S čím začít

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod padlock » stř 24 říj, 2007 7:17 pm

Díky, strkat do googlu němčinu mne nenapadlo. Snad z toho se slovníkem alespoň něco pochopím, než to "will soon be translated. " jak slibují.
padlock

Re: PIKO Digi 1 manuál

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 24 říj, 2007 10:26 pm

padlock píše:Nemáte někdo ponětí, zda existuje od nějaký manuál ? Koupil jsem to na aukru a jelikož jsem dosud digitálně nepoznamenán, netuším, zda
jsem metodou pokus-omyl vyčerpal všechny možnosti. Vím, že se s tím nedá dekodér naprogramovat. Umím to rozjet, zastavit, změnit směr, rozsvítit a zhasnout světla. Jelikož mám BR295, tak kouř se nekoná ;), ale asi by to mělo umět ovládat třeba i příslušenství, tak bych si rád něco početl...

Mám originální manuál v němčině. Mohu Ti ho případně oscanovat, ale je k dispozici na PIKO stránkách. Na dekodéru se dá programovat jen adresa !!!!!

padlock píše:Je někde zdokumetován IR protokol, kterým se PIKO(Uhlenbrock) ovládač baví s centrálou ? Případně existuje schéma na převod IR/Loconet ? Google jsem zkoušel...

Zřejmě ne, nevím o tom. Ovšem s IBX IR funguje ovladač bez problémů. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Zdenek Valter

Re: PIKO Digi 1 manuál

Příspěvekod padlock » čtv 25 říj, 2007 6:05 am

Zdenek Valter píše:
Mám originální manuál v němčině. Mohu Ti ho případně oscanovat, ale je k dispozici na PIKO stránkách. Na dekodéru se dá programovat jen adresa !!!!!

Díky, prodávající mi napsal, že manuál je v krabici i v češtině. Bbudu ten vycpávkový materiál muset ještě prohrabat :lol: :lol:
germánské PDF jsem si už stáhl

Zdenek Valter píše:
Zřejmě ne, nevím o tom. Ovšem s IBX IR funguje ovladač bez problémů. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Tohle tak nějak předpokládám. Uvažoval jsem spíš směrem použít to třeba k Miniboxu. Tedy udělat z toho obecný "drátový" ovládač s dlooooouhým optickým oddělením ;). Ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc to vypadá na slepou uličku. Neb to nemá display a komunikace bude asi pouze jednosměrná (tedy uvnitř jsem ještě nebyl ;) ale na ovladačí nevidím krom vysílací IR LEDky nic) Jsem asi schopen (po určitém úsilí ) odchytat z toho IR kódy příslušné k jednotlivým tlačítkům a naprogramovat obecný přijímač, aby se dle toho nějak choval, ale obávám se, že je to než mrhání časem i v případě, že existuje instatní polotovar. (jakože téměř určitě ano, neb přes IR se dnes ovládá kdeco a čipy jsou hotové)

Intellibox je v mém případě z více důvodů zatím v nedohlednu. :(
padlock

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)