Brejlovec Roco ČSD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec Roco ČSD

Příspěvekod DS Model » stř 09 úno, 2011 7:50 am

Ahoj Michale, ty "přesahy" jsou způsobené nekvalitním slícováním formy. V tomto místě musí být dělící rovina. Je to proto, že forma se při vyndavání výlisku musí roztáhnout, aby výlisek šel ven a druhý důvod je, aby šla čela vyměnit pro další verzi (ve formě se vymění pouze čela a kousek střechy a máš tu verzi 754:-). Tyto spoje jsou někde horší, někde lepší, ale jsou vždy. Kupříkladu na 754 je to už lepší, alespoň na té, co mám doma já. Ta trojka je hrozná. Asi se na tu trojku více pospíchalo a zájem modeláře není na prvním místě, alespoň jsem přesvědčený, že u této firmy ne.
Ohledně jízdních vlastností - dnes mi kolísají všechny!! nové lokomotivy od Roco. Zlatý Ragulin, to se nedá vůbec srovnávat.. Včera jsem podle rady vyčistil lihem DPS. Nepomohlo to. Dokonce bych řekl, že je to ještě horší. Tak nevim, mám to všechno zabalit a poslat s tím Roco do ( :wink: )....servisu??? :mrgreen:

ds
DS Model

Příspěvekod A2C » stř 09 úno, 2011 8:00 am

Akože páni, Roco myslím že zašlo veľmi ďaleko, a pokiaľ to reklamujete tak bude skúšať kam až môže zájsť. To je priam neuveriteľné že je možné na modely za 130€ v 21 storočí násť také náliatky že je to priam až nechutné popravde takéto som nevidel ani na mojich BTTB modeloch, stavím sa že do Nemecka takýto odpad nechodí a tak niekde ho potrebujú predať, prečo nie "východ". :evil:
DSmodel, pošli s tým Roco do.... servisu :D
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Trainmaniak » stř 09 úno, 2011 8:01 am

Ahoj Dejve. Důvod, proč je forma dělená, naprosto chápu. U nás v keramičce máme nástroje také tak konstruovány (a to lisujeme "z hlíny" s přesností na setiny). Ale nechápu důvod, proč to není alespoň začištěné. I když asi to vysvětluješ: ...zájem modeláře není na prvním místě, alespoň jsem přesvědčený, že u této firmy ne. Ragulina, resp. Ludmilu mám doma taky a to je něcíčko. Bez problémů, krásná jízda. Jen jsem nahradil žárovky LEDkami (vpředu už teple bílé) a mám model jako víno za nádherný peníz (protože je z druhé ruky, ale nejetý).

Edit: K tomu Sergeji - u mého stačilo vyčistit DPS, u kamarádova 2x půlhodina kroužení, zahřívání a smrdění po oválu. :)
Trainmaniak

Příspěvekod radekkrupka » stř 09 úno, 2011 8:37 am

No tak ty přesahy to je fakt humáč. To mě jako nepočítače nýtů prudí daleko víc, než nějaký komínek tady a maska podvozků támhle :( Tohohle si všimne i laik :( )
radekkrupka

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » stř 09 úno, 2011 9:00 am

chlapy to je nářku vemte brusný papír odbruste a stříkněte znovu to jste modeláři buťte rádí ,že to není jak u plastikových modelu ,že by jste museli slepit ,tmelit atd :lol: :lol: :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod MOL » stř 09 úno, 2011 9:16 am

Člověk by řekl, že to je naprosto geniálně a realisticky vytvořený svár, ale na úplně blbém místě :twisted: Na brejláči ho mám taky...
MOL

Příspěvekod Trainmaniak » stř 09 úno, 2011 9:21 am

Tkadlec Jaroslav píše:chlapy to je nářku vemte brusný papír odbruste a stříkněte znovu to jste modeláři buťte rádí ,že to není jak u plastikových modelu ,že by jste museli slepit ,tmelit atd :lol: :lol: :wink:

Jsou modeláři a modeláři. Já například jsem spíše krajinkář. Proto jsem si koupil továrního Brejlovce, neboť sám bych nebyl schopen ho udělat ke své spokojenosti. Bohužel i tovární výrobce má mezery. :(
Trainmaniak

Příspěvekod radekkrupka » stř 09 úno, 2011 9:27 am

Tkadlec Jaroslav píše:chlapy to je nářku vemte brusný papír odbruste a stříkněte znovu to jste modeláři buťte rádí ,že to není jak u plastikových modelu ,že by jste museli slepit ,tmelit atd :lol: :lol: :wink:

Když si koupíš auto, taky si na něm budeš předělávat spojler (protože ten starý je křivý), čipovat motor (protože chcípá za jízdy) a měnit sedačky (protože samy jezdí dopředu a dozadu)? Ne? Tak to jsi houby motorista :) Mám na to zcela stejný názor jako Michal...

Reklamovat takový model asi nepůjde co :(
radekkrupka

Příspěvekod Trainmaniak » stř 09 úno, 2011 9:36 am

radekkrupka píše:Reklamovat takový model asi nepůjde co :(

Bojím se, že reklamace nic neřeší, protože je to pravděpodobně na všech... Zeptám se jinak: Je tu někdo, kdo to tam nemá vůbec? :?:
Trainmaniak

Příspěvekod JBr » stř 09 úno, 2011 10:07 am

Popravde na svoji ctyrce jsem si jich vsiml az pote, co jsem si prohledl tu fotku co se tu rano zjevila a podival se poradne. Rozhodne je nemam tak markantne znatelne. Kazdopadne ale tak ci tak, je to prvni a posledni Roco brejloun co jsem poridil.

Obrázek
Obrázek
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Trainmaniak » stř 09 úno, 2011 10:17 am

Je fakt, že já mám opravdu detailní makrosnímek. Ovšem konkrétně tato jizva je viditelná i pouhým okem. Další Brejle budou od DS a asi i MTB, ať mám doma všechny. :)
Trainmaniak

Příspěvekod Ferda » stř 09 úno, 2011 10:17 am

Tak jsem asi tentokrát jeden z těch šťastnějších. Jedno čelo dobré a na druhém nepatrné stopy po začištění. V místě oblouku jsou tam dvě hranky viditelné jen při pečlivém zkoumání. S mýma očima jsem je našel až pod lupou. Ale já jedu v H0.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Trainmaniak » stř 09 úno, 2011 10:20 am

Ferda píše:...nepatrné stopy po začištění

No vidíš. Já tam mám patrné stopy po nezačištění. :?
Trainmaniak

Příspěvekod radekkrupka » stř 09 úno, 2011 10:23 am

Ferda píše:Tak jsem asi tentokrát jeden z těch šťastnějších. Jedno čelo dobré a na druhém nepatrné stopy po začištění. V místě oblouku jsou tam dvě hranky viditelné jen při pečlivém zkoumání. S mýma očima jsem je našel až pod lupou. Ale já jedu v H0.

My tu ale diskutujeme úplně jiný model v jiném měřítku :)
radekkrupka

Příspěvekod Trainmaniak » stř 09 úno, 2011 10:31 am

Když to jde v H0, proč to nejde v TT? Ty díly formy k sobě musí sednout stejně dobře bez ohledu na měřítko modelu. Tohle jim neodpustím. :oops:
Trainmaniak

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)