Brejlovec Roco ČSD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec Roco ČSD

Příspěvekod Peter.sid » ned 09 led, 2011 6:34 pm

Ale podme naspet ku okuliarniku od Roco. Ma tu niekto fotku zhora ako vypadaju tie bocne schodiky (ako velmi to odstava). Pomohol by pohlad kolmo zhora.......no a mame zasa temu na debatu. :D
Peter.sid

Příspěvekod volda » ned 09 led, 2011 7:16 pm

Trainmaniak píše:
TTmili píše:...nevím čí motory používá Kuehn ale u Tilliga ani nikoho jinýho kdo používá Mashimy jsem neviděl že by se něco podobného dělo...

Bohužel moje BR 56 a stejně tak 437 od Tilliga mi kolísají také. 437 dost extrémě, BR 56 je rozumnější, ale taky nic moc. A začaly to holky dělat až teď po 2-3 letech provozu. Br 86 má stejně starou a bez problémů. Ale to odbočuji od tématu: viewtopic.php?f=16&t=2332

Ono toho Tilliga.....Když rozebreš Hektora tak si všimni jak jsou ty kardany usazeny šikmo...úplně to je vykosený ze středu a šije to sebou uplně hrozně jako u Bobin BTTB....A to ty hektory mám dva.Při vyšší rychlosti to není až tak znát,ale při jízdě krokem to skáče a přesně tak jak se otáčí unašeč kardanu...ono když se to rozebere se zjistí,že hřídelka unašeče není přesně ve středu a lítá spíš kolem středu..jak je to možné u takové firmy jako je Tillig nechápu...¨
Další věc - převody - hrůza,každé kolečko jiné,každý zub jiný,převody drhnou při otáčení pouhou rukou.Když jsem zakoupil nové a vyměnil tak bez úspěchu,vše bylo stejné možná horší.... :(

Ale dost řečí o loko Tillig nebo Kuehn řešme Brejlovce Roco :)
volda

Příspěvekod Trainmaniak » pon 10 led, 2011 5:40 am

TTmili píše:
K tomuhle jsem ti už zkoušel radit s tím jestli to nebude ve vyběhaných uhlíkách přímo v tématu o BR56. Nevím jestli jsi to nepostřehl nebo jsi s tím něco zkusil a nepomohlo to. Jak to tedy je, zkoušel jsi něco z toho?

Četl jsem, díky, ale zatím jsem se v tom nehrabal.
Trainmaniak

Příspěvekod Trainmaniak » pon 10 led, 2011 5:44 am

MirekTT píše:
Trainmaniak píše: A začaly to holky dělat až teď po 2-3 letech provozu

Co když to má nějakou sovislost s tím mým případem, kdy téměř nejeté tři roky staré BR 86 odešel motorek(viz viewtopic.php?p=57320#p57320 ). Zkusil bych motorek (mluvím o mashimách) zcela odpojit od obvodů loko a nejlépe i vymontovat, abybyl bez zátěže a zkusit ho naprázdno připojit k napětí a změřit proud. Zvětšený, nebo kolísavý odběr může zkazit náladu dekodéru a pak to blbne.

Dekodér můžu se 100%-ní jistotou vyloučit. Jezdím analogově. :)

Mám v plánu tento týden zveřejnit další video z jízdy Brejlovce. Na http://www.trainmania.info je krátká upoutávka. Snad splníme přání těch, kteří chtěli Brejle slyšet i za jízdy. :)
Trainmaniak

Příspěvekod Renoš » pon 10 led, 2011 9:07 am

Trainmaniak: Pěkná upoutávka z neobvyklého prostředí...(u nás už sníh roztál, u vás ještě ne? :) ) Jelikož tam brejlák troubí, předpokládám že to bude v digitálu. Bylo by možné ho projet a natočit i v analogu?? Aspoň kousek pro názornou představu toho, co se řešilo výše. Dík :wink:
Renoš

Příspěvekod Trainmaniak » pon 10 led, 2011 9:39 am

To natáčel kolega bydlící daleko ode mě. Videozáznamy mi posílá a já to jen stříhám a vyvěšuji. Navíc myslím nedisponuje žádným analogovým regulátorem. Snad až někdy přijede ke mně. Ale já už mám také pulsní regulaci, tak nevím, co to s tím může udělat.
Sníh u nás pořád je. To víš, Krkonoše... :)
Trainmaniak

Příspěvekod Renoš » pon 10 led, 2011 10:29 am

Já mám i pulsní (na hlavní dvojkolejce) i normální regulaci na jednokolejce. Tak by mě zajímalo oboje pokud je v tom výsledném efektu rozdíl. škoda že ještě nikdo nevymyslel analogovou lokomotivy se zvukem :( (Bylo by to teoreticky možné? Bez digitálního dekodéru, jen se zvukovým modulem a reproduktorem, tak aby to model moc neprodražilo, řekněme cca o 1000 Kč...)
Renoš

