kolik vám komu je?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: kolik vám komu je?

Příspěvekod fofros » pon 03 led, 2011 6:22 am

37, 26let H0 s 20ti letou prestavkou, takze vlastne modelarsky smrkac :) ale jedno poradne kolejiste uz jsem postavil..... Pred 20 lety, takze to uz je promlceno a nejsem nic vic, nez ten smrkac, ktery se to uci vsechno znovu. :wink:
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod vanourek » stř 12 led, 2011 11:04 am

Ahoj... tak mě je 46 od 16.11. ... :roll:
HO, ČD, V - VI.
vanourek

Příspěvekod vmucha » stř 12 led, 2011 8:12 pm

Mě táhne na 42.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod Petr Šimáček » stř 12 led, 2011 9:28 pm

Mě taky.
HO, konec 1. + začátek 2. epochy v českých zemích
Petr Šimáček

Příspěvekod hank » ned 06 úno, 2011 11:34 pm

Koukám, že jsem skoro poslední, kdo to na sebe ještě nevykecal... V březnu mi bude 56. 3 dospělé dcery, 4 vnoučata. Za život jsem postavil a zase zboural 3 kolejiště TT - první v 15, (zatím?) poslední v 50. Vše pro sebe, nikdy jsem se nevymlouval na děti ani vnoučata...

Mé oblíbené téma - čeština: Všichni píšete "mě je x let..." - chyba, přátelé! Když už, tak "mně/mi je..." - 3. pád - komu, čemu... "Mě" - koho, čeho - 2. pád - může být tak nanejvýš kus vola, zatímco "mě" - koho, co, 4. pád - za chvíli pomluvíte, že jsem starej rejpal, a o "mně" - o kom, o čem, 6. pád - si pak budete myslet, " co nás ten dědek furt otravuje s tou češtinou".

Oslí můstek je jasný: Kde se hodí "mi", bude vždy "mně", "mě" patří tam, kde se "mi" nedá použít.

Tož tak.

zdraví
hank
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 07 úno, 2011 4:25 am

S tou češtinou bych tady moc neoperoval :D ,já si tady nedávno šťouchnul do kolegy s i/y a byla z toho debata na dvě stránky. :mrgreen: Občas mě při čtení příspěvků pálí oči,ale jinak je to tady dobré,ne?Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod MirekTT » pon 07 úno, 2011 6:01 am

hank píše:V březnu mi bude 56.

Čili stále mladík :P
Moje žena jezdí ku Praze k profesoru Levitovi se zády. Je mu 96, je vyhledávaný terapeut a do práce jezdí autem, sám. :shock:
A dík za odborný výklad o "m-é" "m-n-é" s háčkem, už jsem to dávno zapoměl (nebo zapomněl? a sakra!) :D
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod fofros » pon 07 úno, 2011 6:25 am

Zapomínat, takže zapomněl :mrgreen:
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod Myšpulín » pon 07 úno, 2011 5:01 pm

Jak říká kolega, některé příspěvky, to je "Duševní onanie".

Ale sorry za off-topic.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Colonel32 » pon 07 úno, 2011 5:59 pm

hank píše:Oslí můstek je jasný: Kde se hodí "mi", bude vždy "mně", "mě" patří tam, kde se "mi" nedá použít.

Ještě lepší je MĚ - TĚ, MNĚ - TOBĚ
Colonel32

Příspěvekod milan ferdián » pon 07 úno, 2011 6:02 pm

Colonel32 píše:
hank píše:Oslí můstek je jasný: Kde se hodí "mi", bude vždy "mně", "mě" patří tam, kde se "mi" nedá použít.

Ještě lepší je MĚ - TĚ, MNĚ - TOBĚ

To chcete po mě moc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Myšpulín » pon 07 úno, 2011 6:36 pm

milan ferdián píše:To chcete po mě moc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ne, Milane, ty jsi tady od něčeho úplně jiného, ne aby jsi bádal nad každým písmenkem. Připrav, naosnovuj, namaluj, popiš svým jazykem a o ostatní se doufám postarají jiní :)

A tvoje příspěvky jsou normálně čitelné.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod kuTTil » úte 08 úno, 2011 10:14 am

dobrý den kolegové modeláři mně je 23 a bude mi 24 roku 13.8.2011 měl jsem celkem 2. kolejiště jedno jsem dostal bylo 200*100cm dvou kolejná trat s jednou do osmíčky material jako před 20ti lety staré koleje papírové domečky atd. za nějaký čas jsem ho rozebral zduvodu maleho místa a stavěl jsem menší a dostavámese k tomu druhému bylo to na dřevěném rámu vlastní výroby rozměry 160*80 cm 2 kolejné nadraží do ovalu s jedním stoupaním do tvaru 8 material už byl nový a zase ta stejna pohádka s tím místem tak jsem se naštval rozebrál a ted stavím domácí moduly bez nějakých čelních norem mam je upevněné na stěně ve výšce 146 cm a ted to konečně nikomu doma nevadí má to svoje výhody a taky nevýhody ale aspon mám klid s tím místem kdyby si to někdo neuměl přestavit tak mužu dodat fotky jejda to jsem se rozkecal tak to je vše
kuTTil

Příspěvekod Ossi » pát 08 črc, 2011 4:48 pm

Zdravím, před týdnem jsem měl poločas mezi 44 - 45; u ČSD (ČD) odježděno na mašině 26 let, v TT 20 let (2 kolejiště) pak 16 roků pauza (kam čert nemůže, nasadí ženskou) a teď rok a půl nanovo. Plánuji zatím malé prozatímní kolejiště nainstalované do rámu vysloužilého rozkládacího gauče (185 x 85)ve své pracovně. Definitivní kolejiště hodlám postavit na půdě; to nebude dříve než tak za tři roky, protože přespříští rok budu na baráku měnit střechu. Nechám tam zabudovat Veluxy, půdu zateplím a pak příjde na řadu sádrokarton. Tam se pak budu moci na doufejme, čtvrtém definitivním kolejišti naplno vyřádit. Ossi
Ossi

Příspěvekod Lubomír Dudek » pát 08 črc, 2011 5:40 pm

vmucha píše:Mě táhne na 42.

:shock: :shock:
Sakra ty spíš v pyramidě,že vypadáš tak dobře??.Sem se tě na to chtěl původně zeptat,ale pak sem si říkal,že mu bude tak 33-35...
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)