Moduly MirekTT

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly MirekTT

Příspěvekod MirekTT » čtv 10 úno, 2011 12:43 pm

No mě už napadly i jiný kraviny. Například zmenšovat do měřítka i váhu lokomotiv. Taková padesátitunová mašina by v téčku měla správně hmotnit skoro 417 kilo :shock: .
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod fofros » čtv 10 úno, 2011 2:51 pm

MirekTT píše:.....Jo a jsem rád, že vás baví se na to moje patlání koukat. Člověk v tom aspoň není sám :P

Bože :D a jak nás to baví, teda mě určitě moc. Hlavní věc je ta, že se u toho někdy docela pobavím a především si počkám na finální, zdařilou aplikaci a tu pak použiju na svém :mrgreen:

Je to fajn Mirku, že nás tady někdo takhle trpělivě vyučuje, já osobně bych to tak dobře, jako ty nesvedl. Já se vytasím až z hotovým, nebo polohotovým a na to, abych detailně rozepisoval, co a jak jsem dělal, nemám nervy :oops: , nehledě na to, že než bych to napsal, tak bych na ten postup stejně zapomněl a pak bych Vás tu krmil strašnými bludy :mrgreen:
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod Ferda » čtv 10 úno, 2011 6:05 pm

MirekTT píše:No mě už napadly i jiný kraviny. Například zmenšovat do měřítka i váhu lokomotiv. Taková padesátitunová mašina by v téčku měla správně hmotnit skoro 417 kilo :shock: .

Myslím, že správný výsledek je necelých 29 gramů. Zmenšuješ 3 rozměry, takže 50t / (120 na třetí) = 28,935 g.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Dan Buchtela » čtv 10 úno, 2011 6:48 pm

Ferda píše:
MirekTT píše:No mě už napadly i jiný kraviny. Například zmenšovat do měřítka i váhu lokomotiv. Taková padesátitunová mašina by v téčku měla správně hmotnit skoro 417 kilo :shock: .

Myslím, že správný výsledek je necelých 29 gramů. Zmenšuješ 3 rozměry, takže 50t / (120 na třetí) = 28,935 g.

Přesně tak...jenomže ono pak zjistíš že po přepočtu nesedí více věcí...okolky, rozchod, jízdní odpory.... :-)
Takže někde se stím přepočítáváním musí přestat... :-)
Dan Buchtela

Příspěvekod Ferda » čtv 10 úno, 2011 9:16 pm

Boening zmenšený 1:100 už taky nepoletí! :D A to ani v případě, že v poměru zmenšíš i hmotnost! Lze doložit výpočtem. Prostě fyzikální zákony pracují neúprosně.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod MirekTT » čtv 10 úno, 2011 9:46 pm

Dan Buchtela píše:Takže někde se stím přepočítáváním musí přestat... :-)

Moje řeč :D

No, aby tedy řeč nestála, rozhodl jsem se po zralé úvaze uveřejnit svoji dřívější tvorbu, která vlastně ani neměla být zveřejněna. Práci na modulu jsem zastavil, protože v sobotu přijede kolega na workšopík a budeme spolu vyrábět držáky nohou pro moduly. Bylo tedy třeba po mém dosavadním řádění uklidit dílnu. Zatím jsem v půlce, takže nevím Michale, zdali něco stihnu předchystat :lol:
Nicméně když už jsem zde přijal roli jakéhosi baviče, nechci vás připravit o vaši denní porci legrace. Velmi dobře se usaďte, protože tohle bude jízda!: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Doplnky_kolejiste/

A pár mám ještě v zásobě, takže možné bude i pokračovat :wink:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 10 úno, 2011 10:14 pm

