Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Příspěvekod TTmili » ned 30 led, 2011 3:09 pm

No nezbývá než doufat že čtyřkový brejlovec a bardotka od Vás budou ve stejném duchu. Jen se zeptám jestli čtyřkového brejlovce plánujete spolu s trojkovým nebo o něco déle?
Teď už je myslím naprosto jasné že to ROCO projelo na celé čáře. Vedle ve vlákně bylo řečeno že jen pomlouváme a házíme špínu na výrobce, a bodeď by ne, tady je vidět že to jde udělat pořádně podle skutečnosti a pravděpodobně i za mnohem menší rozpočet než ROCO, které honem honem spěchalo aby bylo první, dalo milóny za formy a když to nevyšlo přesně mávli rukou a řekli však to čecháčci koupí.
Doufám že se Vám vše povede podle představ, a že tím otevřete oči především zastáncům těch výrobců kteří vyrábí paskvily.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod JBr » ned 30 led, 2011 3:24 pm

MOL píše:I když mě zaujaly spíš ty následující verze, 750.118 a ta Cargovka...

To jsme na tom stejne, protoze bohuzel z te prvni serie uvedene na webu se pro soucasnost neda z CD verzi pouzit ani jedna masina - 3.212 a 0.088 padly za vlast uz pred x lety a 3.127 je soukroma a kdo vi, jak bude vypadat az ji pan Kriz da do laku a znova vyjede.

A co se tyce Cargo, vyslovene mi u vsech vyrobcu chybi v nabidce jakakoliv masina tohohle dopravce (ne nutne v unifikovanem nateru), tak snad se zadari s prvni serii a aspon od pana Bani se doufejme casem dockame.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod MOL » ned 30 led, 2011 3:32 pm

JBr píše:3.127 je soukroma a kdo vi, jak bude vypadat az ji pan Kriz da do laku a znova vyjede.

A jak jí má pan Kříž dlouho? Parťák mi tuhle říkal že u něj na nějaké mašině dělal, tak bych se ho zeptal jak na tom ten brejláč je...
MOL

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 30 led, 2011 3:40 pm

JBr píše:A co se tyce Cargo, vyslovene mi u vsech vyrobcu chybi v nabidce jakakoliv masina tohohle dopravce (ne nutne v unifikovanem nateru), tak snad se zadari s prvni serii a aspon od pana Bani se doufejme casem dockame.
Ja myslim, ze tu bude problem s pouzitim loga, stejne jako treba Unipetrol. Mam z Carga mezi zakazniky par lidi a tak se schvalne pozeptam.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod MOL » ned 30 led, 2011 3:47 pm

Možná by stálo se zeptat pana Hovorky z LOCO, jak to vyřešil on. On taky snad jednal s Cargem o použití loga na svoje hytláčky Da-k...
MOL

Příspěvekod Colonel32 » ned 30 led, 2011 3:52 pm

Tillig přece k TT víkendu dělal sergeje v cargo nátěru, a nadále vyrábí několik vozů. Lze se zeptat i tam, jestli po nich cargo něco vyžadovalo jako úplatu. Naopak když Piko udělalo v H0 chlaďáky v barvách existujícího pivovaru, tak prý z toho byl strašný skandál a že už další várky nebudou. (ale je možné že si prodejce vymýšlel, jen abych neotálel s koupí)
Colonel32

Příspěvekod Jarda H. » ned 30 led, 2011 3:55 pm

MOL píše: .... A co se tyce Cargo, vyslovene mi u vsech vyrobcu chybi v nabidce jakakoliv masina tohohle dopravce (ne nutne v unifikovanem nateru), tak snad se zadari s prvni serii a aspon od pana Bani se doufejme casem dockame.

Nemám přehled, co přesně za typ jezdí u Cargo, zda stejný typ přijde od pana Báni, ale jen si dovolím upozornit (a platí to vlastně všeobecně k barevným mutacím), že v článku na magazin.modely je k modelu MTB výslovně uvedeno, že je /bude/ možnost dodávky : " ...... - verze bez nátěru pro individuální úpravy ... "

Tím by měla být možnost (v rámci vyráběných typů brejlovce) možnost dát model do požadované / libovolné barevné mutace ?!
Naposledy upravil Jarda H. dne ned 30 led, 2011 3:57 pm, celkově upraveno 1
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTmili » ned 30 led, 2011 3:57 pm

Teď se možná trochu blbě zeptám ale jaký je rozdíl mezi použitím loga ČD a ČD-C na modelu? Nevím které z nich je jak chráněno ale myslím, že když se to logo použije na modelu tak to snad není ani kopírování loga a ani propagace nějakého soukromého provozovatele. Prostě je to znázorňování momentální situace, nebo ne?
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 30 led, 2011 4:07 pm

