TOMÁŠ/BRNO/TT_moduly (NNR)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: TOMÁŠ/BRNO/TT_segment

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 05 led, 2011 10:16 am

Krom těch pilířů - moc se mi nelíbí ta skála, nebo spíše kulatý šutr co je vedle mostu - jednak je moc lesklý ale hlavně má nepřirozený tvar - nikdy jsem nic v přírodě podobnýho neviděl, navíc to nesmysný napojení skály na pilíř mostu... Druhá věc co se mi nezdá jsou moc velký stébla trávy jak na cestě tak i u kolejí - v přírodě nemáš nikdy najednou jen vysokou trávu! Koukni na fotky reálných cest a kolejí.

Ta skála díl 4 už je hezcí a díky "krtincům" zeminy i ta tráva vypadá mnohem líp, i když jí taky chybí sem tam pokrátit či dosadit květinku, mech aj...

Jinak na skály mín hnědý a více šedé.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Tomáš » stř 05 led, 2011 1:42 pm

Abych to uvedl na pravou míru:
a)most skutečně leží na pilířích bez zubů..to jsem si nevymyslel
b)Most je v lese pod nim lesní cesta..tu kolej jsem si domyslel já
c)Skála ani násep nejsou přírodní,leč zbudováno uměle.V reálu mi to připadne jako kdyby navezly hromady hlíny,postavili pilíře a hotovo..Já jsem si to zatravnil,v reálu je násep prakticky 150let bez vegetace.Jak bude teplo pudu vám to nafotit.
d)skály v okolí Brna máme dvojí: jedny jsou vápencové šedobílé,směr M.Kras.Ovšem dole na Ivančicku a nejen tam,jsou silně hnědě drolící.Skoro cihlová barva.Je to směs jílu slepeců a já nevím čeho všehoStromům s toho lezou kořeny.Rukou to můžeš v klidu rozbourat.
Takže paradoxně jsem měl radost jak se mi pěkně povedl ten odstín chytnout :D
Takže ten patvar vedle pilíře není ani tak skála,svým správným názvem,ale cosi z jílu hlíny a kamení co připlácly k pilířům a císaře pána.Skutečně tak jak popisuju,sám se divím,že to ještě nespadlo.

Co se týče lesku,vše foceno pod přímím světlem.Trávu ještě napustím kaselskou hnědí a neapolská žluť..to už mám odskoušeno.Taky až se dosází keře a jinej lesní bordel hodně to tu plochu rozbije.

Nicméně děkuji za připomínky,aspoň mám o čem přemýšlet.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pát 07 led, 2011 8:09 pm

Trochu jsem zase skoušel.Hlavně nové jehličnany...téma železniční přejezd s signalem sssr,vše velmi pěkné zarostlé křovím a divokou trávou,aby řidiči neviděli na vlak :mrgreen:
NEDODĚLÁNO
http://tauvec.rajce.idnes.cz/prejezd_dil_9/
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » sob 08 led, 2011 6:31 pm

a další dílek...
http://tauvec.rajce.idnes.cz/vysoky_nasep_dil_10/

chtěl bych si hada "nahrubo" sestavit komplet,abych nestavěl jen do skříně.Pak už se bude jen a jen dolaďovat.
Tomáš

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 09 led, 2011 8:52 am

Mě se to líbí. Všechny ty moduly. Akorát mám pocit, že tyhle návěstidla se v kombinaci světel 2+2 nepoužívaly, ale: 1)nejsem si jistý; 2)je to tvoje kolejiště.
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » ned 09 led, 2011 9:11 am

suvis píše:Mě se to líbí. Všechny ty moduly. Akorát mám pocit, že tyhle návěstidla se v kombinaci světel 2+2 nepoužívaly, ale: 1)nejsem si jistý; 2)je to tvoje kolejiště.

Jestli to má být vjezdové návěstidlo,tak tam chybí plus pod hlavní deskou samostatná přivolavačka,světlo bílé,bliká.Toto návěstidlo je odjezdové,tudiž nemá na širé trati co dělat.. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 09 led, 2011 9:22 am

Jo, omlouvám se, zapoměl jsem to upřesnit - automaticky jsem ho považoval v tom místě za vjezdové, protože jsem neviděl nic okolo. Jako odjezdové samozřejmě ano.
Jeňa Sova

Příspěvekod Tomáš » ned 09 led, 2011 10:53 am

Sakra..mělo sloužit k odbočce...tedy čevená zelená nebo dvě žluté pro odbočení... :? tak demont se dá udělat kdykoliv.
Tomáš

Příspěvekod Vladimír_B » ned 09 led, 2011 12:21 pm

milan ferdián píše:
suvis píše:Mě se to líbí. Všechny ty moduly. Akorát mám pocit, že tyhle návěstidla se v kombinaci světel 2+2 nepoužívaly, ale: 1)nejsem si jistý; 2)je to tvoje kolejiště.

