Franky píše:Témat s ABC je to několik, tohle mi přijde takové nováčkovské, tak svůj dotaz dám sem a poprosím o radu. Prošel jsem toho dost, ale tenhle scénář jsem nikde nenašel. Představte si jednoduchý tramvajový ovál, dvě stanice. Moje idea je, aby tramvaje v zastávkách stavěli na určitý čas (třeba 15 s) a sami pak pokračovali - takový lehce automatizovaný provoz. Prošel jsem si manuál, co mám ke svému jedinému dekodéru (Lenz silver mini), který ABC podporuje. U CV 54 lze pak nastavit čas čekání, ale pouze u "pendlování" (německy pendelbetrieb). Chápu to tak, že vůz nastavený čas čeká a pak hodí zpátěčku místo, aby pokračoval dál? Nebo se to týka jen kusých kolejí? A můj druhý dotaz: Lze např. tlačítkem pak modul ABC (např. Lenz) jednoduše tlačítkem vypnout a jezdit na ruku nebo musím ve všech případných tramvajích zakázat ABC? Díky za případnou odpověď
Tak jsem tomu dal trochu gůgla a našel jsem vysvětlující
VIDEO a
schéma.
Pak jsem se koukal, jak se řeší zastávky a používá se takovej jednoduchej model - detekce vlaku s relátkem, které má odložené sepnutí, takže vlak přijede, zastaví a po chvíli sepne relátko a vlak odjíždí.
Dá se to najít třeba
TADY, ale ti používají magnet v koleji, já bych pro sebe preferoval něco pokrokovějšího, třeba proudovou detekci.