Když už jsi nakousl téma šetření, co si plánujete letos koupit? Mě sice letos za srdce nic extra nechytilo ( pokud nepočítám Bardotku, o které jsme věděli už dříve), přesto jsem došel na následující seznam toho, co bych si rád letos pořídil.:
řada 40, CFR- AF models ( rest z loňska, nebyla na trhu) T334.0- Roco T478.3- Roco ( červený Brejlovec) T478.1- Roco ( Bardotka) 377.0- Fleischmann M140- Tillig Vt18.16- Kato/ Noch V65- Roco T679, ev 716 Gutzold, 3.dílná 5045 Piko
Vozy nepočítám, letos jich moc nebude. I tak je toho docela dost. Nakonec asi na všechno nedojde. Jak jste na tom vy?
U mě určitě zamračená, delfín, M140 tillig, asi červený brejlák, T334 oželím, tolik jich nebylo, 377 od řezníka jenom jestli bude sedět na čsd, nedám za rádobymodel takovou knedlu, 716ku jsem uvažoval, ale nemám žádnou vlečku kam jí dát, a na sergeje si počkám až zase roco jednou udělá celočerveného, podle mě to nebude tak dlouho trvat. Jinak asi nějaký věci z ebaye na předělávky.
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
Já vezmu krakonoše ET 89 od Bravy, líbí se mě BR 19.1 DR/ex.Pt31PKP/musím zjistit jak dlouho v DDR jezdila. Pak se rozhodnu. Mrzí mě že Brawa neudělá 422.0 rovnou v ČSD verzi. Vcelku mě udělal radost Tillig VB 140, bohužel to jde fikaně koupit jen s motorem. Pokud by VT 135 měla jiné číslo než se prodává samostatně tak se u mě uživí. M 140.3 až jak uvidím nápisy. Už nehodlám platit za paskvily které se musí doma upravovat. U Roco jen brejlovec a zamračená, ost. vzhledem ke kvalitě a historickým cenám zcela mimo. Od FLM ani kolo-cenově je to pro mě neakceptovatelné-koupím raději levnější cizí verze a předělám to sám. 3vozový set uhláků za 1900,-Kč, to se pos..ly. A ty páry- pokud to nedej bože udělají tak jak je to na obrázcích tak se směji každému kdo takový paskvil koupí. A těším se na faura od Bemo.
"Beňa" píše:377 od řezníka jenom jestli bude sedět na čsd, nedám za rádobymodel takovou knedlu.
přesně tak, pruská P8 je sice celkem pěkná mašina, předpokládám, že sice použijí variantu se dvěma dómy a jendím písečníkem na rozdíl od toho obrázku co je v katalogu. Určitě ji dělali celou černou vč. rámu kat.č. 4161 provedení neutral s přiloženými obtisky SNCB, SNCF, OBB... Za 260EUR tam prostě budou jen ČSD cedulky a pár drobných popisků. Vyhozené prachy za blejskavou funglovku pro někoho kdo si to umí a stejně bude chtít trochu přelakovat do matna atd... Michal N.
U mě je to jasný - minimálně jeden červenej brejlovec (k těm statním, co neustále přikupuju:-)). No a pak, ač hánulkář, tak si pořídím 750.088 v TT od MTB:-) Brejlovec je prostě brejlovec:-) Ještě by někdo mohl začít vyrábět pielsticky, rakve, Bhčka (chcete-li Bt277) a bymáče a byl bych blahem bez sebe (a bez peněz:-)))
Koukám, nejsem v tom sám, kdo má tak velkorysé plány.
PMT 2011 http://www.pmt-modelle.de/pdf/pmt-flyer-2011.pdf Novinkou je Hektor s pensylvánskými podvozky. Paradoxně ve verzi 720, ČD. Přitom by to dobře padlo na dosavadní modrou variantu. Naopak s kývačkovými by se hodil v zeleno- bílé.
Z posledního mám dobrý pocit. Sice neobratně, ale přece. PMT se snaží aktivně působit na českém trhu. Tj. nedostaneme jen drobky ( přemalované německé verze), ale i něco na míru. ( Byť německé průmyslové T435 měly také pensylvány, ale bylo jich pár).
Tak toho červeného Hektora CHCI!!! 720 bla bla půjde dolů a přistane tam numero T435.něco, podle toho jaké číslo se mi podaří v tomhle nátěru najít a modrobílého, co jsem si právě zakoupil nechám, tak jak je. No a samozřejmě červené Brejle a dvě Bardotky, z nichž jedna hned poputuje do lakovny a doplní rodinku mých celočervených strojů. M140 se mi nelíbí a navíc jsem jich u nás moc neviděl, takže ji nechám Vám, ostatním A na páry si počkám až budou venku a uvidím jak vypadají a pak se možná rozhodnu. Chudák rodina, letos opět žádná dovolená
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.