Tak na ty fotky si ještě chvilku počkáš, v místnosti ve sklepě, kde bude kolejiště, jsem dneska dodělával špalety kolem okna, pak ještě musím dodělat další místnost, kde příjde všechno přestěhovat, no a ještě výměna střešní krytiny, zateplení střechy a rekonstrukce horního patra a v místnosti pro kolejiště opravit omítky, novou elektřinu, plovoucí podlahu a můžu začít stavět. Pokud vše vyjde podle plánu, tak někdy v srpnu, ale spíš až v září příštího roku se do toho vrhnu naplno. Snad už budu mít dostatek věcí nakoupených a půjde to ráz na ráz. Barák nyní spolyká měsíčně 15-20 tis a až tohle martyrium skončí, tak to všechno budu cpát do vláčků. I přes to se však snažím už dnes ulít nějaké korunky a postupně nakupovat matroš na stavbu (je to ale všechno pekelně drahé a sám jsem zvědav, kam až se s cenou vyšplhám, jen doufám, že po dostavbě domu nebude mít manželka nějaké hloupé nápady, jako třeba udělat si umělé prsa apod.

, a budu moci plně investovat stavbu a vozový park).
Délka dopravních kolejí ve stanici je 1500mm, v koncové 1100mm. Když vezmeme skutečnou délku stanice Malá Morávka, jež je od krajní vyhýbky po konec kolejí 272m, což v řeči čísel pro HO vychází na 3,1m , tak si myslím, že má délka 2,4m nebude až tak moc vzdálena skutečnosti. Sklonové poměry jsem se taky snažil zachovat v co největší míře, kdy trat od stanice Bruntál až do zastávky Rudná stoupá místy i 30promile a od Rudné do Morávky je klesání 44!!!promile. Já však na kolejišti nikde nepřekročil 3cm/1m. Podrobněji asi tak: Sn - Světlá Hora 2cm/1m , Světlá Hora - Rudná 3cm/1m , Rudná - Morávka klesání 3cm/1m.
M120.4 bohužel na této trati nikdy nejezdil a já ani neplánuji vlastnictví tohoto motoráčku, takže tvá snová vize nedojde naplnění. Kafemlejnky na této trati jezdily a tahaly jak osobní, tak nákladní vlaky. Od r. 55 přišly na trat Hurvínky a páry byly vyměněny za 423.0. Tak a tady se pomalu dostáváme do doby, kterou budu modelovat. Hurvajze ale nemám a neplánuji, takže mi tu budou jezdit M240 a M262 , které tu ve skutečnosti také jezdily a budu muset zakoupit BR66 a vrhnout se do přestavby na 423.0 , nejspíš z odlitku p. Číže, z čehož mám už nyní velkou hrůzu. Nicméně, pokud bych někde narazil na hotový model za slušnou cenu, tak jej ihned zakoupím, ale bohužel, zatím jsem neměl tu čest. No a do doby, než budu mít 423.0, tam bohužel bude jezdit 365.0 od Roca. Taky ještě do budoucna uvažuju seskládat soupravu z Bi, Ci apod. a sem tam vyslat na trat sváteční Os tažený parní lokomotivou, ale to až hodně za dlouho

.
Přípojné vozy budu používat Vtr, Eas, Ztr , popřípadě ještě dokoupím nějaké plošinové vozy na dřevo a jednu cisternu na palivo pro motorové vozy. Pro osobní dopravu to budou vozy Bix (budou jezdit jen výjimečně ve špičku) a jako služební budu používat Ds. Ve stanici Světlá Hora bude stejně jako v reálu nakládka dříví (Vtr,Eas) a vlečka bude nějaký malý průmyslový komplex (v reálu Pramet (Ztr)) a ve stanici Morávka je ve skutečnosti za skladištěm nákladový prostor místní řetězárny s mostovým jeřábem, který vede přes manipulační kolej a u kusé koleje nakládka dřeva. Vzhledem k redukci stanice nákladovou plochu místní řetězárny vypustím a bude se zde nakládat pouze dřevo. Takto trat fungovala na plno na začátku 70.let a tamtéž se budu nacházet já se svým modelem.
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.