Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Brno a okolí

Příspěvekod airwar » čtv 03 úno, 2011 8:49 am

depo201 píše:... Nabízejí se ale i další staničky, pro případné zájemce ...

Dej prosím nějaké typy, já do budoucna uvažuji o nějaké menší průjezdné nebo koncové staničce na modul, sice je zahájení práce na ní v časovém horizontu půl roku rok, ale na podkladech by se v létě dalo pracovat.
Naposledy upravil airwar dne čtv 03 úno, 2011 10:59 am, celkově upraveno 1
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod airwar » čtv 03 úno, 2011 9:56 am

No tak Lednice je klasika, loni mě naprosto nadchla jak uspořádáním kolejí, tak především parádní nádražní budovou, z 90% jsem uvažoval o ní, takže pokud ji i ty schvaluješ, je i mým tajným favoritem.

Tak je fakt že Hodonín můžete zvládnout jenom vy dva, ale něco by to u toho Hodonína ještě chtělo... že by točnu? :mrgreen:
airwar

Příspěvekod depo201 » čtv 03 úno, 2011 11:11 am

Tome,
já nemůžu nic schvalovat :) , pokud se ti líbí a vyhovuje, postav si ji. My budem nápomocni a z toho co budeme vědět rádi pomůžem :).

Já osobně bych ji postavil jako mezilehlou, ten šturc tam můžeš dát vždycky, popřípadě ho přidat na malý modul, který variabilně připojíš, či odpojíš ke stanici.
depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 03 úno, 2011 11:48 am

depo201 píše: pokud se ti líbí a vyhovuje, postav si ji. My budem nápomocni a z toho co budeme vědět rádi pomůžem

Přesně tak!

Uvítal bych, kdyby se kolem Brna vytvořila obdobná skupinka, jako kluci ze Slovácka a z Kunčic. Týká se to tedy modulů TT. Znovu vyzývám všechny (a MarkaH0 zvlášť :D )co by zvládli byť i mimo své jiné měřítko, postavit si jakýkoliv modul v TT převážně dle norem Zababov. Stačí jen rovinka, nebo oblouk širé trati s normočely, ale samozřejmě jsou vítány i zastávky, vlečky, stanice, segmenty se zajímavýmy provozy.

PS: metrová modulová rovinka šířky 40cm se vejde na každou skříň, nebo pod postel. Taky se dá pověsit jako obraz na zeď :lol: takže se toho nebojte :wink:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » čtv 03 úno, 2011 11:56 am

depo201 píše:Tome,
já nemůžu nic schvalovat :) , pokud se ti líbí a vyhovuje, postav si ji. My budem nápomocni a z toho co budeme vědět rádi pomůžem :).

Já osobně bych ji postavil jako mezilehlou, ten šturc tam můžeš dát vždycky, popřípadě ho přidat na malý modul, který variabilně připojíš, či odpojíš ke stanici.

Jak nemůžeš nic chvalovat, :shock: ty jsi hlavní organizátor tohoto modulového šílenství... :D

S tou stanicí to vidím úplně stejně, chci takovou kterou lze použít jako koncovou, ale s tím že bude možné ji využít i jako mezilehlou.
airwar

Příspěvekod Tomáš » čtv 03 úno, 2011 1:23 pm

Sakra člověk se tu jedno dopoledne neobjeví a už se tu strhne taková akce. :lol: :lol:
Já bych do toho šel klidně taky,jen bych se musel s někým domluvit na konstrukci toho základního rámu.Doma na to nemám podmínky a hlavně vybavení.Tu vaši trať absolutně neznám,takže bych asi pravděpodobně taktéž čerpal z mé oblíbené 244.
Hm,že bych skusil udělat modul Ivančickýho mostu :shock: už jsem nad tím kdysi uvažoval.na 1100mm délky už by to byl slušný mostek :lol: .Nebo že bych udělal modul jedné EW3 :roll: .Spíš se budu držet při zemi.Možná bych udělal žel.přejezd se signalizací...třeba bych skusil udělat i ty závory :twisted:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » čtv 03 úno, 2011 1:50 pm

Kdo by chtěl postavit nějaký ten modul a bojí se výdřevy, tak mrkněte sem: http://kzmkokava.railnet.sk/?p=148
A věřím tomu, že Richard by to uměl po dohodě přetáhnout na českou stranu: http://maloseriovky.eu/component/option ... /Itemid,3/
Je to kousek od Hodonína. Zboží lze vyzvednout osobně v Hodoníně.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » čtv 03 úno, 2011 1:56 pm

Super odkaz. cena za jeden kompletní modul je v přepočtu cca. 1050 kč, to zase není tak mnoho, když si odmyslíte kolik shánění a zařizování se stavbou jednoho modulu budete mít. Další dobrá věc že dělají i jen čela a ty by nebylo problém poslat a moduly by se měli dat udělat i v Brně, jak se mě vrátí kamarád truhlář ze služebky, prokonzultuji to s ním, další truhláře mám cca. 500 metrů od domu, už mě nějaký nábytek i dělali a zatím plná spokojenost.

