yurax píše: Stačí jen toto jedno, má dva nezávislé přepínací kontakty, jedním se bude samopřidržovat, druhým bude ovládat ext. zařízení.
O tom zadna, ale jak ho pak signalem z jazycku zase shodis?

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
yurax píše: Stačí jen toto jedno, má dva nezávislé přepínací kontakty, jedním se bude samopřidržovat, druhým bude ovládat ext. zařízení.
Lukas píše:tak jsem to zapojil podle schematu ktere je na kresleno a stejne to nic jaksy nedela? takze uz nevim jak to zapojit,a co znamena to plus rele vlevym rohu v tom nakresu toho schemata a jeste co jeto u prostred toho schemata takovy ty dve carecky nad sebou??
Lukas píše:tak jsem to zapojil podle schematu ktere je na kresleno a stejne to nic jaksy nedela? takze uz nevim jak to zapojit,a co znamena to plus rele vlevym rohu v tom nakresu toho schemata a jeste co jeto u prostred toho schemata takovy ty dve carecky nad sebou??
Lukas píše:tak jsem to zapojil podle schematu ktere je na kresleno a stejne to nic jaksy nedela?
yurax píše:Kazdopadne v hruze a desu zjistuji, ze me tistaky na obri releovku 7 kolejne stanice muzu vyhodit, jelikoz jsem u techto rele celou dobu zil v bludu, ze privod je na prostredni z horni trojice nozicek a prepina se mezi spodni a horni a ono je to ze spodni na horni dve![]()
A to budu rad, kdyz z nich odpajim rele bez poskozeni nozicek.
Tak upřímnou soustrast.yurax píše:Kazdopadne v hruze a desu zjistuji, ze me tistaky na obri releovku 7 kolejne stanice muzu vyhodit, jelikoz jsem u techto rele celou dobu zil v bludu, ze privod je na prostredni z horni trojice nozicek a prepina se mezi spodni a horni a ono je to ze spodni na horni dve![]()
A to budu rad, kdyz z nich odpajim rele bez poskozeni nozicek.
Lukas píše:tak jsem to zkousel a relatko spina jen na jedne strane tech jazyckovych kontaku jen jak je nakresleno na schematu zapne rele bzuci a prejezd jen pro blikne a to vipni to nedela nictakze uz nevim asi se na to vykaslu a bude to.
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník