kolejiště v garsonce

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: kolejiště v garsonce

Příspěvekod milan ferdián » čtv 20 led, 2011 3:56 pm

fulda píše:Mám takovou chytrou radu hospodského typu. Co takhle si zahrát na kováře a ukovat si držáky do stran na výkyvnej mechanizmus.
Nicméně to předpokládá, že skříňka bude vyžší než širší a tak.
Tady je obrázek jak jsem to myslel (a netvrdím, že jsem to domyslel až do konce)
Obrázek

Hezké,ale strop v tomto případě musí být výklopný směrem ke stěně.Kružnice je prevít :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Martin HO » čtv 20 led, 2011 4:05 pm

Úplně jsem to asi nepochopil, ale kdyby tam co je ten bod ke kterému směřuje šipka byl čep se zajištěním (závit-matka), tak by se to otočilo kolem zadního čepu (ve skřínce nahoře), čímž by se kolejiště dostalo na horní úroveň, zajistilo by se čepem a kolejiště by se podepřelo nohami. Samozřejmě by musely být dodrženy potřebné vzdálenosti čepů. Snad mi bude rozuměno.
Martin HO

Příspěvekod Martin Justiz » čtv 20 led, 2011 4:46 pm

fulda píše:Mám takovou chytrou radu hospodského typu. Co takhle si zahrát na kováře a ukovat si držáky do stran na výkyvnej mechanizmus.
Nicméně to předpokládá, že skříňka bude vyžší než širší a tak.
Tady je obrázek jak jsem to myslel (a netvrdím, že jsem to domyslel až do konce)
Obrázek

no buď sem blbej nebo sem to nepochopil zkus mi nakreslit mezifazi mezi bodem 2 a 3
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod pekl024 » čtv 20 led, 2011 5:04 pm

Jestli to dobře chápu tak
tv_stolek.png
tv_stolek.png (17.34 KiB) Zobrazeno 6419 krát
pekl024

Příspěvekod Ferda » čtv 20 led, 2011 5:19 pm

milan ferdián píše:Hezké,ale strop v tomto případě musí být výklopný směrem ke stěně.Kružnice je prevít :mrgreen:

Stačily by delší ty tyče, aby modul vyběhl malinko před skřínku.
Na tomhle řešení se mi líbí, že v televizi si pak může promítat různé pozadí podle nálady místo fototapety :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod fulda » pát 21 led, 2011 6:54 am

pekl024 píše:Jestli to dobře chápu tak
...

Jo jo, přesně takhle jsem to myslel.
Bude to asi náročné na dodržení poměrů velikostí, ale určitě to půjde. Vlastně pokud se nepletu, tak to asi taky bude vyžadovat spojení těch dvou nosnejch tyčí = asi tak jako používají vysokozdvižné plošiny - tedy řetězem.
A vlastně pokud nemáš skříňku na vejšku větší než na šířku (což je podmínka), tak si můžeš pomoci tím, že začneš výsuvem na "šuplíkovém pantu se spodní montáží" a pak posunem po kružnici.

Ta kompozice s televizí bude určitě nabízet spoustu kreativity :twisted:
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Martin Justiz » pát 21 led, 2011 10:16 am

fulda píše:
pekl024 píše:Jestli to dobře chápu tak
...

Jo jo, přesně takhle jsem to myslel.
Bude to asi náročné na dodržení poměrů velikostí, ale určitě to půjde. Vlastně pokud se nepletu, tak to asi taky bude vyžadovat spojení těch dvou nosnejch tyčí = asi tak jako používají vysokozdvižné plošiny - tedy řetězem.
A vlastně pokud nemáš skříňku na vejšku větší než na šířku (což je podmínka), tak si můžeš pomoci tím, že začneš výsuvem na "šuplíkovém pantu se spodní montáží" a pak posunem po kružnici.