Jestli to má být vjezdové návěstidlo,tak tam chybí plus pod hlavní deskou samostatná přivolavačka,světlo bílé,bliká.Toto návěstidlo je odjezdové,tudiž nemá na širé trati co dělat.. :wink:

Vjezdové návěstidlo může být v kombinaci 2+2, pokud je ve stanici omezena rychlost na 40km/h. Tj. nepotřebuji a nemůžu návěstit volno.
2+2 sovět (asi AŽD vzor 65) býval na vjezdu do Plzně od Chrástu (170). Teď tam máme krásné a nové plastové AŽDčko pěti světelné a ta zelená se na něm nikdy nerozsvítí...
A jinak souhlas s tím, že návěstidlo je odjezdové. Né kvůli počtu "světel", ale kvůli počtu pruhů na označovacím pásu! :wink:
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod Jojo » ned 09 led, 2011 12:34 pm

Naposledy upravil Jojo dne ned 09 led, 2011 12:37 pm, celkově upraveno 1
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

Příspěvekod mnitka » ned 09 led, 2011 12:35 pm

Návěstidlo se mi zdá v pořádku. Stejná délka červených a býlých pruhů (neplatí pro posun), optiky 2+2 tedy od hora Z/Č/B/Ž. V Tomášově případě nemusí být horní žlutá.
Samostatný štít s jedním bílým světlem se dodával na návěstidla 2+2 při dodaečné montáži přivolávacích návěstí.
zelená se na něm nikdy nerozsvítí...
optika bývá zaslepena...
Naposledy upravil mnitka dne ned 09 led, 2011 12:45 pm, celkově upraveno 1
mnitka

Příspěvekod Tomáš » ned 09 led, 2011 12:42 pm

Tak co v mém případě použít..jedná se o vyhybnu na trati..odbočka z hlavní trati.Toto návěstidlo je uděláno takto ŽZČŽ.Měl jsem to vymyšleno takto: vyhybka do odbočky svítí ŽŽ pokud bude do rovna Z...červená je na prd :lol:
Tomáš

Příspěvekod mnitka » ned 09 led, 2011 1:02 pm

No, budeme to muset vzít trošku šířeji...
Počítám , že neuvažuješ s výstavbou automatického bloku..., proto je horní žlutá k ničemu (není třeba předvěstit návěst následujícího hlavního návěstidla)
Zbývá tedy ZELENÁ (volno), ČERVENÁ (stůj), BÍLÁ (na tomto návěstidle pouze kmitavé světlo jako PN), spodní ŽLUTÁ rychlost 40Km/h.
Teď trošku modelářsky..., bílá a tady přivolávací návěst mi přijde zbytečná (nebudeš přeci navozovat různé poruchové stavy a mimořádnosti), a trošku železničně..., spodní žlutá taky není nutná pokud bude traťová rychlost stejná jako rychlost do odbočky výhybky.
Reekapituluji: pokud po svých modulech budeš jezdit poze čtyčicítkou mělo by návěstidlo mít tři optiky Z/Č/B (zaslepena), pokud budeš jezdit rychleji a výhybka bude pro jízdu do odbočky konstruována na rychlost 40 km/h pak přidej ještě spodní žlutou.
Je to takhle srozumitelné :?: :wink:
mnitka

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 09 led, 2011 2:50 pm

Tak červená je základní návěst všech návěstidel... Do odbočky, pokud by další návěstidlo mělo samostanou předvěst, nebudou svítit dvě žluté světla (čtyřicet a výstraha), ale dole žlutá a nahoře zelená (čtyřicet a volno). Takže pokud by ani v přímem směru toto návěstidlo nepředvěstilo návěst následujícího návěstidla, není potřeba horní žluitá vůbec. Vypadalo by to asi takto, návěstidla se čtou odspoda: žlutá/bílá/červená/zelená. Ale nevím, jak vypadá trať za odbočkou, takže tohle by bylo pouze pokud by další návěstidla měly vlastní předvěst.
Jeňa Sova

Příspěvekod Tomáš » ned 09 led, 2011 3:23 pm

Tak už nechme návěstí...v provedení s bílou se stejně nevyrábí.Max (5 světel ŽZČBŽ)...hraju si tak co..svítit to nemusí a nikdo nic nepozná..nebo pořád červená :twisted:
co říkáte na jehličnany? :wink:
http://tauvec.rajce.idnes.cz/prejezd_di ... 048_2_.jpg
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Moduly