Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Příspěvekod Colonel32 » sob 05 úno, 2011 5:52 pm

milan ferdián píše:To je i pro mne ponaučení,že dobré skutky jsou po zásluze odměněny...

Kdo chce modely hanět, důvod si vždcky najde. Myslím že většina lidí s každou novou fotkou nad MTBrejlovci slitná víc a víc, a už v duchu spřádá plány, v jakém nátěru si koupí zamračené.
Colonel32

Příspěvekod V_Báňa » pon 07 úno, 2011 10:37 am

JiMi píše:Taky nemá komínek od pegasu škoda :cry:

Zmíněné vzorky jsou sice taky předváděcí, ale zatím představují nekonkrétní model, spíše postaveno ve stylu "co bylo při ruce" takže kromě nepřítomnosti komínku od PG (pochopitelně že bude na všech 3-kách) těch montážních nepřesností tam bylo více- mix nárazníky, druhý kus měl naschvál nádrž ze čtyřky, nespravné číslo na tab, nebyly ještě osvětlené atd. Což principielně je jen otázka finální montáže aby to vše sedělo a není důvod pro paniku.

Podstatnější byl provoz na reálném kolejišti s běžnými necnostmi modulovky - 5 různých obsluh, 30 vyhybek od různých stavitelů (a 4 z nich v extrémně špatném stavu bez srdcovek, na kterých vykolejí kde co) , plno styků, mezer, výškové hupy, prach, nečistěné koleje atd. a mám dojem že výsledek za 1-, a to mínus byla drobnost způsobená nepozornou montáží u jednoho kusu- taky zkušenost jak upravit postup. Provozní výsledky mne těší více než aktuálně nasazené jiné narazníky.
V_Báňa

Příspěvekod radula63 » pon 07 úno, 2011 2:56 pm

V_Báňa píše:...Podstatnější byl provoz na reálném kolejišti s běžnými necnostmi modulovky - 5 různých obsluh, 30 vyhybek od různých stavitelů (a 4 z nich v extrémně špatném stavu bez srdcovek, na kterých vykolejí kde co) , plno styků, mezer, výškové hupy, prach...

Tak tak Víťo, nenech se zastrašit. Sám před tebou smekám klobouk (obrazně, protože ho nenosím :P ), pustit se do konkurence s velkými firmami...

A pro šťouraly - nebojte se, jde hlavně o provoz - A TEN JE BEZCHYBNÝ a tak modely od MTB mohou směle konkurovat jiným firmám a troufnu si říct, že i v ledasčem je předčí.

Proč toto píšu? Protože jsem na té výstavě v Ostravě byl taky a to celé 3 dny. Po celou dobu výstavy brejlovci najeli několik kilometrů a bez poruch!!!
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod ThOoOmas » pon 07 úno, 2011 3:56 pm

Pane Báňo, mých (zatím) 7 HO brejlatejch potvůrek se už nemůže dočkat své menší TT sestřičky 0.088. Tak doufám, že to už nebude trvat dlouho.... :wink:
ThOoOmas

Příspěvekod Josef Řezníček » pon 07 úno, 2011 8:48 pm

milan ferdián píše:No vidím,že jsem brejlovci spíše udělal medvědí službu,než jsem chtěl....Tak že příště až bude něco nového pro téčkaře a bude se vyskytovat novinka momentálně u nás,tak si to lepší necháme pro sebe,prostě nezveřejňovat....

To je i pro mne ponaučení,že dobré skutky jsou po zásluze odměněny...

Neudělal Milane, pro nás ostatní, co hltáme každou informaci a obrázek to bylo potěšující. Takže příště foť víc prosím. :D
Josef Řezníček

Příspěvekod Hříbek » pon 07 úno, 2011 9:21 pm

George V. píše:Osobně jsem pro obojí trojí, ať si každý vybere: hotový model, nalakovaný "no name" a albín... :D

Ať taky přispěju svou troškou do mlýna...
Pan Báňa by mohl dodávat taky verzi samotného rámu s pojezdem a k tomu přibalit všech stopadesát verzí
kastlí, které si tady lidi namysleli a každý týden bysme si mohli vyměnit kastličku a po kolejišti prohánět jinou verzi..... :idea: :?: :!:
Hříbek

Příspěvekod Esc_Lock » úte 08 úno, 2011 4:50 pm

Brejlovec od MTB je fakt dokonalej, lepší než od Roca, ale asi jsem velkej detailista. Co v tabulce s číslem dělají dvě pomlčky? Jediná pomlčka, která tam má být je mezi pořádovým a kontrolním číslem.
Esc_Lock