Ta kompozice s televizí bude určitě nabízet spoustu kreativity :twisted:

skřínka má rozměry (š,v,h) 240x65x65 tak nevim přemyšlem sem o tom že pod ram dam nějakej zvedaci mechamismus něco jako je hever že bych panel nejdřiv vytahl na šuplik a pak ho jako vyheveroval ale zatim sem na zadny zarizeni nenarazil
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod milan ferdián » pát 21 led, 2011 5:57 pm

V praxi jsem se seznámil se spousty zvedacích mechanisnů,ale tady zapomínate,že délka kolejiště bude 2400mm :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod fulda » sob 22 led, 2011 8:59 am

milan ferdián píše:V praxi jsem se seznámil se spousty zvedacích mechanisnů,ale tady zapomínate,že délka kolejiště bude 2400mm :wink:

Humor:
Neboj, lávka kterou používají "Myčokéni" je větší a taky to funguje :twisted:
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod fruafru » úte 25 led, 2011 4:56 pm

Nejsem si jistý jestli se to vejde do pokoje, ale raděj bych zmenčil skříňku (kolejiště) a postavil ji na výšku třeba vedle televize. Postup vytaření kolejiště by spočíval ve vyklopení ze skříně, příčěnž se kolejiště postaví na připevněné nohy, sklápěcí nebo předem přišroubované. Nebo položit na stůl umístěný proti skříní v patřičné vzdálenosti. A přizvednutí druhé strany ze dna skříně a zajištění v dané výšce. Tuhle manipulaci zvládne jeden člověk i bez zvedáku. :wink: Pro pohodu je důležité nejenom kolejiště, ale taky pozice ze které se kolejiště ovládá. Podle mého by kolejiště mělo být minimálně ve výšce psacího stolu. Enko možná i o trochu výš.
fruafru

Příspěvekod Martin Justiz » úte 25 led, 2011 10:34 pm

fruafru píše:Nejsem si jistý jestli se to vejde do pokoje, ale raděj bych zmenčil skříňku (kolejiště) a postavil ji na výšku třeba vedle televize. Postup vytaření kolejiště by spočíval ve vyklopení ze skříně, příčěnž se kolejiště postaví na připevněné nohy, sklápěcí nebo předem přišroubované. Nebo položit na stůl umístěný proti skříní v patřičné vzdálenosti. A přizvednutí druhé strany ze dna skříně a zajištění v dané výšce. Tuhle manipulaci zvládne jeden člověk i bez zvedáku. :wink: Pro pohodu je důležité nejenom kolejiště, ale taky pozice ze které se kolejiště ovládá. Podle mého by kolejiště mělo být minimálně ve výšce psacího stolu. Enko možná i o trochu výš.

taky sem o tom premyslel ale ja budu mit na kolejišti cca 6 souprav a ty nechci pokažde sundavat
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod pekl024 » úte 25 led, 2011 11:36 pm

Nejsem žádný kreslíř , tak jen od ruky. Muselo by se to dotáhnout , ale vzpěra by mohla být kvůli délce i uprostřed.
Aby to opravdu vyjelo ven tak by mohla být kombinace pojezdů jak na držáku, tak na panelu. Viděl jsem něco podobného v kuchyni.
Jak píši jen nápad.
obrázek00001.jpg
obrázek00001.jpg (105.91 KiB) Zobrazeno 5892 krát
pekl024

Příspěvekod Martin HO » stř 26 led, 2011 6:47 am

Tak nějak jsem to navrhoval výše (bohužel bez náčrtku).
Martin HO

Příspěvekod fruafru » stř 26 led, 2011 7:41 pm

rybizek píše:taky sem o tom premyslel ale ja budu mit na kolejišti cca 6 souprav a ty nechci pokažde sundavat

Jakýkoliv pohyb s kolejištěm bude problem. Při zadrhnutí pohybu při manipulaci s kolejištěm, se soupravy hodně pravděpodobně rozhodí.
fruafru

Příspěvekod Martin Justiz » pát 04 úno, 2011 3:45 pm

tak sem začal tady je ram s deskou pro skrytak
DSC00192.jpg
DSC00192.jpg (76.21 KiB) Zobrazeno 5692 krát

pokladka skrytaku
DSC00194.jpg
DSC00194.jpg (79.85 KiB) Zobrazeno 5692 krát

a vysledek
DSC00196.jpg
DSC00196.jpg (113.27 KiB) Zobrazeno 5692 krát
Naposledy upravil Martin Justiz dne pát 04 úno, 2011 3:52 pm, celkově upraveno 1
ČD v Nku
Martin Justiz

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště