kolejiště v garsonce

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

kolejiště v garsonce

Příspěvekod Martin Justiz » čtv 20 led, 2011 10:56 am

Chtěl bych vám ukázat jak sem vyřešil místo pro kolejiště v garsonce
g1.jpg
g1.jpg (70.02 KiB) Zobrazeno 8386 krát
G2.jpg
G2.jpg (66.39 KiB) Zobrazeno 8386 krát
G3.jpg
G3.jpg (63.99 KiB) Zobrazeno 8386 krát
G3.jpg
G3.jpg (63.99 KiB) Zobrazeno 8386 krát

kolejiště umístim do TV skřínky rozměry 67x240 cm dekor je dle ostatniho nabytku (vzal sem si sebou šuplik abych trefil ten odstin vanilky a třešně) ,desky včetne pantu my nařezali na zakazku za 3400,- plus 2 Lka z OBI za 450,-
prosim omluvte kvalitu fotek je to focené mobilem
ČD v Nku
Martin Justiz

Re: kolejiště v garsonce

Příspěvekod Martin Justiz » čtv 20 led, 2011 11:00 am

další fotky
G4.jpg
G4.jpg (56.47 KiB) Zobrazeno 8381 krát
G5.jpg
G5.jpg (63.08 KiB) Zobrazeno 8381 krát
G6.jpg
G6.jpg (67.28 KiB) Zobrazeno 8381 krát

osvětleni sem provedl zářivkou, no a teď už hurá do stavby :-)
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod fofros » čtv 20 led, 2011 11:05 am

Sice se u toho budeš hrbit, jak kocour při sr..í :D , ale proč ne, nápad to není špatný :wink:
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod petrh » čtv 20 led, 2011 11:14 am

muj drobny postreh: nebylo by lepsi mit otveriani panty nahore, jelikoz takto bude pripadne klecet na dvirkach?
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod Martin Justiz » čtv 20 led, 2011 11:26 am

petrh píše:muj drobny postreh: nebylo by lepsi mit otveriani panty nahore, jelikoz takto bude pripadne klecet na dvirkach?

nebylo pač nevim jak ty dviřka pak udržet otevřené jinak mam pripravene dvě knížky ktere strčim pod otevřené dvířka a mužu tam i stát jinak při stavbě sundam telku a dam si kolejište na sřinku a při ježdění koleště trochu vytáhnu na dvířka a lehnu si na postel
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod pekl024 » čtv 20 led, 2011 11:38 am

Dal bych kolejiště dovnitř na polici se kterou by jse dalo vyjet ven po kolejnicích.
pekl024

Příspěvekod milan ferdián » čtv 20 led, 2011 11:52 am

Jako profík (nábytkový stolař).Pro úschovu kolejiště perfektní.Zabudování skříňky do interiéru na jedničku.A teď ty mínusy.
Zapoměl jsi na výšku NK-áčů.Tím pádem musíš celé kolejiště podložit do roviny tak ,aby NK-ače nezazvazeli při vytahování kolejiště.Dveře lepší vždy něčím podlož na krajích,časem se prohnou a nebudou ti dovírat (praxe).V pozici ležmo tě to dlouho nebude bavit.Poznáš to při stavbě kolejiště a i při ovládaní.Letecký pohled taky časem omrzí.Přemístování LCD televize bez úhony,no nevím.Řešení,kolejiště umístitelné jedině na samostane kozy nebo narychlo zasunovací nohy z jeklů.Stejně musíte být dva při instalaci kolejiště do pracovní polohy.
Jak bude vypadat projekt?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Martin Justiz » čtv 20 led, 2011 12:08 pm

milan ferdián píše:Jako profík (nábytkový stolař).Pro úschovu kolejiště perfektní.Zabudování skříňky do interiéru na jedničku.A teď ty mínusy.
Zapoměl jsi na výšku NK-áčů.Tím pádem musíš celé kolejiště podložit do roviny tak ,aby NK-ače nezazvazeli při vytahování kolejiště.Dveře lepší vždy něčím podlož na krajích,časem se prohnou a nebudou ti dovírat (praxe).V pozici ležmo tě to dlouho nebude bavit.Poznáš to při stavbě kolejiště a i při ovládaní.Letecký pohled taky časem omrzí.Přemístování LCD televize bez úhony,no nevím.Řešení,kolejiště umístitelné jedině na samostane kozy nebo narychlo zasunovací nohy z jeklů.Stejně musíte být dva při instalaci kolejiště do pracovní polohy.
Jak bude vypadat projekt?