Mirku po prohlédnutí fotografií jsem konečně pochopil,proč tak válčíš s těmi vlnkami :lol: Když uvážím,že to je 1:120 tak prostě nestačím žasnout. :o Možná bys ale na své dílo měl koukat pouze očima a ne přes objektiv fotoaparátu :D To já to mám jednodušší,už toho moc nevykoukám :shock: takže mi stačí náznak čehosi zeleného a nechám prostě pracovat fantazii :mrgreen: Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod maayaa » čtv 10 úno, 2011 10:30 pm

miroslav lengyel píše:Takže předpokládám,že stromy budeš mít také ohnuté po větru. :P Míra
To neni blbej nápad :lol: akorát bych ty stromy nechal jak jsou a kejval bych s nima servem pěkně ze strany na stranu
TTe moduly,TT,polní dráhy
maayaa

Příspěvekod MirekTT » čtv 10 úno, 2011 10:38 pm

maayaa píše:bych ty stromy nechal jak jsou a kejval bych s nima servem pěkně ze strany na stranu

No nemyslete si přátelé. Uvažoval jsem o stavbě posunovače, který by měl duté tělíčko a jednu ruku uloženou kyvně. Ta by pak ramínkem pokračovala do tělíčka, kde by na konci bylo závažíčko. Posunovač měl být umístěn na schůdcích posunovací lokomotivy a ve výkyvné ruce držet praporek. Ten se měl spolu s rukou rozkývat třesením lokomotivy při jízdě a posunovač měl za jízdy vypadat, že signalizuje strojvedoucímu jízdu.
Nemusím připomínat, že mně to napadlo u láhve vína :mrgreen: Ale ve větších měřítkách by to od věci být nemuselo.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Dan Buchtela » čtv 10 úno, 2011 10:44 pm

MirekTT píše:Nemusím připomínat, že mně to napadlo u láhve vína :mrgreen: Ale ve větších měřítkách by to od věci být nemuselo.

Mirku, nezapomeň, že žádné měřítko není limitující, jak dokazuje náš kolega Radyme na Žlebech v N-ku...např. funkční servem ovládáné výkolejky, otočný kohout na střeše staniční budovy a podobné Radymovské volovinky :-)
A mimochodem, jeho polomy ovládané servy jste už zaregistrovali? My také čuměli, když se nám na setkání v Blansku před jedoucí vlak najednou zřítil strom :-)
Dan Buchtela

Příspěvekod vojtas » pát 11 úno, 2011 7:15 am

Na to se k němu musím jít podívat :lol:
TT
vojtas

Příspěvekod JanoH0e » pát 11 úno, 2011 10:21 am

MirekTT ak posunovač ide urobiť v H0, potom aj v TT. Návod na "hejbatka" : http://www.wek-bahn.com/025257979315103 ... 0ba04.html . Celé tu http://www.wek-bahn.com/index.html .
JanoH0e

Příspěvekod vojtas » pát 11 úno, 2011 10:41 am

Jde to i v N(fotka na honzikovyvlacky.cz)
TT
vojtas

Příspěvekod MirekTT » pát 11 úno, 2011 12:43 pm

:arrow: JanoH0e
Tak ten posunovač je jedlej. Akorát se s ním nesmí jet rychle, nebo si uhoní ruku :lol:
Když ty postavičky jsou ošemetný. Co s nima, když pro ně zrovna není práce. Ten můj posunovač měl být na pevno na loko, která bude pouze někde na vlečce a po skončení práce se schová někam pod střechu. Ale co dělat s chlápkem, kterej stojí u vodního jeřábu, když zrovna nic nečerpá. Ale vymakaný to je, to se musí nechat.
A to jsem ještě přemýšlel nad strojvedoucím, který by v jednokabinových lokomotivách čučel po směru jízdy. A při změně směru by dostal nějakou mechanickou facku od setrvačníku a otočil se opačným směrem :shock: :D
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Barťas » pát 11 úno, 2011 12:55 pm

MirekTT píše:... Ale co dělat s chlápkem, kterej stojí u vodního jeřábu, když zrovna nic nečerpá...

Musí někam odejít :shock: :D
Barťas

PředchozíDalší

Zpět na Moduly