1. Martine - přístroj funguje naprosto fantasticky, jsem ti navěky zauzlen.
2. Koupil jsem tuto celokovovou cukřenku a omotal ji páskou

koupit se dá třeba tady
http://www.hospodynkam.cz/hospodynkam/e ... 0-CUKRENKA , výhodou je vyboulené sítko. Přívod se osvědčilo naletovat zvenku na druhou stranu, než je sítko - na dno, vlákna mi potom doslova vystřelovala ven. Zajímavé je, že se neosvědčila cukřenka se skleněnou nádobkou, věnoval jsem zpět manželce

.
3. Koupil jsem u pana Ševčíka vlákna Polák, měl 2mm a 4,5 mm dlouhá. Jsou velmi jemná, barevnost je skvělá a nakonec jsem s nimi byl velmi spokojený. Oproti HEKI jsou opravdu jemná - chvíli mi trvalo, než jsem se to naučil. Obzvlášť ta dlouhá jsem sypal navícekrát, a musí se třepat jemně. Mezi jednotlivými kroky jsem zkusil vysavačem - na malý výkon s přetaženou punčochou přes hrdlo hadice - posbírat nezabodlá vlákna (týká se jen těch dlouhých - 4,5 mm) - nebylo jich moc, ale zůstávají na povrchu trávníku a brání potom zapíchnutí těm dalším, které letí správně kolmo. Přitom jsem vypozoroval, že tah vysavače rovná vlákna v nezatuhlém lepidle - sekundární efekt

. Po chvíli cviku jsem byl spokojený, barevná škála je navíc hodně obsáhlá.
Vlákna HEKI jsou tužší a doslova se zabodávají jako hřebíky, aplikace byla jednodušší, ale zase jsem měl doma jen barevnou směs, nelíbilo se mi to tolik. Jiné výrobky jsem zatím nezkoušel, chystám se na Mininatur.
Další pokusy budou následovat s kombinací různých barev, hlavně taková ta srpnová nálada už do žluta.
PS. Drcený molitan (Purex či jak je to značené) ve směsi s hustším lepidlem, a toho molitanu jsem přimíchal hodně, udělá nádherné drny - fakt výborný nápad, díky.
Obrázky s vlákny Polák - Flockdecor
8302 zeleň luční 4,5

8201 zeleň jarní 2mm

oba druhy