novinky 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2011

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 03 úno, 2011 7:21 am

Nic si z toho nedělej, Delfín byl důvod proč jsem za něj dal skoro 15000 (se zvukem, 6ti souprava) a proč kvůli velkýmu kolejišti pro něj kupoval barák :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod mnitka » čtv 03 úno, 2011 9:59 am

ACME letos přichází s druhou částí VINDOBONY 2x Bmz ČD, 1x A... DB, 1x B.... (s oddílem pro přeravu kol)DB
mnitka

Příspěvekod George V. » čtv 03 úno, 2011 10:10 am

...nebudou dělat ty vozy i jednotlivě?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mnitka » čtv 03 úno, 2011 10:37 am

...nebudou dělat ty vozy i jednotlivě?

zjišťuju...., bude opět mraky maďarů....
mnitka

Příspěvekod Martin HO » čtv 03 úno, 2011 12:59 pm

Novinky z Norinbergského veletrhu :

http://modellbahn-neuheiten.de/messen/s ... berg-2011/
Martin HO

Příspěvekod jirie123 » čtv 03 úno, 2011 3:33 pm

Zahlédl jsem tam mezi "novinkami" také BR 120 "Taiga Trommel" v nejstarším provedení jen s tenkým žlutým pruhem.
To bychom se mohli dočkat stejného provedení časem i u nás.Ty limitované kusy, které tu byly jako první před léty jsou nenávratně pryč. Mi osobně ty světlečervené verze T679. moc nesedí.

U Berty stále chybí cena a ani zmínka o bližším termínu vydání.

Zato mě dost překvapil červený (světlečervený :evil: ) brejlovec hned z kraje roku. Byl vůbec loni ohlášen? Vím, že někteří prodejci právě koncem roku označovali šedozeleného brejlovce jako výběhový model. A najednou je i na stránkách Roco normálně dostupný , jen asi s jiným číslem. Myslím si , že sem tam Roco něco málo tají, nebo je snad potěšil velký zájem a vrhli sem další mutaci. Pak bych se moc nedivil, kdybychom se dočkali i tmavěčervených :mrgreen:
jirie123

Příspěvekod Martin HO » čtv 03 úno, 2011 7:34 pm

Pokud se nepletu, tak byl původně inzerovaný jako tmavěčervený se šedými žlutě lemovanými pluhy. Byla to ale fotka skutečného Brejlovce, nikoli modelu, který tomu nabízenému neodpovídá.
Martin HO

Příspěvekod Charlie » čtv 03 úno, 2011 9:03 pm

Jestli bude světle červenej, tak mi přijde, že si z nás Roco dělá prču. Zatím s objednávkou počkám...
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod jirie123 » pát 04 úno, 2011 6:52 am

Když poprvé zveřejnili foto zeleno/šedého, byla ta zelená také docela strašná (světlá), ale nakonec to vyško O.K. Taky bych se do toho moc nehrnul je a bude jich dost.
jirie123

Příspěvekod George V. » pát 04 úno, 2011 7:08 am

jirie123 píše:Když poprvé zveřejnili foto zeleno/šedého, byla ta zelená také docela strašná (světlá), ale nakonec to vyško O.K. Taky bych se do toho moc nehrnul je a bude jich dost.

...je to přemalovánka ve Photoshopu, nebo v něčem podobným. Co se týká odstínu červené, tak co si vzpomínám z mých dětských let, tak některé brejlovce měly ten odstín velmi světlý, obzvláště čerstvě po dílnách. Nádherná Verkehrrot... :)
George V.

Příspěvekod Martin HO » pát 04 úno, 2011 7:40 am

To je pravda, ale zřejmě nejen mne zaujala právě ta původní podoba nabídky - tmavočervená s šedými žlutě orámovanými pluhy. Ale kvůli tomu se svět nezboří. Nicméně je vidět lehkost a neserioznost přístupo firmy ROCO k zákazníkům.
Martin HO

Příspěvekod George V. » pát 04 úno, 2011 7:57 am

Martin HO píše:To je pravda, ale zřejmě nejen mne zaujala právě ta původní podoba nabídky - tmavočervená s šedými žlutě orámovanými pluhy.

..a to jste viděli kde? Pokud mne paměť neklame, tak u skutečného vozidla pluhy vždycky červené, tu a tam bíle lemované, příp. žluté "lišty" dole...
George V.

Příspěvekod Martin HO » pát 04 úno, 2011 1:55 pm

Je pravda, že nejsem schopen obsáhnout a už vůbec ne zdokumentovat všechny barevné mutace a v ý t v o r y strojvůdců, které se kdy kde projevily. Ale prostě se mi to tmavočervené provedení líbí nejvíc. Nicméně mám AMB (Roco), CSTrain, tak jak říkám o nic nejde.

Spíš mi vadí, že ROCO inzeruje nějaké barvnoé provedení a pak dá na trh něco docela jiného. Možná ale, že ani to vypodobení u současné nabídky modelu není věrné, takže počkám až model uvidím ve skutečnosti.
Martin HO

Příspěvekod mnitka » pát 04 úno, 2011 2:37 pm

Spíš mi vadí, že ROCO inzeruje nějaké barvnoé provedení a pak dá na trh něco docela jiného. Možná ale, že ani to vypodobení u současné nabídky modelu není věrné, takže počkám až model uvidím ve skutečnosti.

tohle mě taky dost vytáčí..., nikdy jsem nepatřil k horlivým "předobjednávačům". Možná díky tomu, že mám možnost nakupovat modely v zahraničí kde jsou zvyklosti trošku jiné a ve velkých obchodech bývají většinou mnou požadované modely skladem. Dnes už mi přijde naprosto nepřijatelné rozhodovat se podle obrázků na webu výrobce.
Jeden příkalad
http://www.roco.cc/produkteshop/uebersi ... -ag-1.html
a skutečnost
http://mnitka.rajce.idnes.cz/Modely/#P1060001.jpg
mnitka

Příspěvekod VikyV » pát 04 úno, 2011 4:12 pm

Michal Šuhajda píše:Hlavu nevěším, ale připravím si jednoho modrého Hektora a přestřikám ho na červenošedou verzi. I když...
No nevím, podle toho co jsem slyšel, tak je problém spíš s kapacitou výroby než s dolaďováním..

Dnes mi přišel modrý Hektor PMT a protože už jeden z prvních kousků mám, mohu porovnat a udělat si představu o tom dolaďování. Buď jde "kvalita" a to je už od začátku výroby modelu hodně lichotivé slovo, k šípku nebo mám smůlu na špatný kus. Hlavně co se týká tisku bílého proužku. První model má pruh dotištěný téměř do rohu spoje mezi skříní a kabinou, na druhém kousku ani snaha, končí už před rantlem. To by se dalo doladit KDYBY ten proužek na skříni nebyl o dobrý milimetr výše než na kabině. A na žaluziích to už je hodně špatné. Tudy to jen prosvištělo a nedotatečné krytí je mnohem patrnější než na prvním modelu. Takže spíš jde o nestíhání a dohánění na úkor kvality. Teď nevím jestli vrátit nebo mít 100% jistotu, který model půjde do zelena :) .
VikyV

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)