S tou dopravou by to taky neměl být problém, DHL a podobné věci jistě fungují i na Slovensku, já už objednával televizi a chladničku z UK což byly těžší a rozměrnější zásilky, a také to zvládli doručit za rozumný peníz.
airwar

Příspěvekod depo201 » čtv 03 úno, 2011 3:53 pm

Mě vyšla naformátovaná výdřeva na jeden modul cca na 350,- a to bylo na stanici, kde byly 3 kusy jako vrchni dekl 400x1000 mm, pokud by se udělal pouze nosník koleje 50x1000 vyšlo by jich mnohem víc :!: odhadem 5ks za 1200,- s DPH

Není problém se příště sejít, rozkreslit si pozadavky na tabule a něco vymyslet. Po formátování stačí jen udělat vykružovačkou díry do čel, seskládat díly, přilepit a pojistit vrutama. :) To je co se rovných modulů týče. Docela jednoduché.

Horší je to s obloukama, tam bych já od Mirka uvítal výkresy na poloměr 700 a 1000mm včetně úhlů úkosu. :wink:
Pak by se musel sehnat někdo, kdo na to má formátku, protože v kili řežou pouze pravej úhel.
depo201

Příspěvekod airwar » čtv 03 úno, 2011 4:02 pm

depo201 píše:Mě vyšla naformátovaná výdřeva na jeden modul cca na 350,- a to bylo na stanici, kde byly 3 kusy jako vrchni dekl 400x1000 mm, pokud by se udělal pouze nosník koleje 50x1000 vyšlo by jich mnohem víc :!: odhadem 5ks za 1200,- s DPH

Není problém se příště sejít, rozkreslit si pozadavky na tabule a něco vymyslet. Po formátování stačí jen udělat vykružovačkou díry do čel, seskládat díly, přilepit a pojistit vrutama. :) To je co se rovných modulů týče. Docela jednoduché.

Horší je to s obloukama, tam bych já od Mirka uvítal výkresy na poloměr 700 a 1000mm včetně úhlů úkosu. :wink:
Pak by se musel sehnat někdo, kdo na to má formátku, protože v kili řežou pouze pravej úhel.

Tak jistě že ve větším množství je ekonomičtější koupit celou plotnu (což já nepochybně udělám), na druhou stranu je fajn že je poměrně dostupná možnost koupě celých modulů, nebo jen čel. Pravda je že ty oblouky mohou být docela oříšek a než bych se stím měl 2-3 hodiny mordovat, tak to radši objednám hotovej rám, protože i čas má svou cenu a než řešit objednání překližky, řezání, odvoz, montování rámu s jinými než pravými úhly, vrtání čel a podobně, tak ty rámy nejsou zase tak drahé. Já během příštího týdne kontaktu svého kamaráda co takové věci dělá, případně i truhláře u nás v Brně-Bosonohách a zeptám se jak by to viděli.
Naposledy upravil airwar dne čtv 03 úno, 2011 6:17 pm, celkově upraveno 1
airwar

Příspěvekod depo201 » čtv 03 úno, 2011 4:05 pm

depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 03 úno, 2011 4:13 pm

Tak je pravda, že v případě organizované výroby modulů pro "naší sekci" by se cena dala stlačit na minimum, ale to je opravdu o disciplinované předchozí domluvě. Podnikání bych na tom ale nestavěl a šel na to metodou "Zababov sobě".
Jinak bych ještě doplnil Michala, že v případě některých vybraných objektů z trati 255 disponujeme fotopodklady, takže kdo dřív přijde..... :wink:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod depo201 » čtv 03 úno, 2011 4:23 pm

MirekTT píše:v případě některých vybraných objektů z trati 255 disponujeme fotopodklady

Kobylí na Moravě :mrgreen:
http://img819.imageshack.us/f/dscn2310e.jpg/
depo201

Příspěvekod Tomáš » čtv 03 úno, 2011 5:45 pm

Tak ještě by tu byla jedna možnost.Měl bych teoreticky člověka co by to mohl taky udělat.Velmi šikovný stolař.Dělal nám nábytek do ceýho bytu.Je to dobrej známej.Touto dobou a přez léto nemívají moc práce,takže pokud by byly plánky mohu to s ním probrat.Mají komplet vybavení a s překližkou taky dělají.Skusil bych ho ukecat.De jen o to,že by se mu muselo dát víc objemu zakázky aby se to vyplatilo.(využití materiálu atp.)
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava