Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Příspěvekod MirekTT » ned 26 pro, 2010 6:55 pm

Michal Dalecký píše:treba i v Brně. Prostě model si osahat, jízdní vlastnosti, prohlédnout rozebraný model apod.

kdy a kde :!: :?: :!: :?: :!: :?: :!: :?: :!: :?: :!:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 26 pro, 2010 6:58 pm

a kdo se nezůčastní tak videa a reportáže děkuji.. :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 26 pro, 2010 6:59 pm

V Praze v kinosale Kralovstvi (co delame workshopy) a v Brne v kooperujici prodejne se kterou pripravujeme spolupraci. Termin doladime s Vitou az po vyrobeni prvnich SERIOVYCH kusu.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod TTmili » ned 26 pro, 2010 7:01 pm

V_Báňa píše:
Settebello píše:Držím palce, jako eNkař můžu jen závidět. :|

když by se tady podařilo rozpustit 200ks, tak není důvod závidět ....... 8)

Už od dvouset kusů se Vám vyplatí dělat se s formami a vůbec celým modelem? No to je velice pěkné, to by se možná dalo uvažovat i o strojích které nebyli tolik početné (např. hladké bardotky). Musím říct že i přes to že tady byl celkem čerstvý vzdoušek za poslední 2 roky, tak jste sem vnesl teda pořádný uragán, za který minimálně za sebe (ale myslím že za všechny) vzdávám velký dík.

Pro pana Daleckého zase můžu říct že vidět model před sebou je vždy užitečné a prozradí to víc než fotky. A když by ta možnost byla (třeba kdyby se udělal workshop kam by pan Báňa dodal nesestavené nenastříkané modely a každý by si mohl vytvořit takovou kreaci jakou by chtěl) tak bych minimálně já do toho šel po hlavě. Ale asi zbytečně moc fantazíruji.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 26 pro, 2010 7:09 pm

Tak to plne souhlasim. Myslim, ze se konecne nasel rozumny clovek, ktery mysli trochu dale nez na maximalni zisk v co nejkratsi dobe. Nema za sebou vlastniky, kterym vubec nejde o modely. Nema brutalni uvery, nenazrany management atd.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod V_Báňa » ned 26 pro, 2010 7:17 pm

TTmili píše:
Pro pana Daleckého zase můžu říct že vidět model před sebou je vždy užitečné a prozradí to víc než fotky..

Jistě, ty fotky ten model spíše zhoršují, v reálu se líbí všem co ho viděli. Ale to jako tvrzení autora těžko působí věrohodně, takže jakmile to bude vše pohromadě a hlavně finální (ne vzorky výlisků) tak jej někde vystavíme. V zásadě se nemám za co stydět, ale nechť si názor udělá každý sám a potěšilo by mne aby si modeláři ten model alespoň prohlédli než udělají soudy.

Workshop taky bude možný ale tohle nechme až na poooooooozději.
V_Báňa

Příspěvekod TTmili » ned 26 pro, 2010 7:28 pm

Tak mě osobně se z fotek líbí víc než ten ROCO, a to toho jsem viděl naživo. Ale hold mi ten od Roca nějak furt nechce sednout, něco se mi na něm nezdá. A ta stříbrná kterou je nastříkaný tomu nepřidává. Na tom Vašem mi nesedí snad jen ty propady plastu na maskách podvozků a ty "zuby" na přechodech dílů forem ale to jste říkal že už je vyřešeno takže potom není co řešit.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod V_Báňa » ned 26 pro, 2010 7:36 pm

TTmili píše: Na tom Vašem mi nesedí snad jen ty propady plastu na maskách podvozků a ty "zuby" na přechodech dílů forem ale to jste říkal že už je vyřešeno takže potom není co řešit.

No přesně tohodle jsem se bál!! Vzorek zapůjčený Michalovi je poskládán z prvních testovacích výlisků do studené formy a tím pádem se nedalo nastavit dotlakování lisu při tuhnutí taveniny a došlo ke smrštění. Až se pojede série na teplou formu, tak to bude v rychtiku, už je to vyzkoušeno. Navíc tam budou dodělány zdrže, lepší rantlík a další detaily.
V_Báňa

Příspěvekod andy » ned 26 pro, 2010 7:41 pm

Tak to je teda mazec :D To se nám ty TTčkový vody pěkně rozvlnily. Jen tak dál, vypadá moc to dobře :D
andy

Příspěvekod Zx1974 » ned 26 pro, 2010 9:22 pm

V_Báňa píše:když by se tady podařilo rozpustit 200ks, tak není důvod závidět ....... 8)

Jen 200ks zaplatí náklady na nástroje? To mě přijde dost málo, vždy jsem si myslel, že by se bylo třeba u kovových forem pohybovat v počtech minimálně o řád vyšší a takle malý množství by se muselo řešit epoxydovou formou. Jest-li se můžu zeptat, jaká je pracnost (v hod.) např. formy na karoserii?
Jinak držím palce, moc pěkná práce.
Zx1974

Příspěvekod Jarda H. » ned 26 pro, 2010 10:07 pm

Martin Kalina píše: ..... a co Bardotka? Pojezd je využitelný, tak kdopak s ní vyjede první?

Člověk není den dva na fóru a pak takovéhle bomby !! Přiznávam, že jsem si s MTBbus vyměnil dva tři maily ohledně brejlovců a bardotek před pár týdny či měsíci, ale jsem moc rád, že přes aktivity Roco a Kuehn pán Báňa - MTBbus dotahuje věc ke zdárnemu konci ! ! ! Protože zase tolik financí nemám (snad se to časem zlepší) a brejlovec v zelenošedém kabátu už v mém DKV je, není sice model brejlovce v mém zorném poli, ALE bardotka - i když zřejmě výhledově od ROCO jednou i v TT vyběhne - analogový model bardotky si od MTTB koupím ! Proto netrpělivě čekám, začínám spořit a čekám na první reakce s modelem brelovce MTBbus
Panu Báňovi (stejně tak Davidu S. - DS model) držím palec v jejich nejednoduchém počínání a nám ostatním přeji hromadu peněz a dobrých zkušeností s jejich dodávkami modelů, ať už vlastní výroby nebo zadaných u firem Kuehn, Roco, ...... :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod jakubklouda » ned 26 pro, 2010 10:51 pm

Mám zde otazku. Bude mozne koupit i samostatný pojezd, pripadne podvozky? Preci jen treba zamracena z leptu je opravdu detailni a spousta z nas ji stavi(staveli) a mit kvalitni pojezd neni od veci.

Jinak pokud jde o to videt model nazivo, tak bych urcite zvedavy byl... a to i pokud je jeste na prodejne i vzorek od Roca... Videl jsem ho a moc se mi nezamlouval...
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod KPtrain » pon 27 pro, 2010 9:25 am

Jenom malá drobnost. Nepočítá se s možností úpravy pluhu (nějaký "dekl") tak, aby po vyjmutí spřáhla nebyl vidět otvor?
Myslím si, že loko by v čele vlaku vypadala bez spřáhla a s kompletním pluhem o moc lépe.
KPtrain

Příspěvekod Renoš » pon 27 pro, 2010 12:16 pm

A nejen v čele vlaku, ale taky třeba ve vytrýně by se model vyjímal lépe bez díry v pluhu. A když už by byl pluh vyměnitelný, nabyl by problém dosadit na brejlovce bardotácký pluh jako má třeba lokomotiva 750 143-0 :wink:
Renoš

Příspěvekod JBr » pon 27 pro, 2010 12:39 pm

Renoš píše:A nejen v čele vlaku, ale taky třeba ve vytrýně by se model vyjímal lépe bez díry v pluhu. A když už by byl pluh vyměnitelný, nabyl by problém dosadit na brejlovce bardotácký pluh jako má třeba lokomotiva 750 143-0 :wink:

To je ostatne ukazano v clanku v magazinu :) Jen je skoda, ze si tehle rarity ve skutecnem provozu uz moc neuzijeme, protoze 750.144, ktera mela taky zimni pluh, uz je v CZ Loko na prestavbu na 750.7 a jeji sestricka 143, ktera ji zastoupila v PJ Havlickuv Brod, brousi posledni kilometry na zaloze, aby na jare taky podstoupila "operaci"...
TT/D V/VI.
JBr

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)