Království Železnic

Pozvánky, odkazy, upozornění.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Libí se vám tento projekt ?

Ano
106
65%
Ne
57
35%

Celkem hlasů : 163

Re: Království Železnic

Příspěvekod Jan Jirásek » sob 25 zář, 2010 2:18 pm

jakdus píše:Pro vorisekml - Nerad,ale přeci připadáš mi trochu psychicky naruušený.

Projevil čistě jen svůj názor.., takže nevím proč by měl být psychicky narušený! Nebo máte dojem že toto není diskusní fórum??

:lol:
Jan Jirásek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 25 zář, 2010 2:59 pm

jakdus píše:Pro vorisekml - Nerad,ale přeci připadáš mi trochu psychicky naruušený.

A proč by měl být narušený? To že se mu nelíbí mít za barákem skřípající kolos, spoustu prachu a smradu, nebo výhled na "zelené" vrtule a pole plný solárek? Nebo že kritizuje nedotažený a nevěrohodný megalomanský projekt na Smíchově?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Jarda H. » sob 25 zář, 2010 4:28 pm

Petr Zatrepalek píše: ..... že se mu nelíbí mít za barákem skřípající kolos, spoustu prachu a smradu, ....

Krátká vzpomínka ze studia na SPŠ strojní Most, ještě ve staré budově (v hlubokém dávnověku :lol: ) - často se nám zatřásl celý barák po odstřelech ve vedlejším lomu :!: od kterého nás vlastně dělila jen silnice (v té době odnikud nikam :lol: ) a kousek stráně ?! Tak trochu vím, o čem vorisekml píše.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod jakdus » sob 25 zář, 2010 6:37 pm

Tož dobrá všichni si pobrečmě jak to je špatné, jeden kouká na uhelný lom, já bydlím v průmyslovém kraji a průmyslového města - M.B., další má za barákem JeTe, někdo bydlí na Ostravsku, jiný na Jesenicku kde moc práce není. Proto p. Dalecký změňte název fora ze železničního zaměření na sociální síť. Chlapi no tak každý někde bydlí a pokud se mu to nelíbí nech´t se odstěhuje nebo vypne hl. jistič, hodí auto do Kovošrotu. Mně pouze ten příspěvek částečně přišel tak nějak mimo misku. Něco jiného je diskuze o rypadle na kolejišti Smíchov.
Naposledy upravil jakdus dne ned 14 srp, 2011 6:27 am, celkově upraveno 1
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod petrh » sob 25 zář, 2010 6:54 pm

mili uzivateli jakdus: diskuze a internetu maji zakonitosti stejne jao kdyz diskutuje skupina v realu, tj. hovor jde pres temata. tady je ta moznost toto administratorsky oddelit do samostatneho vlakna. ale proto jeste neni duvod byt na ban;) mate dve moznosti, budto vam tento drobny off topic nevadi, nebo pozadajete admina o rozdeleni, ale neurazejte lidi okolo :!:
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod Jan Jirásek » sob 25 zář, 2010 7:37 pm

Dogma: třeba odprodej Gützold sergeje T679.1529 s vylámanými pastorky o kterých kupce nemohl vůbec vědět... :P
Jan Jirásek

Příspěvekod Michal Dalecký » sob 25 zář, 2010 8:57 pm

Chlapci, drzte se tematu, dekuji
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod petrh » ned 26 zář, 2010 2:36 am

Michal Dalecký píše:Chlapci, drzte se tematu, dekuji

proc nechce se vam to pripadne oddelit? jednu cast nechat zde (ta co sem patri) a druhou dat do off?

PS:

na rpgforu kde se dost pohybuji by toto bylo za tyden banu za utok na jineho uzivatele.
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod aladin » ned 26 zář, 2010 7:35 am

Na všech forech je to stejné,vždy se najde někdo kdo brečí a prudí...právo na svůj názor máme ale každy...

Jinak tedy zpět k tématu.Byl jsem v Království už podruhé,vzal jsem s sebou i otce a i on z toho byl nadšený.Nešlo o ocenění přesné ztvárnění realného světa v malém měřítku,ale o ocenění toho velkého úsilí které musí dát provozování a rozvíjení celého tohoto projektu.Proto držím palce v dalším rozšiřováním kolejiště a přeji spoustu zákazníků kteří jsou potřeba aby tento projekt mohl i po finanční stránce hladce běžet!
aladin

Příspěvekod jakdus » ned 26 zář, 2010 10:48 am

Já jsem snad nikoho neurazil,jestli ano je mi toho člověka líto. Ale k tomu rypadlu mě by také zajímalo jestli je v měřítku, protože když jsem ho viděl v reálu tak je to fakt obr nad obry.A lokomotiva by mi připadala opravdu vedle něj menší naž v Království železnic.
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 26 zář, 2010 5:02 pm

To rypadlo v meritku neni, ani to nejde pac by se tam neveslo :) Pokud by byl zajem, tak to mohu nafotit, pripadne vyjmout ven (stejne to bude potreby vycistit) a udelat malou foto recenzi. Spis ale pro inspiraci nez pro hodnoceni prace nekoho jineho.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod radula63 » ned 26 zář, 2010 5:49 pm

Michal Dalecký píše:To rypadlo v meritku neni, ani to nejde pac by se tam neveslo :) Pokud by byl zajem, tak to mohu nafotit, pripadne vyjmout ven (stejne to bude potreby vycistit) a udelat malou foto recenzi. Spis ale pro inspiraci nez pro hodnoceni prace nekoho jineho.

moc by se mi líbili fotky na recenzi. :wink:
Jinak k tématu Království železnic.
Samozřejmě není možno srovnávat jeho německou podobu... A ani tvůrci Království železnic o toto neusilují. Kdo to bere z modelářské stránky je nespokojen, kdo to bere ze strany laické veřejnosti je spokojen. Já jsem někde uprostřed - jasně, dost věcí by šlo udělat líp, ale za jakou cenu a čas :!: Vždy je to o kompromisu. Rozhodně jsou tvůrci Království železnic už teď mnohonásobně dál než v Brně Modelový svět. Ruku na srdce: Kdo z nás by měl tolik odvahy a trpělivosti takovýto projekt stvořit alespoň do fáze, kde teď Království železnic je? FANDÍM tomuto projektu.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod petrh » ned 26 zář, 2010 6:09 pm

ja jsem stale zvedav na tu slibovanou ouzkou, co se to na nas vyklube, zda to bude simulace JHMD nebo nejaka prumyslovka? ja bych tam radej videl tuto - ted je ale otazka bude v jihoceskem kraji - tj. vetem JH - Nova Bystrice, JH - Zdar u Kamenice nad Lipou, nebo Vysocina - Obratan - Zdar u Kamenice n.L. ? dozvime se to drive ;)
H0 se synem
petrh

Příspěvekod Jarda H. » pon 27 zář, 2010 6:15 am

A zpátky k tomu, co rozpoutalo o stránku dříve diskuzi - velkrypadlo uhlí ! Pro orientaci reálných rozměrů zde jeden možný typ rypadla a jeho míry :lol: :

Obrázek

A teď si tipněte, v jakém měřítku je model v KŽ :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod George V. » pon 27 zář, 2010 7:36 am

...tipuju tak 3x87 = 260:1 :)
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské výstavy a akce