Novinky v TT na rok 2010

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Novinky v TT na rok 2010

Příspěvekod martin tichý » sob 18 zář, 2010 10:23 am

Zdravím,..ta ČSD červená verze,..když trefí odstín a bude vypadat jako ten skutečný na obrázku, tak to bude parádička,..jen místo těch blesků a najprda měli raději jít do šedozelenýho, to je přece klasika!, s ohledem na mladší modeláře ale chápu, že V. a VI. epochou možná zabodují více..ještě detail, nerad bych prudil hned na úvod, ale v tom techn. popisu modelu chybí zmíňka o koncových červených světlech, snad to hoši opět nevynechali tak, jako u sergeje, to by byla opravdu škoda!!
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Vláďa » sob 18 zář, 2010 10:44 am

Teda..mám už obědnaný tři verze ČSD od DS a teď jsem zjistil, že budou i od ROCO..to bude opravdu hrozivý rok..už teď mám objednány modely asi za 20 :-( snad budou ty od DS kvalitnější, abych nelitoval..mělo by vůbec cenu kupovat brejlovce od ROCO, když by měl Küehn lepší? Navíc se tu stejně někde objevilo, že by mohl vyrábět později i čtyřkové brejlovce.
měl bych otázku..jak moc se čtyřkovej brejlovec liši od trojkovýho a jak moc se ten rozdíl může projevit na modelech..přiznám se, že se v tom moc neorientuji a proto se mlouvám za možná hloupé dotazy..
Vláďa

Příspěvekod JBr » sob 18 zář, 2010 11:48 am

Kühn by nevyrabel 754, ale 753.7.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod TTmili » sob 18 zář, 2010 1:03 pm

Vláďa: Čtyřkový brejle se od trojkových liší především topením (754 elektrika, 753 pára), písečníky nejsou na nádrži a v čelech (tak je to u 753) ale v sloupcích přímo před podvozky a v čelníku. Dál baterie nejsou v nádrži úmístěný k jedný straně ale uprostřed (hlavně tuším díky absenci nádrže na vodu). Pak jsou rozdílný čela kde jsou průduchy tuším odvětrávání kabiny, kdyžtak někdo doplňte. Dál taky to že mezichladič vzduchu je na střeše umístěn jinak, jen nevím jestli je u 754 blíž ke kabině nebo k hrbu. Sumasumárum rozdílů je dost a poměrně znatelných a ze 753 ani v modelu neuděláš 754.

martin tichý: U čtyřkového brejlovce je zelenošedá také výdobytek V. epochy. 754 byli vyráběný 1979-1980 a z fabriky šli už ve vínovým unifiku.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Vláďa » sob 18 zář, 2010 4:01 pm

Děkuji, za info..takže i mezi modely budou dost velký rozdíly na to, aby stálo za to si koupit brejlovce ve verzi ČSD nejen od Küehn, ale i od ROCO?
Vláďa

Příspěvekod vojtas » ned 19 zář, 2010 6:58 am

Já ale asi koupím toho rokáckého protože si přecejen myslím že ROCO bude mít o trochu vymakanější pojezd. :)
TT
vojtas

Příspěvekod Vláďa » ned 19 zář, 2010 9:13 am

vojtas píše:Já ale asi koupím toho rokáckého protože si přecejen myslím že ROCO bude mít o trochu vymakanější pojezd. :)

Proč by mělo mít ROCO propracovanější pojezd, než DS, resp. Küehn?
Vláďa

Příspěvekod vojtas » ned 19 zář, 2010 1:55 pm

soudím dle sergeje a herkulesa
TT
vojtas

Příspěvekod Eda1975 » ned 19 zář, 2010 5:29 pm

vojtas píše:soudím dle sergeje a herkulesa

Pokud mě můj stařecký mozek neklame, tak si troufnu tvrdit, že ROCO v téčku žádného herkula nevyrobilo. Na svědomí ho mají Piko a Kühn, ten druhej vychází v recenzích o dost líp :P

Rakušáci mi zamíchali kartama, už jsem byl rozhodnutej vzít jeden kousek od Kühna a jeden od DS, a oni v klidu začnou vyrábět brejlovce-bleskovce :twisted:
TT - analog - epocha V/VI - ČR

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
Eda1975

Příspěvekod 2111 » ned 19 zář, 2010 7:06 pm

Proč by měl Kuehn horší než Roko,já mám od Kuehna herkula a nemůžu si na jízdí vlastnosti stěžovat.
2111

Příspěvekod fousek » ned 19 zář, 2010 7:08 pm

vojtas píše:soudím dle sergeje a herkulesa

Tak zkuste taky soudit dle Brejlovce v H0. Hodnotit pojezd sice nejde, ale zbytek v H0 nebyl až tak oslňující. Namátkou kvalita výlisku, povrchová úprava a hlavně ty žaluzie. Jsem zvědavý, jestli budou v TT přepracované, nebo budou zmenšenina H0.
fousek

Příspěvekod holomek » ned 19 zář, 2010 7:44 pm

2111 píše:Proč by měl Kuehn horší než Roko,já mám od Kuehna herkula a nemůžu si na jízdí vlastnosti stěžovat.

No mám podobnou zkušenost a to nemám jen jeden kus..:)
Navíc Sergej od Roca nebyl od počátku až tak bezproblémový, mimojiné viz toto fórum:
viewtopic.php?f=16&t=2491&start=270
Já spíš očekávám lepší pojezd a vlastnosti u Kuehna, ale protože je to můj subjektivní očekávání a názor, tak jak to nakonec dopadne, necháme na výrobcích...
holomek

Příspěvekod vojtas » pon 20 zář, 2010 1:58 pm

ale já mluvím o jízdních vlastnostech kdy mám doma ragulinaROCO(říkám mu sergej ale to je jedno) v porovnáním s herkulesem kuhen kdy na pulsáku se rokácký motor chová tišeji.
TT
vojtas

Příspěvekod MOL » pon 20 zář, 2010 2:20 pm

vojtas píše:ale já mluvím o jízdních vlastnostech kdy mám doma ragulinaROCO(říkám mu sergej ale to je jedno) v porovnáním s herkulesem kuhen kdy na pulsáku se rokácký motor chová tišeji.

Říkám pes ale myslím kočku, nemluvím o nohou, ale jak běhá a po whiskasu mňouká...

Nevím jestli existuje tišší lokotka než je Kühnův herkules (mám doma 3 herkulesy od Kühna a 5 ludmil [ragulinů] od Roca...)
MOL

Příspěvekod holomek » pon 20 zář, 2010 2:42 pm

MOL píše: ale já mluvím o jízdních vlastnostech kdy mám doma ragulinaROCO(říkám mu sergej ale to je jedno) v porovnáním s herkulesem kuhen kdy na pulsáku se rokácký motor chová tišeji.

No příteli úplně jedno to není, protože nás pleteš. Totiž v případě ragulina je to jiná písnička, protože ten je podle mého nározu mnohem lepší než sergej.

vojtas píše: Nevím jestli existuje tišší lokotka než je Kühnův herkules (mám doma 3 herkulesy od Kühna a 5 ludmil [ragulinů] od Roca...)

Naprosto souhlasím.. ikdyž rokácký ragulin je taky dost dobrej.
holomek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)