Příspěvekod vvitty » pon 10 led, 2011 10:37 am

Renos: O par stranek drive tu padlo, ze zvuk funguje i v analogu...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Renoš » pon 10 led, 2011 11:03 am

vvitty: Ano,samozřejmě vím že se tu psalo o tom že digitální brejlovec jezdí i v analogu, sám jsem tu diskuzi na toto téma vyprovokoval. Ale video s analogovou regulací se ještě neobjevilo.
Teď se ale ptám na něco jiného. Bylo by "teoreticky" možné sestrojit analogovou lokomotivu (ne digitální) tak, aby byla osazená zvukovým modulem? Prostě abych mohl mít na analogovém kolejišti ozvučenou lokomotivu, která by ale vyšla levněji než ta s digitálním dekodérem? Opravdu mě ten zvuk brejláka dostal. Ale kupovat si lokomotivu za cenu dvou, a využívat při tom jen část jejich schopností je pro mě příliš velký přepych.
Renoš

Příspěvekod Trainmaniak » pon 10 led, 2011 11:21 am

Renoš píše:vvitty: Ano,samozřejmě vím že se tu psalo o tom že digitální brejlovec jezdí i v analogu, sám jsem tu diskuzi na toto téma vyprovokoval. Ale video s analogovou regulací se ještě neobjevilo.
Teď se ale ptám na něco jiného. Bylo by "teoreticky" možné sestrojit analogovou lokomotivu (ne digitální) tak, aby byla osazená zvukovým modulem? Prostě abych mohl mít na analogovém kolejišti ozvučenou lokomotivu, která by ale vyšla levněji než ta s digitálním dekodérem? Opravdu mě ten zvuk brejláka dostal. Ale kupovat si lokomotivu za cenu dvou, a využívat při tom jen část jejich schopností je pro mě příliš velký přepych.

Možná by to i mohlo jít, ale nijak by se nedaly ovládat další funkce. Takže teoreticky jen start, jízda a brždění podle hodnoty napětí. I tak by tam byla nutná elektronika,která by toto vyhodnocovala, k tomu paměť, kde budou zvuky uloženy, k tomu repráček... Asi by to o moc levněji nevyšlo. :)
Trainmaniak

Příspěvekod JBr » pon 10 led, 2011 11:37 am

Relativne nedavno, mozna tak pul rok az rok zpet, byla v ZM recenze nejake americke masiny v H0, ktera byla komplet ozvucena i v analogu. Meli tam na to nejaky vychytany system.

Edit: ZM 6/10, jedna se o turbinku Union Pacific od firmy MTH se systemem Proto Sound 2.0.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Renoš » pon 10 led, 2011 11:54 am

Trainmaniak: přesně jak píšeš, v závislosti na napětí, do 2 V start, a volnoběh na místě, a pak rozjezd, zvuk motoru když jde do záběru, při brždění zvuk brzd. Jasně že troubení a světelné efekty by byly asi nerealizovatelné.
Jbr: Když to jde v americe, proč by to nešlo u nás v Evropě? Otázka je, kolik by to stálo. Pokud by model vyšel cca o 25 % levněji než digitálni verze, myslím že by to bylo pro nás "analogisty" velice zajímavé :wink:
Renoš

Příspěvekod VikyV » pon 10 led, 2011 12:30 pm

Jbr,Trainmaniak : Mno, vidím v tom zajímavý námět např. pro V.Báňu, jak být ještě více před konkurencí. Tedy dotaz na V.Báňu . Jak moc složité by bylo vytvořit zvukový modul pro analogové modely? Pokud vím, máte s ipmlementací zvuku do mikrokontroléru již své zkušenosti, zúročené např. v produktu ozvučeného přejezdu. Díky za odpověď.
VikyV

Příspěvekod JBr » pon 10 led, 2011 12:41 pm

Renoš píše:Jbr: Když to jde v americe, proč by to nešlo u nás v Evropě? Otázka je, kolik by to stálo. Pokud by model vyšel cca o 25 % levněji než digitálni verze, myslím že by to bylo pro nás "analogisty" velice zajímavé :wink:

Pochybuju, ze by to vyslo levneji, nez digitalni verze. Jinak ten americky model je vcelku levny, jen 1000 dolaru 8)
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod vojtas » pon 10 led, 2011 12:51 pm

Já mám doma v modelech 1:10 takový zvukový modul,který reaguje na hodnotu napětí,a stojí asi 500,- hotový,jenomže je velký,asi 10x5 cm,takže,kdyby to V.Báňa zmenšil asi na 1x1 cm,tak pak by to tak složité nebylo.
TT
vojtas

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)