Příspěvekod Colonel32 » úte 08 úno, 2011 10:20 pm

Bohužel, na takovouto situaci asi neexistuje ideální řešení. Když se objeví nové fotografie prototypu, okamžitě se objeví "počítač nýtů" a začne hledat chyby. Problém ale je, že pan Báňa nedělá tuhle mašinu kvůli kšeftu, ale z lásky k vozidlu, takže je velmi nepravděpodobné, že by sám neměl zjištěné všechny důležité podklady - a tedy zmíněných nedostatků si je pravděpodobně vědom, jen ještě nebyl čas je doladit. Pokud se ale počítači nýtů kvůli něčemu neozvou, jako napotvoru určitě zafungujou Murphyho zákony a bude to zrovna něco, na co sám pan Báňa nepomyslel. Chtěl bych tedy obě strany poprosit o vzájemnou toleranci:

Počítači nýtů: Pokud máte nějakou připomínku, zkuste ji formulovat co nejvíce slušně a neútočně.

Pane Báňo: Vy sám o nedostatku víte, ale počítač neví, že vy víte. Neodsuzujte tedy jeho připomínky, jsem si jistý že dříve či později se vám jedna z nich bude hodit.
Colonel32

Příspěvekod pepiknemecek » stř 09 úno, 2011 6:23 am

Máte pravdu že se nikdy nikdo všem nezavděčí. Podle mého "není" podstatné jestli je na mašině správný počet nýtů ale jak se konkrétní stroj chová v provozu, jízdní vlastnosti a hlavně spolehlivost. Podle všeho se p.Báňa snaží tuto problematiku dotáhnout do úplného konce. Stále se ladí setinky milimetrů tak aby převody seděli. Další podstatnou věcí, alespoň pro mne, je výbava. Základem je osvětlení, které by mělo být na profi úrovni, žádná drátařina. V DCC řízení je pro mne důležité i použití zvuku. I to by mělo být. Bohužel do Ostravy jsem se nedostal, ale těším se na výměnné setkání 19.2. do opletalky v Praze. Tam bude nový stroj nejen k vidění a každý si bude moci udělat svůj vlatní názor. :P
pepiknemecek

Příspěvekod Peter.sid » čtv 10 úno, 2011 8:28 am

caute.

JEdna otazka:
Kdo (ktory predajca) bude model od MTB predavat na Slovensku? "Kapitalisti" od Roco ma sklamali, tak dalsie verzie budu asi od MTB. Na Kuehna asi nebudem cakat, a zasa mat dva (pripadne tri) typy modelov okuliarnika asi nie je tiez vyhra. Predpokladam ze ten od Roco pojde tam odkial prisiel....... :x nemam na neho nervi (a ani tolko fernetu nie je hoden.....)
Necital som celu tuto diskusiu, ale bude verzia ČSD (červena, pripadne s akymkolvek zltym pruhom)??

Peter
Peter.sid

Příspěvekod radula63 » čtv 10 úno, 2011 3:30 pm

Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod holomek » čtv 10 úno, 2011 3:57 pm

Je tam i info o zamračence, SUPER...
holomek

Příspěvekod jirie123 » čtv 10 úno, 2011 9:37 pm

Ač mě tento konkrétní model jako "hánulkáře" až tak nezajímá. Obdivuji vývoj a výrobu jakož i odvahu jít proti monstru Roco s vlastním modelem. Většina produkce Roco zřejmě bohužel pochází z nelidské Číny. Proto už jen dostat cenu mašinky na takovou úroveň , aby si mnozí neřekli:" Proč bych kupoval dražší pro pár detailů,když za tu cenu můžu mít dvě od Roco?"je vlastně obdivuhodné. Málokdo dá dnes přednost domácímu výrobci. Výsledky ankety však dávají tušit , že český modelář asi bude výjimkou. Doufám, že vložená investice do Brejlovce se panu Báňovi vrátí a namotivuje jej do výroby dalších modelů.
Jak už řekl někdo přede mnou, smekám před tímto pánem.Hodně zdaru.
jirie123

Příspěvekod JBr » sob 19 úno, 2011 12:23 pm

Tak jsem na dnesni burze videl a osahal prvni prototypy od MTB a prohodil o nich par slov s panem Nemeckem a musim rict, klobouk dolu. Uz aby byly :)
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Colonel32 » sob 19 úno, 2011 1:18 pm

Špatná zpráva - prý pokud vše půjde, budou zamračené ještě koncem roku. A to jsem doufal, že dostanu trochu času na ně našetřit :evil:
Colonel32

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)