TTmili píše:Teď se možná trochu blbě zeptám ale jaký je rozdíl mezi použitím loga ČD a ČD-C na modelu? Nevím které z nich je jak chráněno ale myslím, že když se to logo použije na modelu tak to snad není ani kopírování loga a ani propagace nějakého soukromého provozovatele. Prostě je to znázorňování momentální situace, nebo ne?
Pokud se jedna o seriovou vyrobu tak pouziti loga musi schvalit jeho drzitel pisemnou formou. Z praxe co jsem delal treba Lhoist Rajky tak jsem pozadal a dostal jsem povoleni a poskytl ze serie par modelu. Pro firmu je to samozrejme propagace, ale musi to povolit.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod JBr » ned 30 led, 2011 4:18 pm

Jarda H. píše:Nemám přehled, co přesně za typ jezdí u Cargo, zda stejný typ přijde od pana Báni, ale jen si dovolím upozornit (a platí to vlastně všeobecně k barevným mutacím), že v článku na magazin.modely je k modelu MTB výslovně uvedeno, že je /bude/ možnost dodávky : " ...... - verze bez nátěru pro individuální úpravy ... "

Cargo pouziva 750, 753 a 753.7, od pana Bani by tedy mohly byt prvni dve verze. Nejsnaze vytvoritelna Cargo varianta je stejna jako CD sedo-zelena a lisi se jen logy. Takze vyrobne by nejjednodussi moznost byla vyleptane tabulky s Cargo cislem a obtisky CDC, ktere by se placly na model pres loga CD. Kdo by chtel, nechal by si masinu jako CD, kdo by chtel Cargo, hodil by na ni obtisky a pridelal jine tabulky (podobne jako Roco dodavalo alternativni cisla k nejakym H0 brejlim). Je ale otazka nakolik by to bylo v souladu s filozofii vyrobce.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Václav Kolář » ned 30 led, 2011 5:05 pm

Nádhera, moc, moc, ale jen mi řeknite, kde na tuto krásu brát. Asi pujdu krást. Držím moc palce, hodně úspěchů.
Václav Kolář

Příspěvekod andy » ned 30 led, 2011 5:14 pm

Teda klobouk dolů :shock: Jak tak na to koukám, tak musím říci že u mně je tedy rozhodnuto. Stále hold platí "zlatý český ručičky" :) P. Báňo dobrá práce.
andy

Příspěvekod V_Báňa » pon 31 led, 2011 12:29 pm

Tom120 píše:V Báňa:
A teď mám dotaz ohledně barevných mutací. Na stránkách je sice mnoho barevných verzí, ovšem žádná která by byla vhodná do V/VI ep. na západ čech (pro tah osobních vozů). Neuvažujete tedy o žlutomodrým bleskáči či najbrtu? Minimálně tyto 2 brejlovce letos koupím. Zatím vyčkávám a radši bych bral váš model, nežli Roco. Díky
PS: Určitě bych volil jiná ev. čísla než konkurence. Aby si model mohli koupit i ti, kteří již mají model Roco.

O naterech 754 nemam vubec rozhodnuto, nicméně Plzenska bleskovka bude tutově, už kvuli Pepovi Němečkovi, Najbrt je taky na 90%, zaujala mne oranžová 754-050, modrošedá 754-051, (asi mám ulet na exoty, té zelenošedé už je nějak moc :lol: ) sympatická je valašká 754-012 (tam se bojím jak by dopadlo stříkání černých přídavných blesků), spíše to nechám na dalším vyvoji trhu a tipech, asi "povinně" červená z éry ČSD. K tématu Cargo se vyjádřím později až budu mít jasno ohledně povolovacího řízení.
V_Báňa

Příspěvekod MirekTT » pon 31 led, 2011 12:55 pm

V_Báňa píše: asi "povinně" červená z éry ČSD.

Tuhle beru já 8)

Na čísle nesejde (nejlépe samozřejmě T478.4045 - dnes nezajímavá zelenošedá bleskovka s pomocnými černými), ale za lokaci bych intervenoval za LD Brno Dolní. Bylo jich tam hodně a jen změnou čísel lze simulovat hodně lokomotiv na jednom kolejišti. :wink:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod sergej » pon 31 led, 2011 1:38 pm

Dobrý den všem.GRATULUJU!!!Pane Báňo,ROCO může jít do P(RYČ).Mám dotaz:budete dělat verze nasřik s popisy bez log tabulek(každý si dolepí loga(hvězdy),DKV(LD) a tabulky.Osobně bych měl zájem o 2 ZELENOŠEDÉ a 1 ČERVENOU.P.S.Dělám totiž r.1975 ,Beskydy(LD Ostrava,trať 323(býv 300)AŤ SE DÍLO DAŘÍ!S přátelským pozdravem M.Chrobák.
sergej

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)