ano je to tak dám tam hranoly abych vyrovnal ty panty a na ram kolejište dam kolecka ktere budou jezdit po dviřkach ty zasovaci nohy jsou vybornej nápad tak to udelam abych nemusel pokazdy hejbat s telkou jinak k projektu skřinku sem dělal pro velikost TT nebo N nakonec jsem se rozhodl pro Nko kde bude falešná dvojkolejka ve spodu s tří kolejnym skrytym nadražim planek a fotky ze stavby budou zde v tomto vlaknu
ja sem to realizoval protože sem se rozvedl a vratil sem se do své garsonky a vžadnem případě se nevzdam sveho koníčku no a jelikož všude jsou nářky že se kolejiště neda dát do maleho bytu tak sem to chtěl všem ukázat že to jde (moje garsonka má 24 metru ctverečních)
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod Dan Buchtela » čtv 20 led, 2011 12:14 pm

...v N-ku jde všechno! :-)
Dan Buchtela

Příspěvekod Martin Justiz » čtv 20 led, 2011 12:22 pm

Dan Buchtela píše:...v N-ku jde všechno! :-)

já zvolil Nko proto že na daném prostoru si se synem oba zajezdime samozřejme v digitalu jinak s garsonky cca 300 metru od koupaliště petynka zdravim petřiny
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod MirekTT » čtv 20 led, 2011 12:26 pm

Já bych se chtěl zeptat, zdali bude kolejiště mít formát těch dvířek, nebo půdorysu skříňky, čili nějak výsuvné na ty dveře. A jestli jsi nepřemýšlel udělat to ze dvou segmentů spojovaných podélně, čili šířka kolejiště = výška dvířek + hloubka skříňky.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 20 led, 2011 12:29 pm

Poradím další figl - do bočnic skřínky namontuj výsuvné šuplíkové pojezdy třeba od fy Blum nebo jakýkoliv co unesou váhu police s kolejištěm - budeš to pak mít perfektně přístupný, navíc nad dvířky skřínky :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Martin Justiz » čtv 20 led, 2011 12:32 pm

MirekTT píše:Já bych se chtěl zeptat, zdali bude kolejiště mít formát těch dvířek, nebo půdorysu skříňky, čili nějak výsuvné na ty dveře. A jestli jsi nepřemýšlel udělat to ze dvou segmentů spojovaných podélně, čili šířka kolejiště = výška dvířek + hloubka skříňky.

kolejiště bude mít format půdorysu skřínky a bude se dat vytahnout na ty dvířka nebo uplne ven jinak mě šiřka 65cm na muj projekt stačí a jestli se nekdy bude přidavat tak do delky třeba do další skřinky
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod Martin Justiz » čtv 20 led, 2011 12:35 pm

Petr Zatrepalek píše:Poradím další figl - do bočnic skřínky namontuj výsuvné šuplíkové pojezdy třeba od fy Blum nebo jakýkoliv co unesou váhu police s kolejištěm - budeš to pak mít perfektně přístupný, navíc nad dvířky skřínky :D

taky dobrej napad zvažím a pak dam v tomto vlaknu vědet
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod fulda » čtv 20 led, 2011 3:08 pm

Mám takovou chytrou radu hospodského typu. Co takhle si zahrát na kováře a ukovat si držáky do stran na výkyvnej mechanizmus.
Nicméně to předpokládá, že skříňka bude vyžší než širší a tak.
Tady je obrázek jak jsem to myslel (a netvrdím, že jsem to domyslel až do konce)
Obrázek
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Další

Zpět na Modelové kolejiště