouků s celkovým úhlem 90°. Obojí v poloměru 1435 mm a obojí má na obou koncích zcela standardní rozhraní (rovina). I moje Tatry na koncích nebudou svým charakterem nijak vybočovat z šedého průměru :D . Myslím, že toto začlenit do layoutu nebude velký oříšek.
Oba odbočné moduly mají čela v rovině a zatím chystáme jen několik kratších rovinek jako návěstní moduly (L = 400 mm), dva vyrovnávací pro odbočky (L = 800 mm) a vyrovnávací oblouky (15°, R = 1435) taky pro dorovnání odboček, které mají úhel odbočení 30°. Vše s rozhraním "Rovina".
Jiné to bude s plánovanou "Karolínou". Ta bohužel splňuje všechny nectnosti o jakých psal Dan Buchtela. Dokonce navíc jeden fous vlečky je v jiné výškové rovině (předloha je předloha :( ). Ale ta je zatím v rovině ideové studie :wink: .
Snad jen s tím, že "Ostrava Střed" může fungovat zcela samostatně. I když při celkové délce 9.350 mm to je taky slušný moloch. Výhodou může být snad jen to, že ji lze provozovat jako jednokolejku s odskokem hlavní koleje a s několika vlečkami (jako předloha do cca 1990), tak jako dvoukolejku s několika vlečkami (jako předloha v současnosti), nebo jako odbočnou a to jak na jednokolejné, tak i dvoukolejné trati.
Mimochodem, materiál na rámy "Středu" je připravený, čela předchystána a na výrobu se Dašek chystá v nejbližší době :mrgreen: .
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod mlha » ned 13 úno, 2011 3:07 pm

Tak vidím,že se nám diskuze o modilech opět trochu hýbe,to je dobře.
Mirku pochybuju,že tě někdo pustí na novou palubku bez přezůvek,s nohama modulů bych problém neviděl,máme na nich plastové vyrovnávací konce.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Pája » ned 13 úno, 2011 3:22 pm

Přezůvky jsou vždy podmínkou a pod nohy modulů jsme na choulostivých podlahách použili pivní tácky.Někdy se prostory pronajmou za takový prachy,že free vstup nee,ale pokud máme velkou slevy,či dokonce zdarma,bývá zvykem,že např od 13.00 - 17.00 hod vstup volný pro veřejnost.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod milan ferdián » ned 13 úno, 2011 3:30 pm

Myslel jsem ,že se zde vyjádří Dan.Takže.
1)Naše setkání jsou neveřejné
2)My musíme mít v tělocvičnách vhodnou obuv (černé šmouhy,škrábance,bláto ,špína z obuvi atd.)
3)My si hradíme poplatky za pronájem
4)Veřejnost je pro nás rušivý element,nemluvě o jejím chování a přístupu k modulům a k ostaním provozním položkám(rozuměj hnací vozidla atd.)
5)Máme ale možnost tzv. návštěva hostů.Za ně odpovídají ti členové ,kteří si je pozvali.U hostů jsou dané poplatky.

Určitě se vyjádří Dan Buchtela nebo Zdeněk Valter k této problematice.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod depo201 » ned 13 úno, 2011 4:45 pm

Já bych měl taky jeden dotaz.

Jak se řeší u modulovky v DCC zastavení před vjezdovým návěstidlem?

u kolejiště je mi to jasné, to zajistí snímač obsazení, Railco, dostatečná délka izolovaného úseku, popřípadě ABC atd....

Předpokládám, že návěstidlo ovládá obsluha stanice.... ať už z PC, či mechanicky.

Děkuji za odpověď, Michal.
depo201

Příspěvekod milan ferdián » ned 13 úno, 2011 5:43 pm

depo201 píše:Já bych měl taky jeden dotaz.

Jak se řeší u modulovky v DCC zastavení před vjezdovým návěstidlem?

u kolejiště je mi to jasné, to zajistí snímač obsazení, Railco, dostatečná délka izolovaného úseku, popřípadě ABC atd....

Předpokládám, že návěstidlo ovládá obsluha stanice.... ať už z PC, či mechanicky.

Děkuji za odpověď, Michal.

Nijak,tak jak v reálu můžeš projet na červenou.V ten momemt nastane problem pro obsluhu dané stanice.Celý program dané stanice se musí restartovat,čímž vzniká nepříjemná časová prodleva.Proto mluvíme o disciplíně při provozu a dodržení návěsních znaků.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Rudolf » ned 13 úno, 2011 5:47 pm

Velmi jednoduše :-)

Každý vlak má svého strojvůdce a ten je povinnen se řídit návěstidly.
Rudolf

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 13 úno, 2011 6:02 pm

Pardon,že sem lezu byť nejsem modulář,ale takhle to mám doma také.Takže občas se mi povede i vjezd na obsazenou a máme tu áčko jako ve skutečnosti. :mrgreen: Občas se zkrátka stane,že lidský faktor selže :o i když po "zácviku" a složení zkoušek se to přeci jen zlepšilo. :lol: Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod MirekTT » ned 13 úno, 2011 6:47 pm

Pánové díky za odpovědi na mé dotazy. Povětšinou se mi potvrdily mé doměnky. Jinak vše, co dávám ohledně organizace případného modulového setkání dohromady, zatím zůstává jen a pouze v mojí hlavě. A to z toho prostého důvodu, že zatím není čím tento obrovitý prostor naplnit. :roll:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Rudolf » ned 13 úno, 2011 6:50 pm

Třeba by tě pomohlo přijít se podívat jako host na nějaké setkání Zababova.
Rudolf

Příspěvekod Pája » ned 13 úno, 2011 9:29 pm

Jo,přijď,nejbližší je :

Zákupy 2011

9. — 13. března 2011

sekce TT a N
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod Ferda » ned 13 úno, 2011 11:47 pm

H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod MirekTT » pon 14 úno, 2011 10:08 am

Pája píše:Jo,přijď,nejbližší je :

Zákupy 2011

9. — 13. března 2011

sekce TT a N

No, přemýšlím o tom už hodně dlouho. Zákupy mám dost z ruky. Domluvím se s kolegou Michalem. Koukám, že to máte od středy do neděle. No vlastně proč taky ne. Když už tolik lidí podniká takové přesuny materiálu, tak ať to stojí zato. Kdybych se rozhodl přijet na čumendu, u koho se mám přihlásit?
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » pon 14 úno, 2011 4:28 pm

Malinkatý dokument ze společné soboty s Michalem. Dávám odkaz do tohoto vlákna, neb téma je povšechně modulové, ikdyž fotky jsou na mém rajčeti: http://mirektt.rajce.idnes.cz/ModulyIII/#DSC07157.jpg
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

PředchozíDalší

Zpět na Moduly